CHP Fatih ilçe başkanlığında değişim zamanı

Fatih belediye meclisin aktif üyesi Fazıl Uğur Soylu İlçe başkanlığına aday oldu, Hayırlı olsun diyoruz.

CHP Fatih ilçe başkanlığında değişim zamanı
27 Kasım 2015 - 03:28

CHP Fatih ilçe başkanlığı seçimleri yaklaşırken adaylar görücüye çıktı.

Sessiz sedasız bir ilçe başkanlığı yapan Sayın Bülent Sülek tekrar aday oldu.

 

Bizde İlçe başkanlığına gelecek ismin ilçede aktif siyaset içinde bir kişi olmasının hem Fatih halkı için Hem CHP teşkilatı için faydalı olacağı düşüncesindeyiz.

 

CHP Fatih İlçe başkanı Sayın Bülent Sülek gerek idari gerek prosüdür olarak örgütü yönetemediğine tanık olmuştuk, Birçok konuda sıradan parti üyesi gibi gelişmeleri takip ettiğine şahit olduk.

 



 

Fatihhaber olarak kendisi ile yaptığımız istişarelerin tamamında Muhalefet partisinde olması gereken hassasiyeti, heyecanı  kendisinde görmedik.

ilçemizde hayata geçen ve geçirilme arefesinde olduğumuz birçok dönüşüm projesinde başarı Başkan Mustafa Demir'in görünsede bu başarının arka planında CHP ilçe başkanı Bülent Sülek'inde büyük payı vardır, Kendisine teslim ediyoruz.

 

En son idare nmahkemesi skandalı dahi bizim tezlerimizi yeterince ispat etmektedir.

Hatırlayalım, Fatih belediye başkanlığı ilçedeki 2. ve 3. derece tescilli sivil mimarlık örneği yapılar üzerinde Kültür bakanlığı koruma kurulunu devre dışı bırakan, Bu SMÖ Binaların dönüştürülmesinin önünü açan, Tescilli binaların çatı katlarının kaldırılarak teras yapılmasını sağlayan, Parsellerin birleştirilerek tarihi dokusunu bozarak modern mimariye açan kararı CHP meclis gurubu idare mahkemesine götürmüştü, Bu dava neticesinde CHP gurubu davayı kazanmış Bu kültür tarih tahribatı önlenmişti.

 



 

Belediye başkanı bu kararı temyiz etti, Mahkeme bu sefer kararı onayladı, İtiraz süresi olarak 7 gün verdi, Bu karara itiraz edilmesi gerekirken Karar ilçede bekletildi, itirazın Mimarı Fazıl Uğur Soylu'ya 7 gün sonra , Yani karar kesinleştikten sonra verildi, itiraz süresini 15 gün zanneden sayın Soylu 10 gün üzerine itiraz dilekçesini mahkemeye verdiğinde kararın kesinleştiğini öğrendi.

Bu süreç CHP meclis üyeleri arasında ayrışmaya ihtilafa sebep oldu, İlçeye tebliğ edilen kararı bir toplantı ile bütün meclis üyelerine bildirmeyen Sayın Bülent Sülek bu konudaki zaafiyetini örtmek için çeşitli yalanlamaları tercih etmesi, Araya başka meclis üyesi sokması Bir ilçe başkanından beklenmeyen davranışlardı.

 

Fatihte etkin muhalefet edecek bir CHP ye ihtiyacımız var, Fatih halkı olarak bu konuyu önemsiyor, Yapılacak olan İlçe başkanlığı seçimine yoğun ilgi duyuyoruz 

Bu konuda Fatih halkımızı daha yakından bilgilendirmeye devam edeceğiz

 

-------------------

Fazıl Uğur Soyludan bir uyarı

Açtığımız dava neticesinde yürütmesi durdurulan ve iptali aşamasına getirdiğimiz ancak itiraz süresi kaçırıldığından uygulanmasına devam edilen İmar Planlarının Faturası Ağır Olacak...

Sorumlular ise Aday Olma Peşinde....

Duyarlı Delegelerin gereğini yapacağına inanıyorum...

ÖNCELİĞİMİZİN HALK VE TARİHİ MİRASIMIZ OLMALIDIR...

-----------

AÇIK DUYURU….

 

Halktan aldığım Temsil ve Muhalefet görevini her türlü BASKI VE TEHDİDE rağmen gururla ve onurla yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. 

HUKUKU İŞLETTİĞİMDEN ZAMANI GELİNCE HESAP VERMEKTEN KİMSE KAÇAMAYACAKTIR...

 

Halkın ve Sağduyulu Ülkesi ve CHP için kaygı duyan PARTİLİ üyelerin vereceği her türlü görevi vazife bilirim. 

En iyisini ve Partimize yakışanı yapacağımın teminatı azimle ve yılmadan yaptığım çalışmalar ve hukuki mücadelelerimdir.

Bu çalışmalarım için Bedel ödeyecek isem bu şahsıma yönelik olmalıdır aileme uzanan elleri kıracağımın bilinmesini isterim…

---------------------------

Belediye Meclis Üyesi Nedir?

Kısaca özetlemek gerekirse: Belediye meclis üyeliği “bir kamu görevidir” Siyasi partileri belediye meclisinde temsil etmek için seçilirler. Parası az, sorumluluğu fazla siyasi bir görevdir. Bu nedenle seçilmeden önce gönüllülük esasına, seçildikten sonra ise sorumluluk hukuki esaslara dayanır. Görev süresi beş yıldır.

 

Görevi nedir?

Muhalefet belediye meclis üyeleri ağırlıklı olarak “denetim görevi” yaparak belediye yönetimlerinin hata yapmalarını engeller, ya da yapılmış bir hata varsa ortaya çıkarmaya çalışırlar. Belediye meclisine seçilecek üyelerin zamanlarının önemli bir kısmını ayırmaları gerekir. Meclis üyesi olduğu belediyeden kendisi ihale alamaz. Ayrıca 1.dereceden akrabalarının iş alması ise etik sayılmamaktadır. Görev bittikten sonra bile belediye başkanları 2 yıl, Belediye meclis üyeleri ise 1 yıl daha ihale alamazlar.

 

Muhalefet belediye meclis üyesi olmak İKTİDARDAKİLERE NİSPETEN DAHA ZOR BİR GÖREVDİR.

ÇÜNKÜ SEÇİM SÜRESİNCE BERABER ÇALIŞILAN YÜZLERCE VATANDAŞIN TALEPLERİ KARŞISINDA 

”BANA GELMEYİN, BEN SORUNUNUZU ÇÖZEMEM, EN İYİSİ SİZ İKTİDAR PARTİSİNE ÜYELERİNE GİDİN” 

DEMEK ZORUNDA OLMAK ÜZÜCÜDÜR. 

 

İktidarın Meclis üyeliği ise aksine belediyeyi yönetme yetkisine sahiptir. Aslında bu durumda da sosyal belediyecilik ilkeleri gereği “Kıt olan belediye kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak gerekir”. Fakat belediyeyi kazanmak demek herkese yetecek kadar iş ve görev anlamına gelir. Maddi olmasa bile sorumluluk ya da manevi olarak böyledir. Çünkü kent konseylerinden başlayarak belediye başkanı danışmanlıklarına kadar bir çok görev layık olan insanları beklemektedir…

Fazıl Uğur Soylu

YORUMLAR

  • 0 Yorum