Fatih Belediye Başkanlığında Saldırı

Fatih'te Kişiye özel imar müsaadeleri verilmesi Bir faciaya sebep oluyordu. TERÖR KORKUSU NEDENİYLE BATIDAN ABD VE JAPONYADAN GELEN TURİST SAYISI %90 KESİLDİ, RUSYA İLE GİRDİĞİMİZ SÜRTÜŞME RUS TURİSTLERİ SIFIRLADI, ESNAF ÇOK ZOR DURUMDAYKEN BİRDE YIKIM TEHDİDİ ÇILDIRTTI DEMEKKİ

Fatih Belediye Başkanlığında Saldırı
22 Mayıs 2016 - 18:59

Fatih Belediye Başkanlığında Başkan yard. Okan Erhan Oflaz'a Saldırı son anda önlenebildi, Başkan Oflaz ve bir güvenlik memuru yaralandı.

 

İlçede resmi olarak sekiz binden fazla yıkım kararı bulunduğunu biliyoruz, Her Mart ayında usulen yıkım ihalesi açılır, Ne hikmetse bu ihaleye kimse katılmaz ve ihale seneye ertelenir.

 

Yamalı bohçaya dönen hukukumuzun neresine dönsen bir çıkış yolu bulursunuz, yeter ki denetleyenin gönlü olsun

 

Geçen hafta Sultanahmet Ahır kapı caddesi 28 numara, 82 Ada 9 parselde bulunan ARUNA Otel’in kaçak katları yıllar sonra yıktırıldı. Hâlbuki vatandaş burayı 4 katlı Otel ruhsatlı satın almıştı, Otel el değiştirince kaçak katlar fark edilmiş oldu.

Hâlbuki aynı sokakta ilçenin en vahim devasa kaçak oteli yapılıyor, Fatih belediyesi yetkilileri inatla bu kaçakları görmek istemiyor.



Vatandaşın biri oteline kaçak kat attığı gerekçesi ile oteli 7 kez mühürlenmiş, Her seferinde mühür sökülerek faaliyete devam etmiş.

Polis ve mahkeme marifeti ile vatandaşın üzerine gidilmiş olmalı ki, 17.05.2016 Salı günü, Otel sahibi Fatih belediyesi, İmardan sorumlu başkan yardımcısı Okan Erhan Oflaz'ın makamına giderek, İlçede bu kadar kaçak yapılaşma varken bize zorluk çıkarmayın, Çaremiz yok, Bütün varımızı buraya gömdük yok oluyoruz gibi yakarışta bulunmasına Başkan Oflaz olumsuz yanıt vermiş olacak ki, Saldırgan otelci yanında bulunan bıçağı çekerek Başkan Erhan Oflazın kalbi hizasına vurmak istemiş,

 

Erhan Oflaz kendini korumaya çalışarak bıçağın gövdesine girmesini koluyla engellemiş, Bu arada bıçak koluna girmiş,  Bağrışmalara koşan kat güvenliği duruma müdahale etmek isterken oda darp edilmiş, Yardıma gelen diğer güvenlikçilerin müdahalesi ile saldırgan yakalanarak emniyete teslim edilmiş, Çarşamba Günü çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Medeni, Demokratik Hukuk herkese eşit uygulandığında sorun çıkmaz, Devletin kestiği parmak acımaz düşüncesi ile suçlu eczasını sineye çeker.

Bizde görüyor, şahit oluyoruz ki son 12 yıldır Fatih ilçemiz Rant odaklı kaçak yapılaşmanın, Adaletsiz dönüşümlerin, Zorla ve hile ile yerinden etmelerin merkezi oldu.

Ve bu yağmaya yol verenler Bağımsız mahkemelerin projeleri iptal etmesi ile kısmen durduruluyor, Fakat ilçedeki dönüşüm projelerinden dönmeye niyetlerinden dönmeye niyeti yok.

 

Terörün sebep olduğu Turizm çöküşü ilçedeki binlerce turistik tesis sahibine zor günler yaşatıyor.

Birde bu keyfi uygulamalar söz konusu olunca esnafın ruh hali bozuluyor.

Son bomba olayından sonra bıçak gibi işleri kesilen ilçemizin otelleriyle görüşüyoruz, Kiracı olanların dayanması asla mümkün değil, Mülk sahibi tarafından işletilen turistik tesisler bu yıl idare edebiliriz belki ama seneye ayakta kalmamızın imkânı yok diyorlar.

 

Bu vahim olay bu şekilde ucuz atlatıldı, Biz diyoruz ki Bir taraftan kaçak yapılaşma, kaçak otelleşme devam ederken, yetkililerce korunurken, Torpili olmayanların gırtlağına basmak hiçte akılcı değil. Ya bu sekiz bin yıkım kararını cesaretle uygulayın, Yada[a1]  cımbızla çeker gibi garibanlara hayatı zindan etmeyin demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

OLAYIN ULUSAL BASINA YANSIYAN ŞEKLİ


YORUMLAR

  • 0 Yorum