Coronavirüs Türkiyede yaygınlaşıyor

Halkımız olayın ciddiyetini henüz idrak edebilmiş değil, Yaşlılar, Çocuklar, Gençler Evdekal kuralına uymuyorlar, Bu nedenle Hükümetin acilen topyekün sokağa çıkma yasağı getirmesini diliyoruz. 65 yaş yetmez, Şimdilik fazla etkilenmeyen gençler virüsü eve taşıdığını unutmayalım, Ailenin sağlığı için nedensiz sokağa çıkma, aileni sokağa çıkarma LÜTFEN UNUTMAYIN GENÇLER EN ÖNEMLİ TAŞIYICILAR, YAŞLILARIN KARANTİNASI DEĞİL BÜTÜN TOPLUMUN KARANTİNA KURALLARINA UYMASI ZARURETTİR

Coronavirüs Türkiyede yaygınlaşıyor
23 Mart 2020 - 04:17
Coronavirüs mücadelesinde Dünyanın bulduğu en etkin mücadele şimdilik karantina. İlaç/Aşı bulunana kadar halkımızın Karantina ve #EvdeKal kurallarına uymasını diliyoruz.

Evet evde kalmak kolay değil fakat sokakta ölüm var, Kendini ve aileni korumanın şimdilik tek yolu sokağa çıkmamak olduğunu unutmayalım.

Dünyayı saran coronavirüs (2019-nCoV)  salgını hızla yaygınlaşıyor

(WHO CANLI SONUÇLAR İÇİN TIKLA)     (SAĞLIK BAKANLIĞI CORONA TAKİP TIKLA)


Halen etkin bir ilacı bulunamayan salgında İtalya 5476, Çin 3261, İspanya 1772, İran 1685, Fransa 675, ABD 414, İngiltere 281, Hollanda 179, G. Kore 111, İsviçre 98, Almanya 95, Belçika 75, Endonezya 48, Japonya 41, Türkiye 30 ölüm vakası ile sıralanıyor.

Libya, Suriye, Rusya federasyonu, Bazı Afrika ve G. Amerika ülkeleri söz konusu salgın durumu hakkında Dünya sağlık örgütü WHO'ya bilgi vermiyorlar.

coronavirüs (2019-nCoV) ile mücadelede henüz kabul edilmiş bir ilaç bulunmuyor, Şimdilik en etkili mücadele karantina olarak görülüyor.

Birçok ülke sokağa çıkma yasağı ilan etti, Türkiye 65 yaş üstü için getirdiği sokağa çıkma yasağını yeterli bulmayan kamuoyu genel sokağa çıkma yasağı getirlmesinde ısrar ediyor.

coronavirüs salgınında en çok kayıp sağlık çalışanlarında oluyor

İtalya Adnkronos ajansı haberine göre, ülkede ilk Kovid-19 vakalarının görüldüğü Lodi’de Doktor Andrea Carli’nin 19 Mart’ta koronavirüs nedeniyle öldüğünün kesinleşti. Carli ile beraber İtalya’nın koronavirüsle mücadelesinde yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı da 18'e yükseldi.

İspanya ise 28 bin 800 kişi ile dünyada en çok vakanın görüldüğü 3'üncü ülke konumunda. İspanyada ülke çapında koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 1780'e yükseldi.




YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Birol Malkoç
    4 yıl önce

    Sağlık Bakanı çıktı konuştu inanın kendisi bile anlattığının hikaye olduğunu biliyor .
    350 bin adet kit dağıtmışlar 1 milyon adet varmış
    Geçen gece Habertürk yada CNN de dinledikletimi aktarayım.Kitler 4 çeşitmiş numaralardan 1 2 3 4 numara bunlardan en iyisi
    1 numara yüzde 99 garanti sonuç veriyormuş sağlıkçı ve eğitim alanlar kullanabiliyormuş bu kitten 500 000 adetini ABD ye satmışlar
    2 numara bu da iyi sonuç vermiş doğruluk oranı yüzde 70 _80 imiş 6 saat tespit süresi varmış
    3 numara Bu kit beğenilmemiş ve kullanılmayacak mış
    4- Numara Çin'den gelen 90 dakikada sonuç veriyormuş kullanımı kolaymış ama bu kit hasta olan kişinin hastalığının 6 günlük olması gerekiyormuş hatta bilim kurulunda olan profösör dediki ben çocuk doktoruyum bu tercih etmem adam hastaysa zaten hastadır sadece bu kit yüzde yüz Corona olursan cevap veriyormuş ve dediki 1 numarayı sağlıkçılar da 2 numarasında bütün halka yapılması gerekir çünkü testte negatif çıkan 1 hafta sonra pozitif çıkabiliyormuş o zaman 4 numarayı kullanalım dedi dedimi dedi