SULUKULE FATİH BELEDİYESİNİN   ENKAZ DÖKÜM ALANI OLDU

     Fatih belediyesinin TOKİ ile birlikte projelendirdiği Sulukule Türk mahallesi konakları yıllardır sürüncemede kaldı, Son üç yılda el değiştiren mahalle evleri yıkılarak enkaz haline getirildi.
      Projenin yut içi ve yurt dışı birçok kurum ve kuruluş tarafından engellenmesi sonucu proje başlayamıyor.

     Bu bekleyiş sırasında kaçak hafriyat dökümleri ile proje alanında enkaz dağları meydana gelmeye başladı. Belediye kaçak dökümleri engelleyebilmek için alanın etrafını teneke perde ile çevirdi. Bu şekilde belediyemizin bir ayıbı örtülmek istenirken, kaçak moloz dökümlerinin önüne geçilmiş oldu.
     Kaçak dökümleri önleyen belediye kendi inisiyatifi ile proje alanını döküm alanı haline getirmiş, Buraya döküm yapılabilmesi için resmi döküm alanı ilan edilmesi gerekiyor, böyle bir müsaadenin olması mümkün değil, Çünkü burası mücavir alan değil, Belediyemiz burayı moloz aktarma istasyonu olarak kullanıyoruz diyebilir ! lütfen bakın buradaki döküm aktarma istasyonu şeklinde mi oluyor?

     Aslında mücavir alan dışında ücretli döküm tesislerine götürülmesi gereken inşaat molozları halen belediyenin kontrolünde buraya dökülmeye devam ediliyor. Her gün onlarca moloz hafriyat kamyonu şehir dışına götürülmesi gereken molozları Sulukule inşaat alanına döküyor.
     Belediyenin kontrolü altında yapılan bu işlemin ruhsatı var mı bilmiyoruz, zaten olması mümkün değil, Döküm yapan kamyonların belediye müteahhidi olması bile onlara bu hakkı vermiyor, Bu dökümden gelen gelir belediyeye mi yoksa başka birilerinin kasasına mı giriyor merak konusu, Yetkililere duyurulur

    Yaya dahi geçmenin mümkün olmadığı inşaat alanına bu kadar moloz nasıl dökülmüş ? Görülen enkazın %80i dışarıdan getirilen moloz olduğunu anlamak çok kolay. zaten kamyonlar gece gündüz taşımaya devam ediyor.
     İstimlak işlemleri bitmemiş alanda yaşayan birçok aile var, bu şekilde burada yaşayan ailelerin yaşam hakkına tecavüz yapılmakta, buradan çıkmaları için maddi şiddet anlamına gelen bir uygulama olduğunu görüyoruz.

Gönderen: Balatlı   balatfener@gmail.com

 

 

YORUMLAR: