Balatlı Eski Dostlar gurubu hikaye yarışması
1 Aralık 2018 Pazar günü Olmadık projeler atölyesinde buluşan eski Balatlılar Gurup admini Kamuran Kurt ve arkadaşlarının organizasyonuyla düzenlenen Balat çevresindeki esnafları konu alan hikâye yarışması finali, ödül töreni gerçekleştirildi. Jüri başkanlığını Gazeteci Ahmet Çakır'ın yaptı.
Balatlı Eski Dostlar gurubu hikâye yarışması sona erdi
Yapılan oylama sonucu en fazla oy toplayan 4 kişiye plaket verilirken diğer dereceye girenlere kitap ve eşofman hediye edildi.
ETKİNLİKTE Salim KARARMAZ, Ayşegül HALİLOĞLU, Halit ÇEVİRGEN, Pınar SAYLAV PLAKET ALIRKEN
Kamuran KURT BABASI Osman OYUL ADINA HATIRA PLAKETİ ALDI
Katılımcıların oldukça heyecanlı olduğunu gördüğümüz etkinlikte uzun süren jüri toplantısının sonucu sabırsızlıkla beklendi.
Bizler olaya hem habercilik hem de Balatlı olarak tarafsız yaklaşmak zorundayız.
Haberimizdeki katılım sırası ve alınan oyları görüyorsunuz, Bazı katılımcıların buluşmaya gelmemesi nedeniyle elenmesini kabul edemedik, Ama organizasyondan sorumlu Sayın Kamuran Kurt’un taviz vermeyen dayatması ile itirazcılar susmak zorunda kaldı. Biz kendimize göre bir adalet uygulayarak ele geçirdiğimiz jüri notları ve doğal sıralamayı yayınlıyoruz, Kimse kusura bakmasın…
Burada Sayın Kamuran Kurt’u eleştirmiş gibi olmayalım, O kendi disiplin anlayışına göre haklı, Bizler biraz fazla merhametli olabiliriz.
Söz konusu Esnaf hikâyelerini okuduğumuzda bütün yarışmacıların geçmişin güzelliklerini yazdıklarını gördük, Aradan yarım asra yakın zaman geçmiş hikâyelerde hep güzellikler anlatılmış.
Demek ki güzellikler unutulmuyor, acılar görüldüğü gibi soğuyunca unutuluyor.
Bu tür yarışmaların daha kapsamlı, metin olarak daha uzun ve detaylı Fotoğraflarla belgelenmiş şekilde yapılmasını dilerim. Balat ve çevresi tarihine katkıda bulunmayı çok önemsiyorum.
Mesele 1970’in başında Fenerdeki Türk Ticaret bankası antreposundaki yangın, 1990’larda sahil kesimindeki pek çoğu tescilli SMÖ binaların yıkılmasının sebep olduğu duygular, Haliç’in o tahammül edilmez kokusu içinde verdiğimiz yaşam mücadelesi, Balat’ı terk ediş nedenlerimiz. Balatta kültürler arası diyalogun olumlu + olumsuz yaşanmış anıları, Balat’ın medyatik meşhurlarının önceki hayat hikâyeleri, Muhtarımız, karakolumuzdaki polis ve bekçilerle yaşanmış anılarımız, Balat’ın bir gerçeği Meyhanelerimiz, Kumarhanelerimiz, Külhanbeylerimiz. Gibi hikâyeleri gelecek nesillere anlatmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz.
Hiç ara vermeden yeni bir başlık, yeni bir organizasyonla yeni hedefleri fetih etmenizi dileyerek başarılar diliyoruz.
Fazla profesyonellik beklemeyelim, amatörce yalın samimi hikâyelerin daha gerçekçi olduğunu unutmayalım. Amacımız yeni nesillerin geçmişi bilmesi, nasıl meşakkatli ama bir o kadar güzel mutlulukların formülünü ortaya koymalıyız.
Popüler kültürün yeni nesilleri esir almasına izin vermeyelim
Etkinliğin en hoşuma giden tarafı yarışmacıların heyecanı oldu, Bir işte heyecan varsa o işin neticesi fazla önemli değildir. Tekrar bütün katılımcılara teşekkür ederiz.
BALATLI DOSTLAR GRUBUNUN ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜZENLENEN Esnaf Hikayeleri YARIŞMASINDA FİNAL YAPILDI ..
DERECELER BU ŞEKİLDE NETLEŞTİ (Bu listede adı bulunup dereceye giren bazı arkadaşların törene katılım sağlamadıkları için elenmiştir).
Puan: 610= Derece: 1.
Puan: 610= Derece: 2.
Puan: 595= Derece: 3.
Puan: 540= Derece: 4.
Puan: 531= Derece: 5.
Puan: 530= Derece: 6.
Puan: 510= Derece: 7.
Puan: 505= Derece: 8.
Puan: 500= Derece: 9.
Puan: 480= Derece: 10.
Puan: 470= Derece: 11.
Puan: 460= Derece: 12.
Puan: 445= Derece: 13.
Puan: 440= Derece: 14.
Puan: 414= Derece: 15.
Puan: 375= Derece: 16.