Fatih belediye meclisinde Haziran gündemi başladı

2 Haziran 2014 Pazartesi günü toplanan Fatih belediyesi meclisinde CHP’li üyeler ilçemizdeki imar uygulamaları hakkında bilgi istedi.

Fatih belediye meclisinde Haziran gündemi başladı
03 Haziran 2014 - 12:48

Belediye meclisindeki tek muhalif parti CHP üyeleri meclisi soru yağmuruna tuttu.

CHP’li meclis üyeleri onlarca soru önergesi vererek Bilhassa imar uygulamalarında Fatih ilçemizdeki keyfi uygulamalar hakkında bilgi istedi.

Dileriz bu soru önergelerine hukuka uygun ve kısa zamanda cevap verilir ve CHP’li üyeler kendilerine yazılı olarak verilen cevapları toplumsal kamuoyu oluşturmak adına bizimle paylaşırlar.

Bu günkü meclis gündemindeki can alıcı sorulardan biri Fatih belediyesinin İl Özel İdaresi desteği ile onardığı Ayvansaray’da bulunan Emir Buhari tekkesinin Muhalefete bilgi verilmeden, Başbakanımıza yakınlığı ile bilinen Bir hocaya atfedilen Kemal efendi Vakfına tahsis edilmesiydi.

CHP gurubu, Milyonlarca liraya mal olan bir binanın böyle bir vakfa hangi şartlarla, hangi amaçla kullanılacağı, kaç yıllığına, ne kadar ücretle verildiğini öğrenmek istedi.



CHP’li üyeler ilçemizde hukuken olması gerektiğini iddia ettikleri Kadın sığınma evi konusunda her fırsatta önerge verdiklerini, çeşitli konuşmalarda gündeme taşımalarına rağmen Mustafa Demir yönetiminin bu konuda bir adım atmadığını beyan ederken, Fatih ilçemizde de bir kadın sığınma evi açmak için bir proje olup olmadığını sordu.

 

On yıldır yakından takip ettiğimiz Fatih belediyesi meclisindeki uygulamalardan pek haberimiz olmuyor, İktidar üyelerinden hiçbir bilgi destek alamazken, Muhalefet üyelerinden de beklediğimiz oranda bilgilendirme desteğini almaktan mahrum kalmaktayız.



Demokrasilerde Basın Muhalefet partileri gibi olmazsa olmaz unsurlardan biridir.

İktidar partisi ve Fatih belediyesi başkanlığı üyelere verilen meclis gündemlerini bile bizlere vermekten çekiniyor.

Muhalefet partisi üyelerinden rica minnet temin ettiğimiz gündemi rahatlıkla takip edemiyoruz.

http://www.kemalefendivakfi.com/faaliyet.html











 

YORUMLAR

  • 0 Yorum