.
OYUNCU SOKAK KADI ÇIKMAZINDA SON GELİŞMELER

     İki Yıl oldu, Konu Fatih belediyesi meclisinde konu edildi, Muhalefet parti üyeleri soru önergesi verdi, Çevrede hak mahrumiyetine uğrayanlar dilekçe ile, meclise doğrudan gelerek belgeleri ile durumu bildirip buradaki kaçak yapılaşmayı durdurmak istediler.
     Biz haber yaptık, Bakanlığa, Kültür bakanlığı Müzeler genel müdürlüğüne yazdık, kağıt üzerinde önlenmesi için alınmış kararlar tarafımıza beyan edildi, belediye sorumluluktan kurtulmak için birkaç kez inşaat alanına gelerek bir tarafı mühürledi gitti, Mühürlenen kapılar yerine başka kapılardan Çalışmalar bu güne kadar devam etti, hala ediyor.
     80 Ada 13 Parsel üzerinde gerçekleşen iki kat zemin toplam altı katlı devasa bir bina yeşil alan, sur koruma bandı üzerinde inşa edilerek bitirildi. Bu arada doğrudan Kennedi caddesinden giriş yapabilmek için Surda kapı açıldı, Bu kapılardan yay ve araç girişi için gereken çalışma yapıldı, Henüz sur'un önüne sonradan inşa edilen ince duvar yıkılmadı, İnşaatın hukuki durumu subuta erdiğinde bu duvarın yıkılacağını sanıyoruz.

Resmi tespit yazışması: İstanbul ili, Fatih ilçesi, Sultanahmet mahallesi, Oyuncu Sokak, Kadı çıkmazı sokak 80 da, 13 sayılı parselde yer alan, özel mülkiyetteki, İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 12.07.1995 gün ve 6848 sayılı kararı ile belirlenen ve 04.06.2001 gün ve 12869 sayılı kararı ile yeniden tanımlanarak ilan edilen Kentsel Arkeolojik Sit Alanı içerisinde ve İstanbul 4 Numaralı Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 11.08.2011 gün ve 4728 sayılı kararıyla düzenlemelerle uygun bulunan 1/5000 ölçekli Tarihi yarımada koruma Amaçlı nazım imar Planında 1. Derece Koruma bölgesinde ve Bir kısmı konut+Konaklama, bir kısmı park ve dinlenme alanlarında kalan, İstanbul 1 Numaralı kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma Bölge Kurulu'nun 26.01.2005 gün ve 405 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli, İstanbul 4 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 28.02.2011 gün ve 4426 sayılı kararıyla kalıntı rövelesi, analitik kalıntı rövelesi, restitüsyon ve rekonstrüksiyon projeleri uygun bulunan ve koruma gurubunun 2 olarak belirlenen taşınmaz ve komşuluğundaki 80 ada 26,27,28 sayılı parsellerdeki taşınmazların olduğu alanda devam eden "RUHSATSIZ, KONTROLSÜZ" yapılanmaya acilen müdahale edilmesini talep edilmiştir.

KAÇAK YAPILAŞMA 80 Ada 25-24 Parsellerde Devam ediyor

       Bir hafta evvel  Aynı Kişiler 80 Ada 25-24 Parsellerin arka bahçesini 5-6 metre kazarak temel atma çalışmalarına halen devam ediyor, Arkadan bitişik binaların temelinin altının boşalması sonucu bu binada ikamet eden vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı, şikayetler burada da işe yaramadı. 80 Ada 25 parseldeki işyerleri ve oturanlar kendi rızaları ile binayı boşattı.
Bir duyuma göre 80/24 Parselin vakıflara ait olduğu söylendi, Buradaki yapılaşma nasıl oluyor anlamak mümkün değil.
      Ne kadar hukuki girişim olsa da, İpe un serilmesi sonucu yapı bitiyor, Geri dönüşü "sözde" mümkün olmuyor. İlçemiz ve İstanbul'da bu şekilde kaçak yapılıp, mahkemelerce yıkım kararı verilmiş nice binalar var.

KADI ÇIKMAZINDA KASIM 2013 YENİ YAPILAŞMALAR

KONU HAKKINDA İLGİLİ DİĞER HABER SAYFALARI:

OYUNCU SOKAK KADI ÇIKMAZINDA SON GELİŞMELER
Ekim 2013 Kadı çıkmazı sokakta son durum
Kadı çıkmazı yapılanmasında enteresan fotoğraflar
10 AĞUSTOS 2013 TARİHİNDE SUR ÜZERİNDE İNŞA EDİLEN BİNALARIN DURUMU
KADI ÇIKMAZINDA 5 NİSAN HABERİMİZ
İstanbul 4 nolu koruma kurulunun tarafımıza gönderdiği yazı
Belediye meclisinde soru önergesi

5 Nisan İnşaat sorunsuz devam ediyor