Fatihte Saadet Partisi Oyları Kime / NedenGitti

30 Mart Yerel seçimlerinde büyük hayal kırıklığı yaşayan Fatih Saadet partisi Bu vahim sonuca nasıl geldi.

Fatihte Saadet Partisi Oyları Kime / NedenGitti
05 Nisan 2014 - 16:09

Yerel seçimlerde adayını açıklayan ilk parti saadet partisi olmuştu, Diğer partilere göre 3-4 ay evvel seçim çalışmalarına başlayan Başkan Adayı Lütfi Kibiroğlu propaganda olarak Fatihin mevcut Siyasi/Ekonomik/Rantsal Projeler ile ilgili durumu yerine Milli Görüş belediyeciliği ile simgeleşen “Rüşvet ve Yolsuzluk” üzerine bina yapmayı seçti.

Gördükki günümüzün seçmeni kişilerin pek ahlaklı ve Müslüman olmuş olmasına bakmıyor, Eve ekmek getiriyor mu Ona bakıyor, ekmeğin nereden, nasıl geldiği önemli değilmiş…

17 Aralık soruşturması, Başkan Mustafa Demir ve Yardımcılarının, koruma kurulu müdür ve başkanlarının gözaltına alınmış olması seçmeni pek etkilememiş.



Bunca eksiğine rağmen AKP ve Mustafa Demir seçime yaklaşırken son 2-3 hafta pasif çalışma gerçekleştirdi, Protestolardan çekindikleri için halkın içine pek çıkılmadı.

Yerel seçim olmasına rağmen seçim atmosferinde parti genel başkanları karşılıklı 17 Aralık konulu suçlamalar, karşı ithamlar.

Paralel yapının ortaya döktüğü ses kayıtları, Bazı görüntüler ortalığı savaş alanına çevirmiş, Toz bulut içinde her şey birbirine girmiş, Aksiyon filmi gibi vatandaşın düşüncesi dumura uğratılmış, Ulusal basının %90’ı yayınlarında 7/24 Başbakan ve Hükümet propagandası yayını yapmış.

Muhalefet basın kuruluşları bu yarışta nal topladığını gördük.

Muhalefetin imdadına Sosyal medya yetişmiş olsa bile engellemelerle buda aktif kullanılamamış, Yasal ve gayri yasal tedbirlerle kara propagandanın önü kesilmiş.

Zaten mevcut seçmenin %80’inin internet diye bir kaynaktan haberi yok, Bu %80 7/24 televizyon seyrediyor. Bilhassa bayanlar günde 8-10 saat başbakanla karşı karşıya kalınca hipnoz olmamalarının imkânı var mı?

NETİCEDE SEÇİM SIRASINDA PROFESYONEL ORGANİZE OLAN İKTİDAR PARTİSİ ZATEN AVANTAJ OLARAK ÖNDE BAŞLADI.

CHP’nin son haftada Aday değişikliğine gitmesi teşkilatı küstürmüş, Çalışan örgütün hevesi kırılmış kendi kabuğuna çekilmişti



MHP dar ekonomik imkânlarla kendi oyunu koruduğunu gördük.

2009 YILINDA 32.000 OY ALAN SAADET PARTİSİNE NE OLDU?

Kimse bunu konuşmuyor, Biz söyleyelim; Meydanlara çıkamayan Akp, ev ev dolaşarak CHP geliyor, CHP gelirse kıyamet kopacak, Eski din düşmanlıkları hortlayacak korku algısı yayarak Akp’ye yakın olan SP seçmeninin oyunu almayı başardıklarını gördük.

Ayrıca Gazete, Televizyon ve bilhassa internet üzerinden “Hoca efendiler Bu sefer Akp’ye oy veriyoruz” propagandaları çok etkili olduğunu gördük.




Bu yanıltma o denli aleni yapıldı ki Hocalar ile yakınlığı olmayan, kendilerinin de hoca olmadığını bildiğimiz kişiler senaryo gereği bir kürsüye çıkarak vaaz verdiğine şahit olduk.

Biz gördük ki Bu seçim Cumhuriyet tarihimizdeki 1950 seçimlerinden sonraki en şaibeli bir seçim olmuştur. Yoğun bilgi kirliliği gerçeği karartmıştır. Durumun telafisinin imkanı kalmamıştır.

Yarın ne olacak derseniz, biz pek umutlu değiliz. Hukukun ciddiye alınmadığı bir ülkede Adaletin tecelli edeceğine inanmıyoruz. Adaletsiz uygulamalar yaygınlaştıkça tepki çoğalacak sonucu büyük kaos olacaktır.

Dileriz yanılırız, Vatandaş öncelikle hukuka sahip çıkar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum