Bir siyasi partiye üyemisiniz?, Yok demeyin, Kimbilir belkide üyesiniz

Bilginiz dışında bir partiye üye iseniz işiniz biraz zor 80.00 TL masraf birçok yazışma ile parti üyeliğinden çıkabilmektesiniz.

Bir siyasi partiye üyemisiniz?, Yok demeyin, Kimbilir belkide üyesiniz
18 Eylül 2014 - 12:05

MHP İl başkanlığıın başlattığı bir milyon üye kampanyası bir oyunu ortaya çıkardı, Birçok vatandaş kendi imzaları olmadığı halde siyasi parti üyesi yapılmış.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 'habersiz' siyasi parti üyeliklerinin ortaya çıkması için internette hizmet vermeye başladı.

Türkiye 'de 70'in üzerinde siyasi parti faaliyet gösteriyor ve yaklaşan seçim sürecinde üyelik çalışmalarına yoğunluk veriyor. 

Bugüne kadar eski üyeliklerin unutulması, 'sehven' kayıt, 'toplu' kayıt gibi çok farklı gerekçelerle siyasi parti üyeliğinden haberi olmayan çok sayıda kişi ortaya çıktı. 

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu konudaki sıkıntıyı önlemek adına önemli bir hizmet vermeye başladı. 

Söz konusu hizmet kapsamında T.C. kimlik numaranızla sorgulama yaparak, herhangi bir partiye üye olup olmadığınızı öğrenebiliyorsunuz. 



İsteminiz dışında bir partiye üye yapılmışsanız, üyelikten ayrılmak için ne yapmanız gerektiğine dair bilgileri aşağıdaki fotoğrafta bulabilirsiniz.

Not: Hiçbir partiye üye değilseniz, Sizin adınıza başkalarının imzaladığı üye giriş formu düzenlendiyse, Olayı doğrudan ilgili partiye uyarı dilekçesi yazmalısınız, Ve bu şekilde o partiden üyeliğinizin silinmesini talep edebilirsiniz.

Kanuni süresinde size müsbet cevap gelmediği takdirde Cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulunabilirsiniz.

Evvelce üye olduğunuz partiden ayrılmak için noterden onaylı örnek dilekçeyi Yargıtay Cum. Savcılığına vereceksiniz. 

Bu konudaki uygulama aşağıda açıklanmıştır. dilekçe örneğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

 

TIKLAYIN SİYASİ PARTİ ÜYESİ OLUP OLMADIĞINIZI ÖĞRENİN!

YORUMLAR

  • 0 Yorum