Dikkat Trafik canavarı olmayın
Altındaki arabasının sağlam olduğuna güvenerek sürat yapanlar aldanıyorsunuz, en sağlam arbanın haline bakın, velevki senin araban sağlam yolda yürüyen yaylar ve diğer araçlar öylemi, Düşün pişman olacağın heyecanlardan vaz geçin
Fotoğraftaki kimliği belirlenemeyen araç VOLKSWAGEN GOLF 6 full güvenlik donanımına sahip.
EURO NCAP tan 5 yıldız almış bir araç.
Özellikle bu kaza fotoğrafını paylaşıyorum ki bazı arkadaşlara ibret olsun. işin ciddiyetini hala anlamayan arkadaşlarıma gelsin.
"Benim arabam alman tankı abi birşey olmaz" diyenler altındaki araba ne marka olursa olsun asla arabaya güvenmesin, yapılan ağır kazaların büyük bölümü yüksek model araçlarla yapılıyor, aracın verdiği güven hissi sürücüyü hız yapmaya sevk ediyor.
Bir hatırlatma; EURO NCAP araç çarpışma testleri sabit 64km/h hızla yapılıyor veya kafa kafaya araçlarla 32+32 km/h testler yapılıyor, bu testler şehir içinde 2. Veya 3. Vites hızlarıdır bunlara aldanmayın.
Hiçbir otomobil firması 90-100 km süratle giden bir araca garanti vermiyor.
Neredeyse hepimizin ailesinde veya arkadaş çevresinde en az bir trafik kurbanı var, o yüzden o "beş yıldız"ları bir de bu gerçeklerle değerlendirin. kazadan hemen önce ortalama 90 km hızla giden araç tamamen bölünüp paramparça olmuş . Yerdeki kanlara bakarak az çok tahmin edebilirsiniz içindekilere ne olduğunu.
Daha önce çok kez duyduğumuz bir uyarıyı tekrar yapıyorum; Lütfen aracınıza güvenmeyin, şöforlüğünüze güvenmeyin. Hız yapmayın, emniyet kemerinizi takın ve arkada oturanlar dahil her yolcuya emniyet kemerini taktırın.
Seyir halindeyken dikkatinizi yola ve aynalara verin, cep telefonu teyp vb. İle uğraşmayın, belkide uğraştığınız son şey olabilir ve DİKKATLİ OLUN!!!
Aytekin Ertaş:
Kaputun altındaki beygirin hiç bi önemi yok direksiyonda bi essek olduktan sonra...
Murat Hurmacı:
Golf 6 yi almanlar yaptiysa diregide türkler yaptiii
Mesut Boran:
ortalama 90 km hızla giden bir aracın frene basıldıktan sonra durma mesafesi 27 metredir. (en iyi ihtimal)
yol= hız x zaman dan kaç saniyede durduğunu bulabilirsiniz. Cevap veriyorum: yaklaşık 3 saniye
fakat bitmedi. Bu frene bastıktan sonra geçen süre. Ya karşında birini gördün, beynin vücuduna emir verdi frene bas diye. Kaç saniyede basacaksın ? Cevap veriyorum en iyi ihtimal 1,8 saniye. Sakın bu zamanın altına inerim diye böbürlenmeyin, dünya şampiyonu Shumaher 1,4 saniyede basıyor. 1,8 saniye de 16 metre daha gitmek demektir.
Yani karşıdaki adamı gördün+ frene bastın. En iyi ihtimal 16+27 metre = 43 metrede durursun.
Futbol sahasını düşün, tam orta göbekten kaleye 50 metredir. Buradan bir canlandırma yapabilirsiniz. Bu kadar uzakta olan bir insanı bile vurmadan çok zor durabilirsiniz 90 km hız ile
Son bir şey. hani sağdan ve ya soldan "aniden önüme çıktı" derler ya, yok öyle bir şey. O hep ordadır aslında. 35 km hız ile giden bir şoförün görüş açısı 110 derece iken 130 km hız ile giden şoförün görüş açısı 30 derecedir.
ARABANIZ NE KADAR İYİ OLURSA OLSUN, BUNLAR DEĞİŞMEZ.
Murat Kabaran:
Gençler işin şakası yok eşim 5 aydır trafik kazası yüzünden komada ne olacağını allah biliyor hız yapan bir O... Ç... yüzünden çocuğum annesiz kalabilir, insan başına gelmeyecek zannediyor ancak öyle olmuyor hız Ölümdür dikkat.
Yücel Taş:
Arabayı kullanan beygirin beyin gücü çok önemli
Selma Bozkurt Kanatli :
Küfürleriniz çok ağır. ? Sinano'ta bir jip içinde en fazla 9 yaşlarında erkek çocuğu direksiyon başında, anahtar üstünde bekledim. Beyefendi geldi. Direksiyona geçer diye beklerken yana oturdu. Cama vurdum neyapıyorsunuz sorusuna verdiği yanıt benden güzel kullanıyor. ,Araba kullanmanın bir yaşı kanunla sabit olduğunu hatırlattım.
Direksiyona geçti. Üzülerek söylüyorum bu kişi bir ÖĞRETMEN miş. Şifalar
Murat Kabaran:
Herkese iyiakşamlar, Sizleri tanımıyorum ancak iyi dilekleriniz için kendim ve çocuğum için çok teşekkür ederim hepinizden allah razı olsun, Lütfen arka koltuk ta da olsa kendiniz ve çocuklarınıza emniyet kemeri takın