Gurbetçi Öğrenciler nasıl Oy Kullanacak

Referandum yaklaşıyor, Bilhassa milyonlarca öğrenci oy kullanacak, Bunların çoğunluğu resmi ikametgahından uzakta yaşıyorlar. Bu öğrencilerin ne yapması gerektiğini bu haberimizden öğrenebilirsiniz..

01 Şubat 2017 - 17:55
Referandumda okuduğu şehirde oy kullanmak isteyen öğrenciler ne yapmalı?

Nüfus kaydının bulunduğu şehirden farklı bir şehirde okuyan öğrencilerin başkanlık referandumunda oy kullanabilmesi için çeşitli belgeler ile en kısa sürede İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. 

Başkanlık referandumunun takvimi bu hafta içerisinde netleşecek. Hükümet kanadından yapılan açıklamalara göre referandumun nisan ayının ortalarında yapılması bekleniyor. 

İki ay gibi kısa bir süre kala seçmenlere seçmen kütük kayıtlarının kontrol edilmesi yönünde uyarılar yapılıyor. Nerede oy kullanacağı öğrenmek isteyen seçmenlerin 'Seçmen Sorgulama' adresini ziyaret etmesi gerekiyor. 

FARKLI BİR ŞEHİRDE OKUYAN ÖĞRENCİLER NE YAPMALI?

Nüfusa kayıtlı olduğu ilden farklı bir şehirde üniversite okuyan öğrencilerin başkanlık referandumunda okudukları şehirde oy kullanabilmeleri için acil olarak atılması gereken bazı bürokratik adımlar var. 

Yurtta ikamet edenler: Yurtta kalındığına dair Yurt Müdürlüğünden alınan belge ve üniversiteden alınan öğrenim belgesi ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor. 

Evde ikamet edenler: İkamet edilen eve ait kira sözleşmesi, muhtardan ikamet belgesi ya da kendi adlarına kayıtlı bir fatura ile İlçe Nüfüs Müdürlüğüne müracat edilmesi gerekiyor.

Bir yakınının evinde kalanlar: Yakınları ile birlikte İlçe Nüfüs Müdürlüğüne gidilmesi gerekiyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum