AKP'DE İSYAN BAYRAĞI YÜKSELİYOR...

SAHNE DEĞİŞECEK! ERDOĞAN'A UYARILAR ARTIYOR. Arınç ve Babacan'ın açıklamalarını dikkatli okuyun. Batı'nın yönünü bulun..


AKP'DE İSYAN ARTIK YÜKSEK SESLE KONUŞULUYOR

 

Arınç: Cumhurbaşkanı sadece yol göstermekle kalmalı

 

NTV yayınında konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “ Merkez Bankası’nı tehdit etmek doğru değildi.

Bu noktadan sonra bir şey yapmamak gerekir. MB’ye artık bu noktadan sonra bir şey söylenmemesi gerekir.

Görevlerini yapıyorlar” diye konuştu. Arınç ayrıca "Cumhurbaşkanı belki sadece yol göstermekle kalmalı" dedi. 

NTV yayınında konuşan Bülent Arınç açıklamasının devamında, "Merkez Bankası'nın ikidebir örselenmesi, bence nisbi olarak doların yükselmesine etki etmiş olabilir" dedi.

 

Arınç, doların yükselmesinde yurtdışındaki gelişmelerin de etki ettiğine işaret ederek, Türkiye'deki artışın biraz daha fazla olduğuna işaret etti.

 

Arınç açıklamasının devamında "Cumhurbaşkanı belki sadece yol göstermekle kalmalı" dedi.



MB Başkanı’nın ikide bir örselenmesi MB üzerinden kuşkular oluşturulması bence nispi olarak doların yükselmesinde etkili olmuş olabilir.

 

Başat olarak biz doların dünyada değer kazanmaya başlamasının ama Türkiye’de biraz daha etkili olmasının farklı sebepleri olabileceğini ifade ettik.

 



 

Ali Babacan: Bütün başarılarda cumhurbaşkanımızın payı vardır. Yanlışlarımız varsa onlarda da payı vardır.

 

Şimdi cumhurbaşkanı oldu ve Türkiye’nin tüm sorunları beni ilgilendirir diyor. Haksız da sayılmaz.

 

Belki sadece tavsiyelerini yapmakla kalmalı. Yol göstermekle kalmalı.

 

MB’ye kanunla verilmiş görevler var. Hiçbirimiz hangi görevde olursak olalım MB’ye TMSF’ye talimat verecek konumda değiliz.

 

MB’ye faiz düşürün dediğimiz anda hem içerideki hem de dışarıdaki çevreler bunu farklı anlayabilir.

 

Biz MB’ye bu kadar yüklenince Avrupa mantalitesi MB’nin özerkliği kaybolacak galiba diyor.

 

MB Başkanı görevini yapan bir insandır. Önceki başkan da sayın Durmuş Yılmaz nadide yetişmiş bir insandır.

 

Sayın cumhurbaşkanımız da emreder çağırır şunlara dikkat edin der.

 

Faizler düşerse enflasyon düşer mantığını kabul eden de etmeyen de vardır.

 

Ama bunun bir sorumlusu var.

BANU AVAR