.

 

CHP FATİH İLÇE BAŞKANLIĞINDAN
KENTSEL DÖNÜŞÜM PANELİ

   Fatih ilçe başkanlığının 8 Aralık 2012 tarihinde Fatih Belediyesi Zübeyde hanım kültür merkezinde düzenlenen Fatihte kentsel dönüşüm paneline konuşmacı olarak Ankara belediye başkanlığı yapmış olan Murat Karayalçın katıldı.
    Karayalçın Başkanlığı dönemindeki kentsel dönüşüm projelerinden Dikmen vadisi proje uygulamasını adım adım anlattı, Panelin içeriğinde maalesef Fatih yoktu.

    Fatih'li Kanser tehdidi altında, CHP diş doktoru çağırıyor!
    Sayın Karayalçın'a, siz başarılı bir dönüşüm projesi gerçekleştirdiniz, Gelin anlatın denmiş herhalde, Oda gelip dikmen vadisi ve diğer dönüşüm projelerini en ince detayına kadar anlattı. Kaldı ki Fatih'te dönüşüm projesi yok, Fatih'in tamamı SİT alanı olduğu için (Tarihi Koruma  alanı) ilçemizde yapılacak olan deprem odaklı yapılaşma "Yenileme" olarak adlandırılması gerekir, Aslını koruyarak yenileme olması gerekiyor.
   AKP ve iktidar belediyesi inatla dönüşüm kelimesini kullanıyor, Bu söyleme itiraz etmesini beklediğimiz CHP Fatih teşkilatı, düzenlediği bilgilendirme paneline "Dönüşüm" adı veriyor ve Fatih'teki uygulamalardan bi haber bir konuşmacı çağırıyor. Bu uygulama Sanki Fatih belediyesi tarafından düzenlenmiş ve içeriği tasarlanmış gibi, Anlamak mümkün değil.

     Sayın Karaylçın'a Fatih halkının kendisinden Fatihteki uygulamalar hakkında bilgi beklediğinin sorulması üzerine Karayalçın, Fatih'teki uygulamalardan haberim yok demesin mi? Ve Fatih halkından oy istiyorum la konuşmasını kapatması, Galiba Murat Karayalçın İstanbul belediyesine aday, Bu panelde ısınma turları.

     CHP Fatih yönetimi doğru yapmıyor, Geçen seçimlerde aldığı oyu bu seçimde alamayacağından endişe ediyoruz, Fatihlinin ocağına ateş düşmüş, İlçe teşkilatının bundan haberi yok gibi. Fatih belediyesi halkı yanlış-eksik bilgilendiren uygulamalarına hala etkili bir karşı propaganda ortaya koymadığını gördüğümüz ilçe teşkilatı ne yapmak istiyor.
     Fatih belediyesi başkanlığı, Başkan Yardımcısı sayın Mustafa Çiftçinin dokuz yıldır üzerinde çalıştıklarını söylediği 1/1000'lik imar planlarından 175 cami adını siliyor, bazılarını amacı dışında kullanıma açarken bazılarını tahsis alanı şekline dönüştürüyor, haber sitemizin somut örnekleri ile olayı deşifre etmesi, SP meclis üyesinin ve başkaca sivil toplum kuruluşlarının olaya müdahil olarak itiraz etmesi üzerine 24 caminin planlara işlenme kararını bir kahramanlık öyküsü gibi ulusal basına taşınmasına sessiz kalan CHP Fatih kapımıza dayanan bu seçimlerde ne yapacağını umuyor merak ediyoruz.
    Ayrıca 5 Aralıkta meclisten geçirilen garip bir karar (Mevcut imara aykırı ola bile, Ruhsatlı binalar yıkılıp eski plana göre yeniden yapılabilir) şeklinde karar almalarının ne kadar ciddiyeti var bunu dahi düşünmüyorlar mı?
    İlçe belediyeleri 5366 ve 6306 sayılı afet kanunu hükümleri dışında kalacak, Bu kanunların amir hükümlerini yok sayacak bir karar alabilir mi? Bizler Fatih CHP yönetimini günün vahim gündeminden uzakta görüyoruz, Zaman zaman bizler tarafından yapılan bilgilendirmeleri ciddiye almadığını görüyoruz, Fatih halkının sıkıntılarına çözüm arayışında olmadığını görüyoruz ve üzülüyoruz....





Abdullah Gözaydın fatihten@gmail.com

 

YORUMLAR:

Haber, Yorum, Resim göndermek için İrtibat: fatihten@gmail.com