Yenikapı Sahilindeki Modern Uygulamalar hakkında suç duyurusu

Fatih ilçemizin tarihi kimliğini koruma konusunda duyarsız olan İBB Başkanlığı ve Fatih belediyesi hakkında suç durusu savcılığa verildi

Yenikapı Sahilindeki Modern Uygulamalar hakkında suç duyurusu
18 Ağustos 2015 - 10:07

Yenikapı Yalı mahallesi ile Yeni deniz dolgu alanı büyük bir üst geçitle birleştirilerek Turizm alanları oluşturuluyor.

Şehrin tarihi kimliğini yok edecek modern RANT projelerinde İBB ve Fatih belediyesi yarış halinde.

 

Birileri bu yetkililere söylesin; İstanbula gelen turist modern tesisler görmeye değil, 8400 yıllık Roma-Bizans-Osmanlı yönetim merkezi, Dünya kültür başkenti  şehri görmeye geliyor.

Modern tesislerin alâsı batıda var zaten.

 

Bu konuda belediye yetkililerini uyarmanın fayda etmiyeceğini iyi bilen CHP Fatih belediye meclis üyesi Fazıl Uğur Soylu Hukuksuz bu uygulamayı gündeme taşıyarak Cum. Savcılığına şikayet dilekçesi verdi.

 



 

Konu habertürk gazetesinde şu şekilde haber yapıldı

 

Tarihi Yarımada’ya ‘Venedik’ vurgusu

Tarihi Yarımada’nın Venedik gibi korunması gerektiğini belirten Fatih Belediye Meclis Üyesi Fazıl Soylu, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını uygulamayan İBB, Fatih Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı için suç duyurusunda bulundu

 

İBB, Fatih, Suç Duyurusu

İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nin, Avrasya Tüneli’nin Avrupa yakasındaki bağlantı noktası olacak Kennedy Caddesi’nin genişletilmesi ve Kumkapı Balık Hali’nin marina olarak düzenlenmesi için verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından, bu bölgedeki şantiye faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiği belirtiliyor.

 

Mahkeme tarafından verilen ara kararın uygulanmadığını belirten Fatih Belediye Meclisi Üyesi Fazıl Uğur Soylu, gerekli yasal işlemlerin başlatılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fatih Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer yetkiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Yürütmenin durdurulması istemiyle İdare Mahkemesi’ne dava açan 8 isimden biri olan Fatih Belediye Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, davanın takipçisi olacağını söyleyerek “Avrasya Projesi iptal olsun demiyoruz ancak tünele Tarihi Yarımada yerine Zeytinburnu’ndan çıkış verilebilir. Bu şekilde Tarihi Yarımada’da yoğunluğu artırıyoruz” dedi.

 

Venedik’te yapılan uygulamaları örnek gösteren Soylu, “Venedik’in tarihi dokusunu, özelliklerini koruyarak yaşatıyorlar. Biz ise yoğunluk artırıcı işlemler yaparak koruma amacının dışına çıkıyoruz. Bunun proje yapılırken düşünülmesi gerekirdi” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum