'Şeriat' nedir, ne değildir?

"Bazı kişi ve kuruluşların önderliğinde, kendilerine göre bazı olumsuzlukları protesto etmek amacıyla toplandıkları zaman "kahrolsun şeriat, şeriata izin yok" gibi sözler söylüyorlar." Bu sözleri söyleyenlerin bir kısmı var ki, ne dine inanır, ne de Allah'a inanır. İslam'a karşıdır, düşmandır. Böyle bir insan bu sözü inançsızlığından dolayı söyler. Bu tür insanların hiçbir kutsalı yoktur. Onların gözünde dini çağrıştıran her şey zararlıdır,

'Şeriat' nedir, ne değildir?
19 Nisan 2021 - 06:17

"Kahrolsun şeriat" diye bağırıp çağıran başka bir tip daha vardır ki, o da bilmeden konuşuyor. Dine ve Allah'a inancı vardır, ama "şeriat"ın siyasi ve ideolojik bir düşünce olduğunu sanıyor, bilinçsiz söylüyor.

Olayı kelime bazında ele aldığımızda Şeriat Hukuk-kanun demektir.
Kahrolsun şeriat diyenler aslında "Kahrolsun Kanunlar, Hukuk" demiş oluyor.

Fakat bu söylemi kullananlar açıkça ifade etmeseler bile aslında "İslam Hukukunu, İslam kanunlarını" kabul etmiyoruz, Kahrolsun İslam diyorlar.

Ortalıkta Yolsuzluk, Hırsızlık, Sapıklık, cinayet yapanların Kılığına, Sözüne bakarak İslam'a düşman olmak, Allah'a, Müslümanlara iftiradır.

Çünkü İslam barış ve kardeşlik hukukudur, iyilikleri mükafatlandıran, Zülmedenleri Allah'a havale eden anlayıştır. Bu Nedenle Allah cc. sık sık sabredin, Sabredenler kurtuluşa erenlerdir buyuruyor.

Türkiye Cumhuriyeti Laik hukuk-kanun nizamı ile yönetiliyor.
Laiklik, Din - Devlet yönetiminin ayrılığı anlamına geliyor, 1923'ten itibaren kanunlar batı kuralları-kanunları örnek alınarak yapılıyor.

%98'i Müslüman olduğu söylenen Türkiye'de Müslümanların kırmızı çizgisi (Faiz, Fuhuş, Alkol,  Müstehcen, Kumar vs.) devlet eli ile uygulanıyor.
Din-Devlet ayrı diyorlar, Kiliseye, Havraya, Cem evine karışmayan, Papaz, Haham, Dede istihdam etmeyen devlet, 200 Bin Kişilik "namaz memuru" kadrosu ile Müslümanların ibadetini yönetiyor, İslama uygun olmayan ritüelleri islam uygulamasıymış gibi dayatıyor.

Bu nasıl bir laiklik, Müslümanların inanç hakları %99 ihlal ediliyor, Karşı çıkanlar ağır cezalarla vatan haini ilan edilip cezalandırılıyor.

Kendisini Müslüman olarak tanımlayan kişilerin "Kahrolsun Şeriat" şeklinde tepkisi için, Bizim niyetimiz "Taliban, Deaş şeriatı" şekli,ndeki savunması ne kadar doğru?

Batılı emperyalistlerin organize ettiği, artık açıkça bilinen bu kiralık katillerin eylemlerini Türkiye'de kabul eden bir tek vatandaş olduğunu görmedim.

"Kahrolsun Şeriat" sloganını kullananlar aslında İslam hukukunun örnek alınmasından endişe ederek isyan ediyor.
Yani; Faizcilik, Fuhuş sektörü, Alkol, Kumar sektörünü korumaya çalışıyorlar.

En zoruma giden makyaj olarak Mustafa Kemal Atatürkü kullanıyorlar, Bu anlayış Atatürk'e hakarettir. Hiçbir Erdemi, Özverisi, Kabiliyeti, Ahlakı benzeşmeyen bazı fanilerin "Ben Atatürk'üm" diyerek saçmalaması akıl alır gibi değil.

Aslında örnek aldığımız batının dininde (Hıristiyanlık- Yahudilik) faiz haramdır, Bu nedenle tüketici faizleri En fazla %1, %2 seviyesini geçmez. Müslüman Türkiye'de Tüketici faizi şimdilik %18
Çünkü Faiz emeğin sömürülmesidir, Allah cc. lanet ettiği için Müslümanlar faizli işlere girmezler. kapitalist sistemin hakim olduğu laik ekonomide Müslümanlar mağdur olmaktadır.

Fuhuş sektörünü savunanlar Bu sektörde sermaye olarak kullanılan insanların durumuna kim razı olabilir ki?

İslam'ın ve Bütün dinlerin karşı olduğu Sapık LGBT+ ilişkilerinin doğal hak olduğunu savunanlar çocuklarının LGBT+ üyesi olmasına razı mı? %99 Hayır.

Üzerinde "sağlığa zararlıdır" yazan alkollü içkilerin yaygınlaşmasını aklı olan kim isteyebilir ki? sadece bağımlığı olan mağdur vatandaşlar.

Haram Çalıntı, Yolsuzluk, Hileli iş yapanları kim hoşgörebilir ki?

"Kahrolsun Şeriat"  diyenler sanıyorlarki İslam hayat nizamı olsa Diğer dinler yasaklanacak, yok böyle birşey, İslam Kuran dinde zorlama yoktur der, Mekke-Medine devrinde halifelerin Yahudi Hristiyan komşuları vardı.

"Kahrolsun Şeriat" diyenler niyetleri ne olursa olsun aslında İslam kahrolsun diyorlar.
İslam'ın kahrolmasını isteyenlere dahi diyecek bir sözümüz, Verecek bir tepkimiz yoktur.
Çünkü Allah cc. Kuranı kerimde İslam düşmanlığı yapanlar için Hz. peygambere SABRET onları bana bırak diyerek muazzam bir hoşgörü özgürlüğü ortaya koyuyor.

Halkımızın bir kısmı cehaletinden, Bir kısmı kötü alışkanlıklarını terk edemediklerinden "Kahrolsun Şeriat" destekçisi durumunda, lakin hiçbir aklı başında Müslüman bunları hedef almaz, Bilirlerki İslamın kahrolmasını isteyenleri Allah cc. kahredecektir, ediyor da, Ama anlayamıyorlar.

Batıl bir hayat nizamı yaşayanlar mutsuz, İntihar oranı yüksek, İnsani ölçülerde sosyal hayatları perişan, Müslüman olarak bu duruma üzülüyoruz. 
Kötü alışkanlıkları gençliğinde terk etmiş biri olarak, Allah'ın razı olacağı bir hayatın Dünya huzuru olduğunu görüyorum, Bütün insanlığın bu huzuru paylaşmasını dilemekten başka bir niyetimiz yoktur.

"Kahrolsun Şeriat" diyen vatandaşlarımız Niyetiniz Taliban-Deaş-ISIS vahşetine karşı olmak ise Bizler en az sizin kadar bu kiralık katillere karşıyız..
Bu katilleri Müslüman örneği görmeniz İslama iftiradır Lütfen vazgeçiniz.

Sosyal hayatta İslamın kabul etmediği bir hukuksuzluğu kim aleni yaparsa yapsın (Namazına-Tesettürüne) aldanmadan onu Münafık olarak görmelisiniz.
Münafıklar Kafirlerden (İslama karşı savaşan) daha alçaktır, cezaları kat kat fazladır, Cehennemin en kötü yeri Münafıklara aittir.

Allah cc. Hayata zulmedenleri Müslüman olarak kabul etmiyor sizde etmeyin vesselam.

DİP NOT: İslam-Kuran ortada İslama karşı olanlar nedenlerini yazsın tartışalım orta yolu buluruz, İnsanın kendisine layık görmediğini Başkalarına layık görüyorsa o insan değildir.


YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • AHMET ÖZTÜRK
    3 yıl önce
    Karolsun Şeriat diyenler İster kafir olsun, İster gafil-cahil olsun Allaha savaş açmıştır. artık gerçek Müslümanların bunlara lanet okumasına gerek yoktur, Zaten Allah kim olursa olsun bedduayı yasaklamıştır. Biz Müslüman olarak kötülükleri ikaz ederek neticelerini göstererek anlatır tebliğ ederiz. Kişi anlamamakta ısrar ederse Müslümanın dayatma hakkı yoktur. Kötülüğü ahlak edinmiş o kişi için Allaha dua eder. Kendi böyle birinden eziyet zulüm görüyorsa "Kısas-a kısas " kuralını aşmadan kendini savunur, lakin Allah Af ederseniz bu boşa gitmez diyor. Müslüman dosdoğru hoşgörülü, Ahlaklı, kendisine layık görmediği hiçbir işi davranışı başkasına layık görmeyen kişidir. Müslümanın sahtesinden Allah'a sığınırım..
  • İbrahim Solmaz
    3 yıl önce
    Günümüzde laik biri Tecavüzcülük yapar, Kimse laiklik tecavüzcü/sapıktır demez.... Günümüzde laik biri hırsızlık yolsuzluk yapar, Kimse laiklik hırsızlık, Yolsuzluktur demez.... Günümüzde laik biri Vatan hainliği yapar, Kimse laiklik vatan hainliğidir demez..... Günümüzde laik biri Yalan söyler halkı kandırır, Kimse laiklik Yalancılıktır demez..... Günümüzde laik biri LGBT üyesi olduğunu söyler, Kimse laiklik LGBT dır demez..... Günümüzde laik biri Laikliğe aykırı bir eylemde bulunur, Kimse laiklik haini demez..... Günümüzde laik biri çevresine zulmeder, Kimse laiklik zulümdür demez... AMA MÜSLÜMAN KİSVELİ-SÖYLEMLİ BİRİ BUNLARI YAPARSA BÜTÜN OLUMSUZ FATURALAR MÜSLÜMANLIĞA KESİLİR. Artık Hak Hukuk Adaletle Düşünmeyecek misiniz. BIRAKIN İSLAMIN YAKASINI, LANET OLSUN BU ÇİFTE STANDARDA...