.

SÜLEYMANİYE YENİLEME PROJESİNE KARŞI VATANDAŞIN TEPKİLERİNİ
BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

   Aşağıdaki adada mülkü bulunan bir vatandaş Fatih belediyesi ve KİPTAŞ yetkilileri ile yaptığı görüşmede mülkünü, mevcut projeye göre kendisinin yenilemek istediğini beyan etmesine rağmen yetkililer kabul etmemiş.
   Binasını satmak istemeyen vatandaşa hasılat paylaşımı modeline göre teklifte bulunmuşlar, Vatandaş bu adada otel yapmak istediğinizi söylüyorsunuz bende kendi hakkım kadar yeni yapılacak otelin bünyesinde bulunan işyerlerinden istiyorum dediğinde talebi kabul görmemiş.
   Ne yapılması gerektiğini sorunca, yetkili Biz binayı yapacağız, Satacağız, Sana da (M2 Hakkın nispetinde) gelirden %40 payını vereceğiz demişler.
  Vatandaş; Siz burayı bir milyona satacak olursanız, alan kişi elli milyona satacak olursa benim zararımı kim karşılayacak dediğinde cevap veren olmamış.

   Fatih belediyesi ve Hükümet bu yenileme ve dönüşüm projelerini İnsani (Deprem ve çarpık yapılaşma) gerekçesi ile hayata geçirdiğini iddia ediyor,

Bu uygulamalardan RANT ummak, Bizim oylarımızla seçilmiş seçmenin vekillerine yakışmıyor, böyle olmayacağını umuyoruz.

 Sulukule'de yapılan (Mülkün %90'ının el değiştirmesi) nedeniyle mahkeme kararı ile projenin iptal edilmesi ile sonuçlanan hukuk skandalının tekrar yaşanmasını istemiyoruz.


Bu nedenle Hükümetimizden ve Fatih belediyemizden 5366 Sayılı yasanın hükmüne göre öncelikle Mülk sahipleri ile anlaşma yoluna gidilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.
   Bu yapılmaz ise iç hukukta netice alınmayacağını gördük velev ki sürpriz bir değişiklik ile iç hukuk yolu kapanmış olsa bile AİHM'de Türkiye'nin aleyhine binlerce dava açılması, devletimiz aleyhine kararlar çıkmasına Türkiye'nin itibar ve para kaybetmesine sebep olacaktır.
    Delil; 5366 /7 maddesi yeterli açıklamayı yapıyor sanıyoruz.
Bu yedinci maddenin yarısını okuyanlar diğer yarısını anlamak istemiyor gibi geliyor bize ama göreceğiz....


5366 sayılı yasa Yenilme ve dönüşüm projelerinde öncelik mülk sahibinin kendisinin binanın dönüşümünü yapma hakkı vardır, demesine rağmen Fatih belediyesi bu hakkı mülk sahiplerine vermek istemediği için mevcut mülk sahipleri uygulamayı durdurmak için dava açmaya hazırlanıyor.

  İlçemizdeki çarpık ve gayri yasal yapılaşmanın 1. derece sorumlusu belediye yönetimleridir.
Ve devlette devamlılık esastır, Hiçbir yönetim biz yapmadık, öncekiler yaptı deme hakkına sahip değildir.
Kaldı ki ilçemizdeki yapılaşmanın (Gecekondular hariç) %90'ı Tapu + Belediye imar müsaadelidir. Birçoğunda iskan sorunu vardır. Bu iskan sorunlarına sebep yine belediye görevlilerinin görevlerini layığı ile yapmamaları gösterilebilir.
Şimdi mevcut belediye, Yönetimlerin sebep olduğu tarih tahribatı ve çarpık kentleşme cezasını mevcut tapu sahiplerine yıkmakta, suç işlemişler gibi cezalandırma yoluna gitmektedirler. Belediye olarak, Devlet olarak hiçbir sorumluluk yüklenmemektedirler. Hiçbir fedakarlık üstlenmemektedirler. Bu kabul edilemez bir çelişkidir.


Yukarıda görülen taslak çalışma gerçek bu dağının sadece %1'i düzeyindedir. Fatih belediyesi 1/1000'lik planlarına baktığımız zaman mevcut yapılanmaların %50 azaldığını görebiliyoruz.  Birde SİT kuralları gereği temel seviyesinde bir kalıntı çıkan parsellerde yapılaşma yapılamayacağı kesindir. Bu şekilde düşündüğümüzde ilçenin %80 sinin yapılaşmadan arındırılarak yeşil alana dönüşeceğini Başkan Mustafa Demir birçok konuşmasında beyan etmektedir. Perwiç haritalarını 1. derece baz aldıklarını sık sık söylemektedir. Yani bu oluyor ki ilçemizdeki yapılaşmayı 1920 lere götürmeyi düşünüyorlar. O zaman ilçede kaç kişi yaşıyordu? işte o kadar.....!!!

KÜÇÜKPAZAR 553 ADA GÖRÜNÜMLER


 

KUÇÜKPAZAR 488 ADA GÖRÜNÜMÜ






 

YORUMLAR:

Haber, Yorum, Resim göndermek için İrtibat: fatihten@gmail.com