Tuğrul Türkeş Meydan okudu

Babası Alparslan Türkeş'in sağlığında siyasi çalışmalarda görmediğimiz Tuğrul Türkeş, MHP'den gelen kızgın tepkilere meydan okuyarak, Adeta MHP'yi babasının malı gibi gördüğü, Parti organlarının kendisini ihraç edemeyeceğini, Siyasi yaşamını MHP'de devam ettireceğini iddia etti.

Tuğrul Türkeş Meydan okudu
28 Ağustos 2015 - 03:31

Vatan'dan Gazeteci Murat Çelik'e konuşan Tuğrul Türkeş, MHP'den başka bir siyasi partide siyaset yapmayacağını söyledi.  

Murat Çelik'e kısa açıklamada bulunan Türkeş,  geçici seçim hükümeti kuruluncaya kadar bir açıklama yapmayacağını söyledi. Tuğrul Türkeş, partisinden gelen istifa çağrıları, istifa etmezse ihraç edileceği yönündeki açıklamalar ve MHP’den ayrılması halinde siyasi yaşamına Ak Parti’de devam etme ihtimali konusunda ise şunları söyledi: “Hayır. Ben MHP’deyim. İstifa etmedim. Etmem. Anayasal bir görev üstleneceğim. Onlar da beni atamaz.” dedi.

 

Daha önce Merhum Alparslan Türkeşin vefatıyla boşalan parti başkanlığına süpriz bir şekilde soyunan Oğul Türkeş başkan olamayında MHP'ye karşı verdiği mücadele ile hala akıllarımızdadır. 

Bu davranışı ile yarım bıraktığı MHP'yi ele geçirme mücadelesine herhalde devam ettirecek, MHP'lilerin dediği, Rüzgar kayadan ne koparabilirki, Babasının hatırına bağrımıza basmıştık, Ama hak etmediğini gördük Yolu açık olsun. 

 



TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR

 

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954 İstanbul doğumludur. Babası Alparslan Türkeş annesi ise Muzaffer Şükriyedir. Türk iktisatçi ve siyasetçi olan Türkeş, aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyesidir. TBMM 23. Ve 24. Dönem milletvekili olan Tuğrul Türkeş, Haziran seçimlerinde de Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından Ankara 1. Bölge adayı seçilmiştir.

 

Tuğrul Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi kurucusu Alparslan Türkeş’in oğludur. Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Ticaret Bakanalığı’nda basın danışmanlığı yapan Tuğrul Türkeş,  Ortadoğu Gazetesi’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam,Son Havadis ve Yeni Harman’da da köşe yazarlığı yaptı.

 

1997 yılında babası Alparslan Türkeş’in vefatından sonra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı’na aday konuldu ancak 6 adayın Devlet Bahçeli lehine oyu çekmesi üzerine 17 Temmuz 1997’de sürpriz bir şekilde genel başkanlığı kaybetti.  Seçim sonrası ATP (Aydınlık Türkiye Partisi’ ni kuran Tuğrul Türkeş partinin genel başkanı oldu ve Doğru Yol Partisi ile koalisyon yaptı. Ancak DYP’nin 2002 seçimlerinde barajı geçememesi üzerine parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktı.

 

MHP’nin 22 Temmuz 2007 yılı Genel Seçimleri’nde Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı olarak seçildi ve meclise tekrar giriş yaptı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde de yeniden seçilen Türkeş, Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu’nun da üyesi olmuştur.

 

Üste seviyede İngilizce bilen Tuğrul Türkeş, ayrıca evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum