Dr. Mehmet Remzi Sakarya'yı anlatıyoruz

Ülkemizin yeni nesil doktorlarının mutlaka tanıması gereken bir şahsiyet Mehmet Remzi Sakarya Hocamız. Herhalde bütün hastalıkların şifasını bilirdi, Basit ilaçlarla bilinmeyen hastalıkları tedavi ederdi. 8 Saat süren muazzam ameliyatlar yapabilen bir cerrah. Ruh hastalıklarında kesin tedavi, Çok hastasını gördük hikayelerini dinledik. Burada bazılarını sizlerle paylaşıyoruz, Bu örnek şahsiyetin yaşatılması her Türk evladının vazifesidir.

Dr. Mehmet Remzi Sakarya'yı anlatıyoruz
24 Ekim 2017 - 01:16
Dr. Mehmet Remzi Sakarya Sıra dışı bir doktor

Ailesi  eski Ayvansaray’lı, Mahallesinde muayenehanesi var, birçok hastanede doktorluk yaptı.

Ne var bunda dediğinizi duyar gibiyim, Dr. Mehmet Remzi Sakarya günümüzdeki doktorlarla mukayese ettiğimizde kabiliyetine inanamayacaksınız.

Bir hastası olarak, Objektif gözlemlerimle öğrendiğim meziyetlerini burada sıralayamayacağım, Sizlere bazı sorular sormak istiyorum.

Siz hiç böyle bir doktor tanıdınız mı?

Üniversite hastanelerinin ”Elimizden bir şey gelmez” diyerek kapıya koyduğu hastaları çok basit ve ucuza tedavi eden, Operatörlük dahil bütün branşlarda hasta tedavi eden, Tıbbi ilaçlar yerine basit aspirin, vitamin hapları, draje şekerlerle ağır hastalıkları tedavi ettiğini söylesem, Günümüz tıbbının dahi teşhis tedavi yapamadığı, Uyuşturucu hapları ile sakinleştirdiği Sara “Cin çarpması” vakalarını tedavi edebilen bir doktor…

1987 yılında bir ocak ayında vefat etmesine rağmen bu gün dahi muayenehanesinin önüne gelip dua edilen bir doktor duydunuz mu?

Anadolu’nun her yerinden, her gün yüzlerce hasta geldiği halde hepsini tek başına muayene edebilen, Asla kırıcı olmayan, Uzaktan gelmiş Kalacak yeri ve Parası olmayan hastalarını kendi parası ile ağırlayan bir doktor biliyormusunuz?

Bu yoğunluk arasında Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Şevki Eygi gibi aksiyoner kişilerle birlikte siyasi hareketlerin merkezinde bulunan, Bu nedenle başı çok kez derde giren, hakkında tahkikatlar, Mahkemeler açılan bir doktor Mehmet Remzi Sakarya….



Devrin siyasileri ile arası sıcak olmadığından olsa gerek hak ettiği şekilde unvanı olmadı, Fakat birçok önemli şahsiyetlerin anılarında adı Evliya doktor olarak geçmektedir.

Bu gün burada yayınladığımız röportajlar ile hocamızı hastalarından Tanıdığı kişiler üzerinden sizlere sunuyoruz. Video biraz uzun oldu ama izlediğinizde kısa olduğuna sizde kanaat getireceksiniz.

Ön tanıtım olarak ben kendisi ile hatıralarımı anlattım, 2. Sırada Ayvansaray’da uzun yıllardır eczacılık yapan Hocamızın da yakın arkadaşı olan Savaş Koro abimizi dinleyeceksiniz, 3. Sırada Bu mahallede uzun yıllar muhtarlık yapan Fahrettin Özer hocamızı anlatacak, 4. Sırada eski Ayvansaray spor antrenörü Metin Aslan hocamızı sizlere anlatacak.

Son olarak bir ricamız var, Hocamızı tanıyan herkesten hatıratını elinde varsa fotoğraf, video örneklerini tarafımıza göndermesini rica ediyoruz.

Dr. Mehmet Remzi Sakarya hocamızı gelecek nesillere tanıtmak bizlerin vazifesidir, Dileriz yeni doktorlarımız onun hayat hikayesinden ibret alır ona benzemek için gayret sarfeder teşekkür ederiz.

İletişim Abdullah Gözaydın Fatihten@gmail.com GSM: 0535 746 55 48

 

Konu Hakkında yaptığımız eski haberlerimiz

BU GÜN AHDE VEFA GÜNÜ

Vahye Göre Yeniden İnşa

Nail TANGÜLÜ'nün Hocamızla olan Hatırası

BİR NEFES SIHHAT

Nail TANGÜLÜ İLE HOCAMIZIN SOHBETİ

Hayatımızdaki Evliya doktor Dr. Mehmet Remzi Sakarya

Dr Mehmet Remzi Sakarya ile ilgili Vahit Bey'in bir hatırası

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum