Osmanlı Torunları Akrabalık tescil davaları açıyor

Osmanlı torunları vatandaşlık hakları geri verilince şimdi miras haklarına kavuşabilmek için yeni davalar açtılar

Osmanlı Torunları Akrabalık tescil davaları açıyor
18 Eylül 2012 - 09:35

Çıkarılan son vakıf kanunu ile Azınlıklara mülkleri teslim ediliyor, Bu arada Saltanatın kaldırılması ve padişah çocuklarının sürgün edilmesi nedeniyle birçok farklı ülkede yaşamlarını sürdüren Osmanlı hanedanı torunları Açtıkları davalar ile akrabalık iddiasında bulundular. 

Bu kişilerin haneden ile olan akrabalık bağları kabul edilirse hak sahibi oldukları taşınmazlar kendilerine verilecek mi?

 

Sultan Abdülhamit’in torunları, aralarında Kabataş Meydanı, Galatasaray Adası ve Veliefendi’nin de olduğu onlarca değerli mülk ve arazinin kendilerine miras kaldığı iddiasıyla hukuk mücadelesi başlattı.

 

Miras için 2010 yılında veraset, yani akraba ispatlığı davası açıldı. Osmanlı arşivinden çıkan belgelere göre aralarında Türkiye, Lübnan, Suriye İngiltere, hatta Meksika’dan isimlerin olduğu 250 kişilik bir varis listesi oluşturuldu. Bu 250 akraba için mahkeme geçen Aralık’ta yapılan duruşmada, kararını 27 Mart 2014’te açıklayacağını söyledi. Eğer İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, verasetleri kabul ederse miras davasının önü açılacak.

 

İŞTE İSTENEN MÜLKLERİN SADECE BAZILARI:

 

- Galatasaray Adası

 

- Sultanhamam’daki İzmirli Hanı

 

- İstanbul Gedikpaşa’daki tiyatro arsası

 

- Eyüp Kopçageçidi’ndeki 21 dönüm tarla

 

- Eyüp’te 18 dönümlük Bahariye Kışlası

 

- Kağıthane’de 20 dönüm arazi

 

- Bakırköy’de 70 dönüm arazi

 

- Bakırköy Veliefendi çayırı

 

- Dolmabahçe’de 30 dönüm bostan

 

- Beşiktaş Serencebey’de 2 dönüm bağ, Ihlamur’da 3 dönüm arsa

 

- İstanbul Horhor’da konak ve 5 dönüm arsası

 

- Arnavutköy Akıntı Burnu’nda gazino ve müştemilatı

 

- Ortaköy’de Dalyan mahallesi ve Ali Saip Paşa Yalısı ile müştemilatı

 

- Paşabahçe İrcirli Köyü’nde 40 dönüm arazi ve şişe fabrikası

 

- Beykoz’da 40 dönüm bostan, üç bahçe, 6 tarla, 2 çayır, 3 arsa, 1 bağ, 1 dükkan ve yalısıyla Tokat çiftliği, Yalnız Servi çiftliği.

 

- Beykoz’da Abraham Paşa’dan alınan 38 dönüm arazi ve üzerindeki müştemilat

 

- Şişli’de İzzet Paşa çiftliği

 

- Çatalca ve Çekmece’de; Filifos çiftliği, Kaparya çiftliği, Safra çiftliği, Kılıçali Sağır çiftliği, Silivri çiftliği, Bosna çiftliği, Sazlı Bosna çiftliği, Haraççı çiftliği, Papas Bergos çiftliği, İzzettin çiftliği, Tozalak çiftliği ve Yahya Bey Kışlası.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • v.k
    1 yıl önce
    Miras hakkini istiyorlarsa kabul ancak bunula beraberinde miras olarak kalan borçları da kabul etmemeleri gerekir. Bininci dünya savasını Almanların yanında Osmanlıda savaşı kaybedince dünyanın borcunu ödemek zorunda kaldı Türkiye. Önce bunu karşılasınlar sonra haklarını istesinler.