Misafir Yazar

Misafir Yazar

Alıntı makaleler
fatihten@gmail.com

TERÖR GERÇEĞİ

18 Eylül 2012 - 15:55

Devekuşu gibi kafamızı toprağın altına gömmekle sorunlar yok olmuyor.

Son 10 yıldır hep aynı söylemler,terör kaybedecek mücadeleden yılmayacağız…Başbakan Gaziantep saldırısından sonra da aynı şeyi söylüyor,değişen ne oldu son 10 yılda,hiçbir değişim yok üstelik terörle mücadelede en başarısız dönem yaşanıyor.

2010 YILINDA ,analizler yapılmıştı,sonuçlar ortada,

PKK’nın ilk eylemine başladığı 1984 ile Mart 2009 arasında toplam 29 bin 639 terörist ölü, 4 bin 937 terörist de yaralı ele geçirildi.

PKK terörü, şehit, hayatını kaybeden vatandaş ve ölü ele geçirilen terörist olarak toplam 41 bin 828 insanın hayatına mal oldu. 26 yıl boyunca toplam 21 bin 615 kişi de yaralandı. Böylece PKK ile mücadele sırasında 63 bin 443 kişi ölü veya yaralı olarak doğrudan zarar gördü. 

2009 yılı Mart ayınden beri gerçekleştirilen saldırılarda verilen şehitler ve ölü ele geçirilen teröristler de dahil edildiğinde bu rakam 63 bin 500’ü geçmiş durumda. PKK terörü binlerce ailenin acılar içinde yaşamasına sebep olurken, bazı analistlere göre ekonomik maliyeti 300 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.
 

Canlar gidiyor,anaların bağrındaki ateş hiç sönmüyor.

Unutulmamalıdır ki;

Antepte yaşanan saldırıdan sonra ,Kürt,Türk,Arap halklarının bir arada yaşadığı bölgede etnik çatışmanın fitili ateşlenmeye çalışıldı.Ancak aynı zamanda ULUDERE ilçesinde devrilen bir araçta yaşamını yitiren askerlere ,köy halkı gözyaşlarını döktü.Tüm bu olanlara sayın milletvekilleri neden tepkisiz kalıyor.


Televizyonlarda ahkam kesenler,neden samimi olup CHP’nin olağanüstü çağrısına gelmiyor.

Gaziantep Saldırısı sonrasında hüzün ve öfke yan yana;

15 gündür saldırı olmasını bekliyorduk diyen Gazianteplilerin sözleri yürekleri dağladı.AKP CHP ve MHP li vekillerin anlatımları,Suriyeden Türkiye’ye yönelik mülteci akımından doğan güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı.

Tüm bu kaos içerisinde ,CHP ye çok önemli bir görev düşmektedir,görevinin bilincinde olan CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU terörü lanetledi.Ancak siyasi partilerin kendi içinde önemli konularda ortak duruş sergilemesi gerekmektedir.Aksi halde halk nezdinde inandırıcılık sorunu çıkacaktır.
 

CHP si Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun ruhu ve değerlerini taşıyan birpartidir,Bu nedenle ne MHP gibi,milliyetçilik temelli,ne de AKP gibi bir siyasetten daha fazla çözüm CHP DEN beklenmektedir.Nitekim meclisi olağanüstü toplantıya çağırarak çözüm öneren CHP nin bu tavrı diğer siyasi partilere örnek olmalıdır.
 

EĞİTİM konusunu bu yazımda da atlamayacağım;

Başbakan ERDOĞAN,geçen temmuz ayında öğrenci katkı payı olarak ifade edilen harçların kaldırılması için çalışma başlatacaklarını açıklamıştı.Ancak yeni öğrenim yılında bu konuya ilişlkin çalışma yapılmadığı ortaya çıktı.

ÇANAKKALE de engellilerin yararlanabildiği,ilde rehberlik ve danışma hizmeti veren tek kurum olan Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi imam hatip lisesine dönüştürülüyor.

4+4+4 kaosu başlıyor,Türkiye’nin her yerinden sorun mailleri yağıyor,bir köşe yazarı olarak veliler öğrenciler eğitimciler yaşadığınız her sorunu yasaya dair düşüncelerinizi eylem ve etkinliklerinizi paylaşabilirsiniz ,bu köşeden yayınlayacağız.

Bu hasret,bu memleket bizim…