Fatih'te İmarsız Yapılaşmaya Devam

İlçemiz 1955'lerden sonra yoğun imarsız projesiz kaçak yapılaşmaya maruz kaldı, İmar Afları ile kaçaklar geçiştirildi, Yapılaşma son 15-20 yıldır çıldırmış gibi, Cami parsellerine dahi oteller hanlar yapıldı Halkın şikayetleri, Savcılığa başvurular, Basının haber yapması Belediyelerimizi engelleyemedi. Geldiğimiz konumda değişen bir şey yok. Bld. Başkanları, Müdürler değişiyor kaçak yapılaşma ve Faaliyetler devam ediyor. Maalesef

Fatih'te İmarsız Yapılaşmaya Devam
17 Ağustos 2021 - 11:51
Ecdadımızın kıyamete kadar Müslümanlara emanet ettiği Dini vakıf mülklerimiz yağmalanmaya devam ediliyor, Fatih 2012 yılı 1/1000 ölçekli nazım imar planlarından adı silinip park yapılan Sekbanbaşı Hüsrev Ağa Camii parseli Şimdide bitişiğindeki Kaçak yapının işgaline terk ediliyor.

Bu gün park olan tarihi Cami parseli "Yan parseldeki işyerini otele çevirenler tarafından" önce otopark olarak işgal edildi, Çevre halkı yoğun şikayet edince otopark engellendi, Bu sefer cami parseline Kafe terası yaptılar, Şikayetler sonucu yıkıldı, tekrar yapıldı, Bu sefer belediyeden ses çıkmadı Otel işletmesi ikinci teras yaparak parsel işgalini yarıladılar.

Yoğun şikayetler sonucu son yapılan teras yıkıldı, diğeri yıkılmadı NEDEN?
kaldıki üç katlı olması gereken binada kaçak iki kat var, ayrıca son restorasyonda binanın arka bahçesi binaya katılarak burada beş katlı bir kaçak yapılaşma var. Ayrıca Kovacılar sokakta olan ana kapıyı kapatarak Cami parseli tarafından ana kapı açtılar!
Fatihin her köşesinde böyle Rantsal KAÇAK yapılanmalar var Fakat Belediyemiz ticari faaliyetlerine nasıl izin veriyor anlamak mümkün değil.

KONU HAKKINDA ÖNCEKİ HABERLERİMİZ: Bir //  İki //  Üç //  Dört  //  Beş

YORUMLAR

  • 0 Yorum