Prof. Dr. Ümit Özdağ Manifestosu

Özdağ başkan seçildiği takdirde MHP de hayata geçireceği ilkeleri kamuoyuna açıkladı. Parti tüzüğünün anti demokratik kabul edilemez olduğunu vurgulayarak demokratik bir tüzük sözü verdi

Prof. Dr. Ümit Özdağ Manifestosu
26 Nisan 2016 - 15:22

"ÜMİT ÖZDAĞ PROJELER VE ADAYLIK PERSPEKTİFİ"

 

1. MHP Genel Başkanları bundan böyle ölümden ölüme değişmeyi düşünmemeli.

Başarısız olan genel başkan görevi bırakmalı. Başarının tek ölçüsü var, o da partiyi iktidara taşımaktır. Parti iktidarda değilse başarı yoktur. MHP’de demokratik liderlik inşa etmeliyiz. Fikir alan, tartışan, beyin fırtınası yapan, il başkanları ile görüş alışverişinde bulunan, sadece odasında oturmayan ve esnafla çay içen, il ve ilçe başkanını arayarak görüşünü soran bir genel başkandan bahsediyorum. Fikirlerinin eleştirilmesinden rahatsızlık duymayan, demokratik bir yönetim tarzını benimseyen bir genel başkanlık anlayışımız olmalı. Merkez yönetim her ay bir kere toplanıp, genel başkanı dinleyip dağılmamalı. Orada fikir üretilmeli, projeler geliştirilmeli, beyin fırtınaları düzenlenmeli ve tartışan bir kurula dönüşmeli. Başkanlık divanında en az genel başkan kadar güçlü isimler yer almalı. Yardımcıları güçlü olan bir genel başkan daha güçlüdür.”

 

 

2.“Demir Güvercin Projesi ile PKK’yı yok edeceğiz. Siyasi çözüm önlemleri alacağız. İçişleri Bakanlığı’nı yeniden yapılandıracağız. Çatışmaları araştırma enstitüsü kuracağız. PKK’nın siyasi koluna karşı önlemler alacağız. Bölgeye PKK ve terör konusunda eğitimli Vali ve Kaymakamlar atayacağız. Bürokrasiyi PKK’dan ayıracağız. PKK’nın ve siyasi kolunun üst düzey kadrolarının etnik kimliklerini araştıracağız ve Türk toplumu ile paylaşacağız. PKK ve siyasi kolu HDP’nin üst düzey kadrolarının tamamı Ermeni kadrolarından oluşuyor. Bunu ortaya koyacağız. Toplumsal önlemler alacağız. Milli kimliği spor çerçevesinde geliştireceğiz. PKK terörüne karşı özel bir istihbarat ekibi kuracağız ve bu ekip sadece terörün yok edilmesi için mücadele edecek. PKK’nın lider kadrosunun imhası görevini istihbarat örgütüne vereceğiz. Hiçbir PKK şefi Kandil’de rahat oturamayacak. Her an bir Türk kurşunu kafasına vuracak ve hayattan onu alıp götüreceği korkusu ile yaşayacak”

 

 

3. 4. Sanayi Devrimi meselesi çok önemli."Gelecek on yılda bildiğimiz bütün konvansiyenel üretim biçimleri tarihe karışacak.Türkiye bu çağı ıskalamamalı.buna dönük olarak ciddi bir yaılanmaya gitmeli.eğitim, Üniversite, Arge yapısını a'dan z' ye yeniden yapılandıracak köklü bir proje"

 

 

4. Alparslan Türkeş Vakıf Üniversitesi

 

[Milliyetçi camianın son derece önemsediği bir konudur. Bu üniversite vakıf üniversitesi olarak kurulmalıdır. Yetmez bir Türk dünyası üniversitesi ile Gaspıralı ile tamamlanmalıdır].

 

 

5. Erciyes Zafer Kurultayının Yeniden Toplanması

 

 

6. Turan Haber Ajansının Türk dünyasında Türk kültür coğrafyasında örgütlenmesi

 

 

[ Ülkü ocaklarının insan gücü potansiyeli Türk dünyası ile entegre edilerek gerekli akademik , pratik eğitim verilerek bu yapı kurulabilir.Son derece önemlidir.Biz bu bölgelerle ilgili bilgileri dünyaya kendimiz aktarmalıyız.Rus Sputnik, BBC, Deutsche Welle ayarında 20 dilde yayın yapan bir ajans kurulması son derece önemlidir bu altyapı ve imkan vardır].

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum