Cumhurbaşkanımızın Milli Manevi Hassasiyeti işte bu kadar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV’de katıldığı programda kaçak sarayını övdü.
Erdoğan, “Misafir gelse eski başbakanlıkta karafatmalı lavaboyu kullanacaktı. O yüzden bu sarayı yaptık. Temsilde israf olmaz” dedi.
Erdoğan bu ifadesiyle Saraya yapılan milyarca liralık israfı da kabul etmiş oldu.
Bu söz nerede söylenirse söylensin, söyleyenin İslama, Müslümanlığa, Türk milletine saygısı yoktur
Bu böceğin adı Karaböcektir, Karaböcekler familyası üyesidir.
Bir dönem Türkçemize saldıran vatan hainleri ve dış mihraklar birçok kelimemizi iğfal ederek toplumda yaygınlaşmasına sebep oldu
bunlardan biri de karaböcektir.
BAZI ÖRNEKLER
Amel, (Kulun bilerek yaptığı eylem) İshal olan için kullanılıyor,
Haraç, Askerlik yaptırılmayan gayrimüslimlerden alınan askerlik vergisi, Günümüzde serserilerin, çetelerin tehditle aldığı para için söylenir oldu.
Abdurrahmançelebi, Gezgin Alim-Hoca demektir, Eşşek anlamında kullanılıyor.
Esnaf, Kadın satıcısı ve Kendini satan kadın demektir, Sonradan küçük tacire söylenir olmuş.
Oğlan, Erkek çocuk, Gümüzde eşcinsel anlamında da kullanılıyor
Ukala sözcüğü “akıllılar” anlamını taşırken bugün “kendini akıllı ve bilgili sanan, bilgiçlik taslayan” anlamında kullanılmaktadır.
Keleş, İyi huylu, Yakışıklı, Günümüzde Keloğlan hikayesiyle aptal ve çirkin anlamında kullanılıyor
Kara böceklere kara fatma diyenin Türklüğünden müslümanlığından şüphe ederim, Çünkü KARAFATMA milli mücadelemizde savaşa katılan hanımlarımızın simgesidir, Aynı mihraklar tesettürün bir özgün çeşidi olan çarşaf, ferace içinde karafatmalar derler.
Bunu kim söylerse söylesin vebalinden kurtulamaz
Cumhur Başkanı RT. Erdoğanın malüm sözleri için tıklayınız
https://youtu.be/bZesqJ8ZyJM
KARA FATMA KİMDİR
Kara Fatma (Fatma Seher Erden), (1888, Erzurum- 2 Temmuz 1955, İstanbul),Kurtuluş Savaşı kahramanı kadın asker. İstiklal Madalyası sahibidir.
Yaşamı
1888’de Erzurum’da doğdu. Subay Dervişlerden Ahmet Bey ile evlendiğinde Balkan Savaşı’na katıldı, askerlik hayatını eşi ile birlikte paylaştı. I. Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi'nde kendi ailesinden dokuz-on kadınla birlikte savaştı. Eşi Binbaşı Ahmet Bey'in Sarıkamış'ta şehit olduğu haberini aldıktan sonra memleketi Erzurum'a döndü.
1919'daki kongre günlerinde, Mustafa Kemal'le bizzat görüşebilmek için Sivas'a gitti. Milis Müfreze Komutanı olarak batı cephesinde görevlendirildi. Aldığı talimatla İstanbul'a gitti, silah ve adam kaçırma faaliyetlerinde bulundu. İzmir'in Yunan işgaline uğraması üzerine İzmir'e geçerek kurtuluşu için savaştı.
300 kişiyi aşkın birliği ile I., II. İnönü Muharebesi, Sakarya Meydan Muharebesi ileDumlupınar Meydan Muharebesi’nde çarpıştı. Büyük Taarruz’un ilk günlerinde General Trikopis‘in birliğine esir düşmüşse de, kaçarak yeniden müfrezesinin başına geçti; Bursa'nın Yunan işgalinden kurtuluşunda rol oynadı. Bir keresinde,onbaşı olduğunda neredeyse sadece kadınlardan oluşan birliği ile düşmanın cephe gerisine bir saldırı düzenledi ve aralarında bir Yunan subayı toplam 25 esir askerle geri döndü.[1]
Savaştan sonra
Fatma Seher Hanım, çavuşluk rütbesiyle başladığı askerlikten üsteğmen rütbesi ile emekli oldu. Emekli maaşını Kızılay’a bağışladı.
iki oğlu ve Eşini savaşta şehit vermiştir. Savaştan sonra, kendisi ile birlikte savaşa katılan ve bir çatışmada elini ve akli dengesi bozulan yeğeni küçük Fatma'yı ve çocuklarını sahiplendi. İstanbul'da bir Rus manastırında yaşamakta iken tanınmış gazeteci Mekki Sait Esen kendisini buldu. Sait Esen'in kendisiyle yaptığı röportaj 1933 yılında Yedigün Dergisi'nde yayımlandı.
Bu haberin yurtta geniş yankı uyandırması ile zamanın Belediye Başkanı Lütfi Kırdar ona Kasımpaşa da bir vakıf evi tahsis ettirir. Bu evde ölünceye dek yaşar.
kendisi ile karşılaşan ve fakru zarureti gözler önünde olan Kara Fatma için Kars mebusu Tezer Taşkıran ve Rize mebusu Yusuf İzzet Akçal tarafından 1954 yılında verdikleri önerge ile TBMM kendisine yeni aylık tahsil etti. Fatma Seher Hanım, 2 Temmuz 1955 günü İstanbul'da hayatını kaybetti, Kasımpaşa'daki Kulaksız mezarlığına defnedildi.[2],
Dipnotlar
1. Fighting Turkish woman made lieutenant in army, New York Times, 23 Nisan 1922. (İngilizce)
2. Dul Bir Kadın Seslenişi:Nam-ı Diğer Kara Fatma (erişim:29 Mart 2010)