İBB BAŞKANLIĞI SEYRANTEPEYE

İBB başkanlığının bütün birimleri yakın bir gelecekte Seyrantepe’de yapılan 60 katlı dev binada bir araya getirilecek.

İBB BAŞKANLIĞI SEYRANTEPEYE
18 Eylül 2012 - 09:35

Sekiz bin yıllık, Üç imparatorluğa başkentlik yapmış, Bu nedenle Avrupa kültür başkenti unvanı almış bir şehire Maslak Seyrantepe'de 61 katlı bina yakışacak mı?

 

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ BİNALAR SATILACAK

 

Başta Fatih Saraçhanedeki İBB Başkanlık binası olmak üzere, İBB'ye ait hizmet binaları satılacak, İETT Tünel ve Karaköy binaları, İBB Merter, Aksaray İSKİ gibi önemli mülkler satılacak.

 

Projeyle birlikte yapılacak yeni bina Türk Telekom Arena‘nın güneybatısında konuşlanıyor.

 

Şu anki İstanbul Büyükşehir Belediyesi sarayı İstanbul’un merkezi sayılabilecek Aksaray’a yakın olan Saraçhane’de yer alıyor. Ama yeni yapılacak bina şehre yakın bir yerde değil. Bu yüzden sorunlar oluşabilir. Ama proje fikri bence çok güzel.

 

 

Proje, gökdelenlerin Avrupa yakasında yoğunlaştığı Levent bölgesine yakın bir yerde yapılacak. Finans merkezi olarak bilinen bu bölgeye yakın olması, birçok kişinin işini kolaylaştıracak fakat nüfusun çoğunluğunun olduğu güney batı İstanbul halkı için büyük sıkıntı oluşturacak.

 

ESKİ BİNALAR SATILACAK

240 Milyon dolara mâl olacak projenin bitimi için 2 yıl hedefleniyor. 227 metre yüksekliğe sahip olan bina yapıldıktan sonra buraya taşınan müdürlüklerin eski binaları satılacak.

BİR BENZERİ ÇAĞLAYAN’DA!

İstanbul’un en büyük meydanı olacak olan Çağlayan’daki büyük adalet sarayı da bu tarz projeye örnek gösterilebilir. Yeni binayla bütün adli işlemler Çağlayan’da yürütülecek. Bu projelerle anlaşılan herkes artık ayrı gayrı yerlerde değil, bir noktada buluşacak.

 

ULAŞIMDA TEK ÇARE METRO

Seyrantepe insanların ulaşması için kötü bir yerde bulunuyor. Bu yüzden Türk Telekom Arena stadı için M2 metrosunun bir bölümü Seyrantepe’ye uzatıldı. Bu proje sayesinde bu yeni binaya da M2 metrosundan aktarmalı olarak ulaşılabilecek.

 

iBB Seyrantepe Genel Merkez Binası


YORUMLAR

  • 0 Yorum