.

KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ, BAŞBAKANIN ÇILGIN PROJESİ 82. VİLAYET KAYAKENT

Yıllardır İstanbul'daki Kentsel dönüşüm, yenileme projeleri için, Bu tehlikeli bir projedir, diye diye başımıza geldi.
Geçen aylarda Başbakan olası bir deprem gerekçesiyle İstanbul'da Bir milyon daire yıkılacağını bizlere müjdelemişti!
Bu haberden gereken dersi pek alan olmadı, Şimdi açıkladığı "Çılgın" projesini öğrenince millet uyandı (kısmen) Bir milyon daire ortalama 4-5 milyon eder...

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Çılgın" projesi neydi?
Basından öğrendiğimize göre,  İstanbul'un Avrupa yakasında mücavir alan dışında 4-5 milyonluk yeni 82.inci vilayet kuracağım diyor!!, ve dünyadaki örneklerinden bahsediyor. Bu mücavir alan dışındaki, ve Avrupa yakasındaki dev şehir neresidir dersiniz? Elbette Kayabaşı toplu konut alanı, yeni adıyla KAYAKENT VİLAYETİ...!!! olduğunu sanıyoruz.

KAYAKENTİ YAKINDAN TANIMAK İSTERSENİZ TIKLAYINIZ


Evet İstanbullular, Bilhassa tarihi yarımada, eski İstanbul Fatih, Galata, Beşiktaş, Zeytinburnu, Bakırköy. Büyük bir Bir Mimarımız (Emre Arolat) Atatürk hava limanından Ortaköy'e kadar sahil kesimi, Galata ve Fatih sur içi yıkılarak Kayabaşına gönderilmesi planlanıyor demişti.

Fatih belediyesinin Bilgi Üniversitesi teknik desteği ile yaptığı kentsel dönüşüm, yenileme projeleri toplantılarında mimarlar arasında sıklıkla kullanılan bir tekerleme basına çok yansımıştı" eski İstanbul'da Zenginler, Yeni İstanbul'da Fakirler yaşayacak diyorlardı" 

Sayın Mimar Emre Arolat; Sur içi Fatihte uygulanacak projeden bahsederek, Bu projenin sosyal ayağı nedir diye sorduğunda ikna edici cevap alamamış, mimarlar kendisine
-- Sen bırak onları onlar sofrada yemek yemesini bilmezler (Sağ elleriyle yerler) Bu İstanbul'un trafik sorunu ne olacak bu konuda önerin var mı ? diye sorulunca sayın Arolat bu sosyal duyarsızlığa isyan etmiş, bu nedenle Hem projeden hem de Bilgi Üniversitesindeki görevinden ayrılmak mecburiyetinde kalmıştı.

Belediyenin masa başında davet usulü yaptığı ihale ile bu dönüşüm alanlarının %58'i GAP inşaata verildi, %42'si bina sahibinin olacak şekilde birçok proje anlaşması yapıldığını biliyoruz.
Bu konu o denli önemli ki Yarın İstanbul'da deprem olacak istihbarı bilgisi gelmişçesine tarihi, tescilli, dolgu tuğladan 2-3 katlı kagir, muhkem binalar dahi İstanbul Üniversitesi ve Bir Japon şirket tarafından depreme dayanıksız ilan edildi. 5366 sayılı yasa ise mülk sahiplerinin Evrensel ve Anayasal birçok hakkını adeta gasp eder mahiyette hazırlanmış olduğundan, Allahtan başka mülk sahiplerine kimse yardım edemez.

Diğer ilçeleri bilmiyorum lakin Fatih, Tarihi yarımadadaki yerleşimin ortalama %80'i GAP inşaata, yani Çalık Holdingin mülküne geçecek...

Buradaki mülk sahipleri kayabaşında inşa edilen 1.inci etapta 64.000 daire, toplamda yüz binlerce daire yapılması planlanan Kayabaşı, Kayakent şehrine gönderileceği bir sır değil artık.

Çalık Holding bu mal varlığını kime satacak dersiniz?,
Bazı Yunan milyarderleri şu sıralar 200-400 bin eden mülkleri 1-3 milyona alacağını düşünemez miyiz? (İstanbul'a milyarlar dökecek olan kişi; Barack Obama’nın, Hillary Clinton’un yanında sıkça görülen bir dolar milyarderi olan Chris Spirou’dur.)


Çalık holding Bu mülkü iç piyasaya 500-800 bin liraya satmaya çalışacağına peşin para milyarlar döken olursa satmayacağını garanti eden var mı?
GAP inşaat ile yapılacak sözleşmede yabancılara mülk satışı yapılmayacağı hükmü varmı?

Birçok AB ülkesi Bizans diye bir devleti resmen tanıyor, Devlet başkanı olarak ise Fener Aya Yorgi kilisesi papazı Patrik Bartelemeosu devlet başkanı olarak tanıyor. Diyarbakır başkentimiz diyenler haklı olarak Bölücülükten cezaevinde yatarken, Sayın Bartelemeosa bu durumu soran var mı?

Konu hakkında web sitemizde yüzlerce sayfa bilgi ve belge vardır, çok merak edenler kentsel dönüşüm projeleri başlığı altındaki haberleri, belgeleri inceleyebilirler.

NOT: BAŞBAKANIMIZ MEDENİYETLER ŞEHRİ KURACAĞINI, KÜLTÜR MOZAİĞİ BİR ŞEHİR OLACAĞINI SÖYLÜYOR.
Buradan Başbakana sesleniyoruz, Bizler Fatihliler, Beyoğlu, Galata, Bakırköy, Ortaköy, Beşiktaş bu semtlerde Rumlarla, Ermenilerle, Yahudilerle birlikte derin dostluklar kurarak. Camilerimiz Kiliselere, Havralara, Sinagoglara sırt vermiş şekilde asırlardır yaşıyoruz.
BİZİ RAHAT BIRAK BAŞKA İHSAN İSTEMEZ....!!!


KONU HAKKINDA ULUSAL BASINA DÜŞEN HABERLER:

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Çılgın Projesi Belli Oldu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sır gibi sakladığı ve seçim beyannamesinde açıklayacağı “çılgın projenin” medeniyetler şehri adı altında İstanbul’da yeni bir şehirleşme projesi olduğu öğrenildi.

İstanbul’da 82'inci il kurulacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sır gibi sakladığı ve seçim beyannamesinde açıklayacağı “çılgın projenin” medeniyetler şehri adı altında İstanbul’da yeni bir şehirleşme projesi olduğu öğrenildi. İstanbul’un Avrupa yakasında yer alacak yeni şehirleşme yapılandırmasında medeniyetlerden mozaikler yer alacak. Müslüman ve Müslüman olmayan kültürlerden oluşacak yeni bir şehir inşa edilecek. Dünya liderlerinin uğramadan geçemeyeceği yeni medeniyetler şehrinde, dünya ülkelerinden örnekler de yer alacak. Yeni kentin 2023’te kutlanacak Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümüne yetiştirilmesi hedefleniyor.

ANKA’nın elde ettiği bilgilere göre; Başbakan Erdoğan İstanbul’da “medeniyetler şehri” projesi üzerinde çalıştığı ve İstanbul’da yeni bir kent inşa ettireceği belirtiliyor.


-KÜLTÜRLER MOZAİĞİ-

Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023’e yetiştirilmesi amacıyla planladığı ve hazırlıkları çok gizli yürütülen “Çılgın Proje”nin, yeni bir kent projesi olduğu ve İstanbul’un Avrupa yakasında inşaat çalışmalarına başlandığı kaydediliyor.

Adının “Medeniyetler Şehri” olacağı ifade edilen yeni kentleşme modeli, tam anlamıyla kültürler mozaiği olacak.

Yeni bir şehrin inşa edileceği projede parklar, iş merkezleri, müzeler, hamamlar, cami, konut, otel, yazlık ev gibi yapıların yer alacağı projede, modern yapılanmaya da yer verilecek. Dünya ülkelerinden örneklerin alındığı projede modern ve kültürel mozaikler ile dini ve milli motifler seçildi.

Bu sayede yeni kentin hem tarihi dokusu olacağı hem de modern görüntüsü olacağı belirtildi.

Hong Kong’un mal ve hizmetler için önceden ödeme imkânı sunan Octopus Card’ı, Paris’te ise Eyfel Kulesi ve Zafer Takı gibi simgeler bu örnekler arasında yer alacak. Ticaret merkezi La Defense ve bilim kenti Tsukuba yeni inşa edilen kentler olarak örnek alındı.

Osmanlı, Selçuklu, Anadolu ve Müslüman olan ve Müslüman olmayan medeniyetlerin kültür örnekleri yeni kurulacak kentin hamam, cami, ev, müze gibi yapılarında kullanılacak.

Böylece “Medeniyetler Şehri” olarak düşünülen yeni kent küçük bir dünya görüntüsü verecek. Bu noktada önemli binaların girişlerinin ise Mekke’den esinlendiği ifade edildi.


-HAVAALANI, LİMAN, HIZLI TREN-

Yeni kurulacak kentte ulaşım da planlandı. Projede yer alan yeni kentin, ABD Virginya’daki Arlinghton Country, Danimarka Kopenhag ve Almanya Münih’te olduğu gibi liman, havaalanı ve hızlı tren gibi ulaşım projesi bu ülkelerin modellerinden esinlendi.

milliyet

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Proje'sinin Karadeniz kıyısında planlanan 3.4 milyon nüfusluk yeni İstanbul olduğu öne sürüldü

Eski binaları ile tartışılan İstanbul'a alternatif yeni İstanbul projesi şekillendi.
Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' diye adlandırdığı proje olduğu sanılan yeni İstanbul projesinde yok yok. İslami motiflerin ağırlıklı olacağı kent tasarım projesinin uygulama alanı olarak ise Karadeniz kenarının düşünüldüğü öne sürüldü.
Projeye göre; Karadeniz kıyılarında 'Yeni İstanbul' isminde 3.4 milyon nüfuslu bir kent kurulacak. 74 kilometrekare, bir diğer deyişle 74 milyon metrekareye kurulacak olan kent, iki yeni limanı, bir havaalanı ve Eminönü'ne bağlanacak su kanalı kadar 13 dünya örneğinin incelenmesi sonucunda projelendirilmesiyle de dikkat çekiyor.

Projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Konut A.Ş.’nin Michigan Üniversitesi’ne sipariş verdiği iddia ediliyor.

Michigan Üniversitesi'nin 'modern İslam Mimarisi'ni yakından inceleyerek bunu projeye yansıttığı belirtiliyor. Rapordaki ifadelerde, 'Allah'ı yücelten güzel, anıtsal şehirler yaratmak için en son teknolojinin kullanılacağı' ve 'kilit önemdeki su, manzara unsurlarının da dahil edileceği' cümlesine yer veriliyor. Gazeteport.com'da yer alan habere göre, 'Yeni İstanbul', Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aylar önce dile getirdiği 'çılgın proje.'


ÜÇ ANA BÖLGE OLACAK

Habere göre, Yeni İstanbul, 'merkezi iş alanı', 'göl bölgesi' ve 'deniz kenarı bölgesi' olmak üzere üç ayrı bölgede planlandı. Merkezi iş alanındaki en önemli unsurlardan biri Central Park, Green Park ve Imperial Palace ile yarışacak Atatürk Parkı olacak. Parkın yakınında ise üniversite, lüks konut, şirketler, kafeler, restoranlar, müzeler, konser salonları ve dükkânlar planlandı. Gökdelenler bölgenin simgelerinden olacak. ‘Göl bölgesi’ ise projenin akciğerleri olarak konumlandırıldı. Gölün etrafındaki yeşil kuşak, yakın çevresinde yapılaşmayı engelleyecek. Geniş bir parklar ve yürüyüş yolları konumlandırılacak.

Üçüncü bölge olan 'sahil bölgesi', şehrin doğu kıyısında yer alacak. Terk edilmiş maden ocakları ve kayalık bir arazinin olduğu alandaki sokaklar ve bloklar, bu coğrafya göz önüne alınarak doğal yapıya uygun olarak inşa edilecek. Karadeniz'e bakan bu bölge parklar ve ormanların yanı sıra cami ve ortak kullanıma açık önemli yapıların da adresi olacak.

PARİS'TE ÖRNEK OLDU

Yeni İstanbul’a dünya kentleri de esin kaynağı oldu. Hong Kong'un mal ve hizmetler için önceden ödeme imkânı sunan Octopus Card’ı, Paris'te ise Eyfel Kulesi ve Zafer Takı gibi simgeler bu örnekler arasında. Ticaret merkezi La Defense ve bilim kenti Tsukuba yeni inşa edilen kentler olarak örnek alındı.

YERALTINDA ŞEHİR VE ENERJİ ÜRETEN YAPILAR

Yeni İstanbul'da normal koşullarda metro, pazar yeri, otel ve iletişim merkezi olarak kullanılan alanların acil durumlarda sağlık hizmetleri, iskân ve yardım görevi yürütülecek şekilde tasarlandı. Ayrıca, merkezi olarak konumlanan 'acil durum komuta ve kontrol merkezi'de bunu tamamlayacak bir unsur olacak. Yeraltı şehri bir başka özellik. Ulaşım sistemleri, ticaret merkezleri, sergi salonları, telekomünikasyon merkezleri burada yapılacak. Kentin enerjisini kendisi üretecek. Bunun için rüzgâr, güneş, deniz suyu gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanacak enerji çiftlikleri kurulacak.

ULAŞIM İÇİN 2 LİMAN, 1 HAVAALANI, 1 SU KANALI

Projede yer alan bilgiler, Yeni İstanbul'un tıpkı ABD Virjinya'daki Arlinghton Country, Danimarka Kopenhag ve Almanya Münih'te olduğu gibi nakil hatları doğrultusunda gelişme göstereceğini ortaya koyuyor. Ulaşım açısından bir diğer unsur ise iki liman ve bir havaalanının kurulacak olması. Diğer yandan ulaşım planında dikkat çeken bir diğer nokta da Karadeniz kıyısında yen inşa edilecek yolcu limanından Eminönü, Karaköy'e ve Harem'e ulaşılabilecek bir su kanalı inşasının planlanması. Yeni İstanbul'da karayolları, demiryolları ve entegre bir ulaşım ağının kullanılacağı ön plana çıkarken, dikkat çeken bir diğer nokta da projenin Garipçe ile Poyrazköy arasında inşa edilmesi tasarlanan üçüncü köprüye de oldukça yakın bir konumda yer alması.

DİNİ VE MİLLİ UNSURLAR

Yeni İstanbul'da dikkat çeken bir diğer özellik de projeyi hazırlayan Michigan Üniversitesi'nin 'modern İslam Mimarisi'ni yakından inceleyerek bunu projeye yansıtmış olması. Proje için hazırlanan raporda yer alan ifadelerde, 'Allah'ı yücelten güzel, anıtsal şehirler yaratmak için en son teknolojinin kullanılacağı' ve 'kilit önemdeki su ve manzara unsurlarının da dahil edileceği' cümlelerine yer veriliyor. Bu noktada önemli binaların girişleri Mekke'ye yani, Kıble'ye bakıyor. Öte yandan, bölgenin ortasında üç hilal modeli yer alıyor. Şehrin yoğunluğu da bu model doğrultusunda planlanmış durumda.

100 KİLOMETREKARENİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Arazi alanı 74 kilometrekare
Geliştirilebilir arazi alanı 30 kilometrekare
Şehrin genişleme payı 10 kilometrekare
Ticari alan 1 milyon 475 bin metrekare
İkamet alanı 2 milyon 600 bin metrekare
Kurumlar için ayrılan alan 1 milyon 592 bin metrekare
Oteller için ayrılan alan 1 milyon 625 bin metrekare
Üniversite için ayrılan alan 462 bin 500 metrekare
Parklar ve açık alanlar 35 kilometrekare
Tahliye alanları 350 bin metrekare
Altyapı 9 kilometrekare
Orman koruma alanı 350 kilometrekare (bölge dışında).
Gece nüfusu 2.96 milyon
Gündüz nüfusu 3.4 milyon

Kaynak : http://www.internethaber.com/erdoganin-cilgin-projesi-geliyor-320503h.htm#ixzz1HjscrJIv
Kaynak : http://www.internethaber.com/erdoganin-cilgin-projesi-geliyor-320503h.htm#ixzz1HjsmOIFu
BENZER YAZI: PAPAZLARIN YENİ HEDEFİ AYASOFYA’DA AYİN Mİ, PROVOKASYON MU?

 

 

YORUMLAR:
 

Haber, Yorum, Resim göndermek için İrtibat: fatihten@gmail.com