Yedikule bostanlarının imara açılması kararında durdurma

Toplumsal ve Hukuksal karşı koymalar İBB'ye geri adım arttırdı. Pek inanmıyoruz vaz geçtiklerinden dileriz evrensel hukukun gereklerinden vaz geçmezler

Yedikule bostanlarının imara açılması kararında durdurma
25 Kasım 2014 - 17:07

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Geçen yıl park yapılmak amacıyla talan edilen Yedikule bostanlarının bir kısmının imara açılması için İBB ve Fatih belediye meclisinde alınan kararı tekrar gözden geçirmek için durdurdu.

Yerli yabancı medyanın Sivil toplum kuruluşlarının yoğun tepki gösterdiği kararın ertelenmesi sonucu ne değişecek merak ediyoruz.

Sanıyoruz ki  seçim arefesinde olmamız nedeniyle toplumun tepki koyacağı gelişmeleri erteliyorlar



Seçimden sonra 6306 sayılı afet yasası gerekçe gösterilerek 2007 deprem yönetmeliğine uygun olmayan bütün binalar yıkılacak, Bina tapuları arsa tapusuna dönüştürülecek, Binasını kendisi yıkmayanların binaları valilik tarafından yıkılacak, yıkım masrafları tapu kaydına alacak olarak yazılacak.



Dün TOKİ başkanı Mehmet Ergün TURAN Suriçi gurubu kahvaltısında açıkladığı yedi milyon binanın yıkılmasını planladıklarını, Dönüşecek alanlarda Rantçılık yapmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğini söyledi (İlgili haber ve video için tıklayınız) 



Yedikule projesinin iptali hakkında Fatih Belediyesi CHP meclis üyesi Fazıl Uğur Soylu'nun face paylaşımı böyle

 

İBB CHP MECLİS GRUBUNUN RED OYU VERDİĞİ AKP NİN OYLARI İLE OY ÇOKLUĞU İLE İBB MECLİSİNDEN GEÇEN "YEDİKULE BOSTANLARININ İMARA AÇILMASINI İÇEREN PLAN TADİLATI " KARARINI İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ MECLİSE İADE ETTİ..

ŞİMDİLİK BOSTANLARIN İMARA AÇILMASI VE REKREASYON PROJESİ DURDU...

Topbaş yazılı yaptığı açıklamada, iade kararına ilişkin şunları söyledi: “Yedikule Mahallesi’ndeki söz konusu alanın asli niteliğinin korunması ve geleceğe taşınması için daha kapsamlı bir çalışmaya imkan sağlamak amacıyla ilgili plan tadilatı kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iade edilmiştir. Yapılacak çalışmalara ışık tutması için tarihçiler, bilim adamları, mahalle sakinleri ve ilgililerin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir. Söz konusu plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iade edilmekle birlikte, bu plan tadilatına gerekçe oluşturan Yedikule Mahallesi sakinlerinin talepleri (Güvenlik-Aydınlatma-Çevre Temizliği eksikliği) hızla ele alınıp çözüme kavuşturulacaktır.



 

DAHA ÖNCE PAYLAŞILAN PARK PROJESİ



(Çiğdem Şahin) YEDİKULE BOSTANLARA YARIN İÇİN ÇAĞRI VAR!

 

25 kasım 2014 )11:30 Yedikule Kapısında Buluşup Yedikule Bostanlarına gidilecek...

Melda Onur ve Mücella Yapıcı Bostanlar için gelecek..

YORUMLAR

  • 0 Yorum