.

FATİH BELEDİYESİNİN  "GİZLİ PROJESİ" BOZULDU

Kalkınma bakanlığı, İstanbul kalkınma Ajansı mali desteği ile Haliç sahilimize bisiklet yolu ve kiralama apronları inşa eden Fatih belediyesi yatırımı yarım kaldı, sahile monte edilen modern bisiklet kiralama apronları, projenin akamete uğraması nedeniyle korumasız kaldı, çoluk çocuklar tarafından imha edildi, kullanılamaz hale geldi.

Duyumlarımıza göre  İstanbul kalkınma Ajansı mali desteği ile proje geliştiren Fatih belediyesi İBB başkanlığına sormadan, gerekli izinleri, protokolleri yapmadan Fatih belediyesi sınırları dışında olan İBB Park ve bahçeler müdürlüğü yetki alanında bisiklet yolu projesi gerçekleştirdi.
Başlangıçta gözden kaçan proje İBB Başkanlığına sorulunca Fatih belediyesinin kendilerine müracaatlarının olmadığını, Projenin bu haliyle devam etmesinin mümkün olmadığını, İBB Başkanlığı olarak devam eden Uluslararası görüşmeler sonucunda Edirne'den başlayacak uluslararası bir bisiklet yolunun İstanbul üzerinden batı Karadenizden doğuya uzanacağı bir proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini, Bu haliç projesinin kendi projeleriyle çatışması sebebiyle mümkün olmadığı gerekçesi ile Fatih belediyesinin Haliç bisiklet yolu projesi gerçekleşememiş olduğu söyleniyor.
Bu konuda resmi bir beyana ulaşamadık, Bu konuda Fatih belediyemiz bir açıklama yaparsa haberimizi yeniden düzenleriz.

Türkiye Avrupa Bisikletliler Federasyonu Avrupa Bisiklet Turizmi Yol Ağı’na (Eurovelo) dahil edilecek.
Avrupa’da 66 bin kilometre olan turizm amaçlı bisiklet yolu Türkiye sınırında bitiyor. Türkiye’ye doğru inşaatı süren Eurovelo için 20-21 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul’da toplantı düzenleniyor.
Tarihi yarımada, Haliç, Boğaz, Adalar gibi noktalar ağa dahil edilecek.
Eurovelo için kente giriş çıkış güzergâhları hazırlanacak.
Gelişmiş ülkelerde çalışanlarını bisiklet kullanımına teşvik eden şirketlere sağlanan imkânlar Türkiye’nin de gündeminde. Bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşları şirketleri teşvik edecek modeller üzerinde çalışıyor.

 


EuroVelo, Avrupa bisiklet yolu ağı, 12 ayrı uzun yol rotası ile Avrupa içinde bisiklet ile seyahat etme imkânı sağlayan bir projedir. Toplam 60,000 km'lik ağın 44,000 kilometresi tamamlanmıştır. EuroVelo projesi uzunluğu ve yapılma mantığı bakımından Trans-Kanada Bisiklet Yolu ve Birleşik Devletler Greenway yolu ile benzer özelliker taşımaktadır. Avrupa Bisikleçiler Federasyonu tarafından geliştirilen proje Avrupa Birliği'nden destek almak için çaba göstermektedir.

EuroVelo bisiklet yollarının standartları:

Yol eğimi %6'nın üzerine çıkmamalı.
İki bisikletin geçebileceği kadar geniş olmalı.
Ortalama gün başına bin motorlu taşıttan daha fazla motorlu taşıt geçmemeli.
Yolun %80'i kapalı olmalı.
365 gün boyunca açık olmalı, 30 kilometrede bir servis, 50 kilometrede bir konaklama, 150 kilometrede bir "toplu taşıma" imkânı olmalı.

Eurovelo Ağı için Çalışmalar Sürüyor
Avrupa Bisiklet Yolları Ağı (Eurovelo) Direktörü ve Macaristan Ulusal Bisiklet Konseyi Danışmanı Adam Bodor, Eurovelo Türkiye Koordinatörü Ferudun Ekmekçi ve bir grup bisikletçi ile Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne geldi.

300 BİN TURİST

İki ülke arasında birliktelik sağlandığı takdirde Avrupa'da yapılan 3 milyar günlük turun en az yüzde 10'unun bu rota üzerinden Türkiye geçişi yapacağını belirten Ekmekçi, güzergah üzerinde bisiklet turları için bir cazibe merkezi oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Ekmekçi, "Bunun için bisiklet taşımacılığının kolaylaştırılması, bisiklet dostu otel ve işletmelerin oluşması, kamp yapmak isteyen bisikletçilere orman tarafından izin verilmesi gerekiyor. Bütün bunlar için çalışmalarımız devam ediyorö dedi.

GÜVENİLİR VE RAHAT YOLLAR LAZIM

Avrupa Bisiklet Yolları Ağı (Eurovelo) Direktörü ve Macaristan Ulusal Bisiklet Konseyi Danışmanı Adam Bodor da, bisiklet turlarına çıkanların çekici, güvenilir ve rahat rotalara ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bodor, "Bütün bunlar Eurovelo'daki yarım milyon insanın aradığı şey. Bizim buraya gelme sebebimiz de bu. Yerel, bölgesel ve ulusal rotaların hepsi iç içe" dedi. Bir bölgedeki bisiklet rotaların Eurovelo ağına alınması için bazı şartlara uygun olması gerektiğini kaydeden Bodor,"Düzenlenecek rotalarda araç yolunun yanı sıra ayrı bir bisiklet yolu olmalı. Tahsis edilen yol yayalar ve diğer araçlar tarafından kullanılıyorsa işaretlerle belli edilmeli" dedi.

İBB'YE SORULMADAN, GEREKLİ İZİNLER ALINMADAN YATIRIM GERÇEKLEŞMİŞ DENİYOR
Unkapanı köprüsünden Fenere kadar bir güzergah uluslararası bisiklet yoluna uygun mu?

TEKNİK DONANIM ANA MAKİNE KULÜBELERİ TAHRİP EDİLDİ

BİSİKLET KİRALAMA APRONLARI ELEKTRONİK APARATLAR SÖKÜLDÜ, KOPARILDI

 

 

YORUMLAR:--------------------------------------------------------------------------------

Haber, Yorum, Resim göndermek için İrtibat: fatihten@gmail.com