Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi'ne "AB Roman Ödülü"

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi bu yıl ilk kez verilen AB Roman Ödülü'nü aldı.

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi'ne "AB Roman Ödülü"
01 Ekim 2014 - 17:53

Bugün çok mutluyuz.....

 

Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği tarafından kurulan Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi bu yıl ilk kez verilen AB Roman Ödülü'nü aldı. 2010'da bir İstanbul 2010 projesi olarak başlayan proje çeşitli yollar kat ederek çeşitli kurum ve kişilerin desteğiyle bugüne geldi. 

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi'nden Türkiye'nin ses getiren toplulukları içine giren hiphop grubu Tahribad-ı İsyan ve geleneksel müzik icra eden Sulukule Gençlik Orkestrası doğdu. Tahribad-ı İsyan kentsel dönüşüme isyan eden şarkıları dikkat çekerken Halil Altındere'nin Harikalar Diyarı videosundaki performanslarıyla geniş bir kesime ulaştılar. Bu video MOMA koleksyonuna alındı.

Sulukule Gençlik Orkestrası geçen yıl kuruldu. Balkan şarkıları ve çeşitli fil müziklerini de içeren geniş bir repertuvara sahipler. Bu yaz TANDEM-Türkiye projesi kapsamında Macar M & M adlı Roman grupla Budapeşte'de A38'de, Slovakya'nın Banska Bystrica kentinde düzenlenen Roman Soykırımını Anma Festivali'nde ve İstanbul'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde üç konser verdiler.

 

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesini inatla, olağanüstü bir çabayla bugüne getiren Funda Oral oldu. Çok teşekkürler Funda...

Sulukule yıkıldı ama  Sulukule yaşıyor ve daha umutlu bir geleceğe doğru gidiyor...

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi'ne destek veren herkese çok pek çok teşekkürler...



Derya Nüket Özer

YORUMLAR

  • 0 Yorum