Eminönü – Alibeyköy Tramvayı bir başka bahara
Eminönü – Alibeyköy Tramvayının yapımı yılan hikayesine döndü, Yerel seçim öncesi yapılan açıklamalar fos çıktı, Seçim sonrası İmamoğlunun iddialarının gereği henüz yapılmadı, Vaatler çok gözle görülen bir çalışma yok, Proje başlarken gerekli projelendirme yapılmamış, Atatürk bulvarı altından geçişin projesi yok, Yeni yönetim tünel yapılacağını duyurdu, Halen ne tünel ne yol konusunda çalışma başlatılamadığını görüyoruz
Akp döneminde yapımına hızla başlanan Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nın (Yol Güzergahı %80 dolgu alanında olması nedeniyle) zemin güçlendirme çalışmaları sahil boyunca zemine fiber beton basılarak sağlanmış, Ray yolu yapımı sırasında zemine 60 metreye yaklaşan beton kazıklar çakılmıştı.
Geçen hafta Kafa Radyo'dan Sunucu Nihat Sırdar'ın konuğu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na (ZOR-SOR) programında sorulan sorular içinde Eminönü – Alibeyköy Tramvay hattıda vardı.
Sayın E. İmamoğlu Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nın yıl sonunda hizmete gireceğini söyledi.
Bu arada evvelki yönetimin proje hatası yaptığını, bazı yerlerde zeminin çöktüğünü, projenin gündeme alındığını, yeniden projelendirmeler yapılacağını, Bu konuda İBB Meclisi ve Ankaranın onayının alınması gerektiğini söyledi.
BURADAKİ KAVŞAK VE TRAMVAYIN TÜNEL GEÇİŞİ, ETRAFTA YAPILACAK KAMULAŞTIRMALAR HESABA KATILINCA E. İMAMOĞLUNUN YIL SONU VAADİ PEK GERÇEKÇİ GÖRÜLMÜYOR. Fatih belediyesinin kamulaştırma yapması gerekiyor, aşağıdaki geçerli 1/1000 ölçekli nazım imar planına bakıldığında proje en az bir yıl ileriye sarkabilir, Hatta 2020 de bu projeye başlanacağı bile şüpheli görülüyor...
Söz konusu hattaki Çalışmalar (2019 yılbaşından itibaren durdu) yakından takip eden biri olarak 2020 yılında bunun mümkün olmadığını Sayın Nihat Sırdar'a söyledim.
Çünkü 14 aydır proje atıl bekletiliyor, Ayrıca Unkapanı Atatürk bulvarı geçişi ve Unkapanı Köprülü kavşağı yenilenmesi projede yok.
Yerel seçim öncesi Başkan Mevlut Uysal Mart 2019 tarihinde Kısa bir alanda döşenen ray üzerinde basın açıklaması yapmış 2019 yılı içinde hattın Unkapanına kadar olan bölümünün hizmete gireceğini ilan etmişti, Bunun seçim yatırımı politik bir açıklama olduğunu haberleştirmiştik.
İBB'nin bir yanılgısı da söz konusu Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nın yolcu kapasitesi konusunda yanılıyor olmasıdır. Sanıyorum tespitte bir kasıt var bu hattın yolcu kapasitesi görmezlikten geliniyor, basit bir hat gibi görülüyor, Halbuki Haliç'in iki yakasını Alibeyköy Şehir termineli ve Eminönü Şehir merkezine taşıyacak olan hat İstanbul'ın en önemli yolcu kapasitesi sağlayacak bir hattı olacaktır.
Halen İBB web sitesinde aşağıdaki açıklama yapılıyor
İBB, tehlike arz eden Unkapanı Kavşağı’nı yenilemek için harekete geçti. İş kapsamında Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nın Atatürk bulvarını alttan geçeceği tünel de inşa edilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2012 yılında beton kalitesi ve statik çalışması yapılan Unkapanı Kavşağı’nın yıkılıp yeniden inşa edilmesine karar verdi. Yapılan incelemede, köprünün altındaki kirişlerde araç çarpma sonucu kopma ve parçalanmalar olduğu; betonun içindeki demirlerin açığa çıktığı, bir kısmının kırıldığı; beton ve demirlerde küflenme meydana geldiği, su kaynaklı hasar oluştuğu tespit edilmişti. Bu kapsamda Eylül 2017’de “Unkapanı Kavşağı Uygulama Projesi”nin ihalesi yapılmıştı. Ancak ihale iptal edildi. Nisan 2019'da İBB Unkapanı Köprülü Kavşaığı ile ilgili yeni bir yapım ihalesine çıktı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldikten hemen sonra sonuçlanmayan ihalenin projenin incelenmesi talimatını verdi. İBB bürokratları, ihalede Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nın geçişinin dikkate alınmadığını belirledi. Bu nedenle de ihalenin iptal edilmesine karar verildi.
“Unkapanı Kavşağı ve Eminönü – Alibeyköy Tramvayı Tüneli” kapsamında, mevcut projenin 2 ay içinde revize edilmesi ve inşaat ihalesinin hızla tamamlanarak işin en kısa sürede tamamlanması benimsendi.
Yapılan çalışmalara göre, köprü ve altgeçit imalatları öncesinde kavşak, dönel ada haline getirilerek, trafiğin aksamadan işlemesi sağlanacak. Projede kritik olarak görülen bölgenin altyapı deplasesi de İSKİ tarafından yapılacak.
İş kapsamında yapımı devam eden Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nın geçişi için 170 metre uzunluğunda 7 metre yüksekliğinde bir tünel inşa edilecek. Kavşaktan önce inşa edilecek tünelde yaya ve bisiklet yolu da olacak. Anayol ve kavşak kolları, yeni kavşak ve tünele göre yeniden dizayn edilecek
ÖNCEKİ İLGİLİ HABERLER
fatihhaber.com/eminonu-alibeykoy-tramvay-hatti/
youtube.com/watch?v=GXlaoR-
ibb.istanbul/News/Detail/