Kocamustafa Paşalılar 35B İstiyor
Paşadan Bakırköy istikametine İETT otobüsü yok, Bakırköye gitmek isteyen yolcular 2-3 vasıta değiştirdiklerinden şikayet ediyor Ayrıca 80 Yedikule hattında sefer sayısı çok az
İstanbulun en yoğun yolcu olan hattı için İETT şöförleri 35 numaralı hat olduğunu söyler, Doğrudur.
Taksim, Eminönü,Beyazıt, Balat seferleri yapılır.
Fakat Sur dışına giden hat yok, Kocamustafapaşılar kampanya başlatımışlar 35B seferi konulsun istiyorlar, Yani Kocamustafapaşa-Bakırköy seferi. Paşa meydandan başlayarak Yedikuleden dışarı çıkacak, Marmaray durağından geçerek Bakırköye sahilden ulaşacak.
Kimse 93 nolu hattan bahsetmesin diyorlar, Zeytinburnu içine giren Otobüs yoğun ve karışık trafik nedeniyle saatler sonra Mertere ancak gidiyor, Münibüslerde aynı çile.
Fatih belediyesinin Pşa meydandan kalkan bir küçük otobüsü 30 dakikakda bir Metrobüs seferi yapıyor, yedikule kapıdan çıkarak, Fakat otobüs durağında ve otobüs üzerinde hiçbir bilgi tabelası olmadığı için vatandaşın çoğu bilmiyor.
Her saat başı ve buçuklarda Ramazanefendi camiinin önünden kalkan otobüs üstelik ücretsizdir, Topkapı metrobüse yolcu taşıyor.
Vatandaşın sosyal medyada paylaştığı ulaşım teklifi şöyle
İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE
Bizler Fatih ilçesi Kocamustafapaşa semt sakinleriyiz.
Semtimizden, Taksim, Eminönü, Beyazıt, Balat semtlerine İETT otobüsleri yıllardır sefer yapmaktadır.
Ancak Cevizlibağ, Merter, İncirli Zeytinburnu ve Bakırköy güzelgahına hiçbir ulaşım aracı bulunmamaktadır.
Daha önceleri Halkalı banliyö tren hattı K.M.Paşa istasyonu vardı, sahilden de olsa Bakırköy'e ulaşım imkanı bulabiliyorduk.
Ancak uzun zaman önce bu bu istasyon kalkmış bulunmaktadır.
Metropolün günden güne çok büyük bir hızla gelişmesi sonucu iş yerlerimizde doğal olarak şehrin kuzey ve batısına yayılmış bulunmaktadır.
Bahçelievler, Beylikdüzü ve Bakırköy yönüne gitmek için en az 3 vasıta değiştirmek zorunda kalıyoruz.
Bizler Kocamustafapaşa, Cerrahpaşa, Silivrikapı, Haseki Sultan , Melek Hatun Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar olarak BAKIRKÖY istikametine seferler yapacak olan KOCAMUSTAFAPAŞA-BAKIRKÖY İETT hattının açılmasını talep ediyoruz.
Bu sebeble başlatılan imza kampanyamıza sizlerinde desteğini bekliyoruz.
(üye arkadaşlarımızda PAYLAŞIMDA bulunup destek olursa dahada iyi olur)
Mehmet Ali Bulut Silivrikapı Mahallesi Platformu.
İmza kampanyamız yogun şekilde devam ediyor 35 B HATTI HAYIRLI OLUR İNŞALLAH...
Mehmet Ali Bulut
Hiç zaten bizi insan yerine koymadılar ki Yeterli seferi yok, gelende çok geç geliyor
Ben Samatya da oturuyorum 80T çok geç geliyor inşallah buradan sesimizi yetkili birileri duyar
SonGül Demir