Fener Karakol ve PTT Binası Yenileniyor

Tarihi Fener Polis Karakolu ve PTT Binası ahşap kimliği ile orijinal yenilenme çalışmaları devam ediyor

Fener Karakol ve PTT Binası Yenileniyor
20 Şubat 2015 - 06:42

Tarihi Fener Polis karakol binası Aslına uygun ahşap olarak yenileniyor

Fatih belediyesi, İstanbul yenileme kurulları ve Koruma kurulları vatandaşa kök söktürüp illada orjinalini yapacaksın diye dayatırken ne hikmetse Sulukule'de, Ayvansaray'da, Yedikule konaklarında "Cephesi imitasyon ahşap kaplama" doğrudan betonarme binalarla tarihi yaşatıyoruz diyerek Milletin aklı ile alay ederken Fener polis karakolundaki  uygulama SİT hukukunda olması gereken gibi yapılıyor.

 



Halbuki ANAP döneminde Fener Karokol binası 1990 lı yıllarda yıkılmış, Yeni bina betonarme yapılmış, cephesi ahşapla kaplanmıştı.

 



Devlet her konuda kendi yaptığı hukuka uygun davranmak zorundadır. 1982 Yılında Fatih ilçemizin başına musallat ettikleri SİT hukuku binlerce defa delinde kevgire döndü, İlçenin konut alanları Otel ve turistik tesise dönüştürüldü H 6.50, H9.50 imar müsaadesi olan ada-parsellerde 12-25 metrelik oteller yapmak şimdilerde moda oldu.



17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu dava açılamadan "deliller yasadışı temin edilmiştir" gerekçesiyle soruşturmaya yer yoktur kararı çıktığından beridir Fatih belediyesini tutabilene aşk olsun, Halen ilçenin her mahallesinde; En ücra semtlerinde Tescilli-Tescilsiz binalar otele pansiyona, misafirhane adı altında konaklama tesisine dönüştürülüyor, Birçoğuna kaçak kat atılıyor, Arka terk alanları binaya dahil ediliyor. 



Bağırıyoruz, şikayet ediyoruz, Dava açmaya çalışıyoruz. Bir şekilde ipe un serilme kararları ile sil başa dönüyoruz.

Halbuki 657 sayılı Devlet memurları yasası derki; Bir memur hakkında isimsiz ihbar dilekçeleri ile takibat başlatılamaz, Soruşturma açılamaz, Fakat ihbar dilekçesinde suç araştırmaya gerek görmeyecek kadar açık, seçik, aleniyse ihbarcının kimliğine bakılmaz. Diyor!



Biz biliniyoruz, Kimliğimiz açık seçik, Dilekçemiz altında TC Kimlik nomuz ve açık adresimiz olduğu halde ortaya koyduğumuz yasadışı işlerin takibatını şimdiye kadar çoğunlukla sağlayamadık, Seçmenlerimizin dikkatine arz olunur.

Hayırlı, Huzurlu, Demokratik Hukuk devleti ilkeleriyle yönetilen bir Fatihte yaşamak, yaşatmak dileğiyle

Abdullah Gözaydın Fatihten@gmail.com



ÖNCEKİ HABERLERİMİZDEN

http://www.fatihhaber.com/tarihi-fener-karakolu-restore-ediliyor_h257.html

YORUMLAR

  • 0 Yorum