Bakoyannis Ayasofya'yı Neden Ziyaret etmedi?

Atina Belediye Başk. Kostas Bakoyannis İstanbul ziyaretinde Ayasofya’nın ibadete açılmasını protesto ederek, Ayasofya Fetih Camiini ziyaret etmedi. İSTANBULA GELEN HER GREEK YÖNETİCİ ÖNCE PATRİKHANE SONRA AYASOFYAYI ZİYARET ETTİĞİNİ BİLİYORUZ, FAKAT ATİNA BEL. BŞK. HER YERİ GEZDİ AYASOFYAYA GİRMEYEREK PROTESTO ETMİŞ OLDU Buluşmanın Adı Dostluk İyi niyet protokolü Ama Atina Belediye Başk. Kostas Bakoyannis Ayasofya ziyaretini protesto ederek ziyaretin gerçek dostluk olmadığı algısı oluşturdu. Bu duruma sessiz kalan İBB Bşk. Ekrem İmamoğlu “Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var" ayrıca, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmadığını” belirterek Atina'dan gelen misafirini destekleyerek Müslüman Türk halkını rencide etti

21 Mart 2021 - 19:20

Atina Belediye Başk. Kostas Bakoyannis, Ekrem İmamoğlu ile birlikte Fener patrikhanesinde Türkiye Rum Ortodoks cemaati patriği Bartholomeosu makamında ziyaret ettiler.

Patrikhane ziyaretinden sonra İmamoğlu, Atina Belediye Başk. Kostas Bakoyannis’a Anemas Zindanı, Sultanahmet Camii, Yerebatan sarayı, Bukoleon Sarayı kalıntılarını, Süleymaniye Camii ve Kanuni sultan Süleyman Türbesini gezdiler.

Yunanistan’da uluslararası Delphi Ekonomi Forumuna telekonferasla katılan İmamoğlu’nun, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile birlikte katıldığı panelde Ayasofya ile ilgili tartışmalar gündeme getirildi.
Moderatör gazeteci Alexis Papachelas’ın “Ayasofyanın ibadete açılması ile ilgili düşüncelerinizi nedir” sorusuna İmamoğlu, “Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var" cevabını verdi.
İmamoğlu ayrıca, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmadığını” belirtti.
Diyalog ve dostluğun hiçbir zaman kaybedeni olmaz.

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis bugün misafirimizdi. Patrikhane ziyaretinin ardından Süleymaniye ve Sultanahmet Camii ile İstanbul’un tarihi yerlerini gezdik. İki şehir arasında iyi niyet protokolü imzaladık.



İKİ BAŞKANIN BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ


YORUMLAR

  • 0 Yorum