Göz sağlığına kırlangıç otu

Sayın İzleyiciler burada sizlere kırlangıç otunun faydalarını anlatmaya çalışacağım. Doğu Karadenizde şifa otu denilir, Otun salgıladığı sarı su, Açık yaraları, cilt lekelerini, Göz bocukluklarına iyi geldiği söyleniyor.
Üç haftadır Cuma günleri Şifa niyetine uyguluyorum 
Gözlüğü henüz atamadım ama görmemde biraz iyileşme oldu, On gün ara vererek yeniden Üç hafta kullanacağım.
İnternetteki uygulamalarda anlatıldığına göre söz konusu Kırlangıç otu yaprağından çıkan sarı su bir nokta kadar göz kapağının kenarına sürülüyor, Sonra gözleri oğuşturmuyoruz Göz kapaklarımızı açıp kapatırken göz çevresi kaş üstüne ve şakaklara masaj yapıyoruz
Gözlerdeki yanma geçene kadar masaj yapıyoruz 5 dakika geçmeden yanma geçiyor bir saat kadar sonra gözlerimizi yıkayabiliriz.
Bu uygulama haftada bir kere olmak üzere üç hafta uygulanmalı.
Bu arada gözlük kesinlikle kullanılmayacak deniyor. 
Gözlük kullanılırsa istenen sonuç vermiyormuş.
Elbette Göz bu İnsanın en değerli organı, Yokluğu hayatın zindan olması demektir.
Allah muhafaza eylesin.
Bu konuda "Yurt içi ve Yurt dışı kaynaklardan" yaptığım araştırmalarda şifa bulanların çok olması, Şikayet edenlere ise hiç rastlamamış olmam bana cesaret verdi, Uygulamaya başladım. Şimdilik hiçbir zararını görmedim, aksine kısmen faydasını görüğüm için bu vieoyu paylaşıyorum

Günümüzde uygulanan lazer çizikleri  ileriki yıllarda tesirini kaybedebiliyor, Tekrar uygulanması imkansız oluyor. lazer gibi kalıcı etki riskine karşı bunu değerlendirmeyi düşündüm uyguladım. 
web tasarımcısı olduğum için yakın gözlüğü bırakamıyorum bu nedenle iyileşme yavaş gidiyor olabilir. 
Tanıdığınız göz doktorunuz varsa bu ot hakkında bilgi alabilirsiniz. 
Anadoluda yaygın kullanıldığı için endişe etmeyerek ben kullandım sizi bilemem elbette
Chelidonium majus celandine eye application

(chelidonium majus) Kırlangıç otu Avrupa ve Karadeniz havzasında çok eski tarihlerden beri karaciğer ve böbrek sağlığı, Bağışıklık Sistemi, Safra Kesesi, Sindirim Sistemi, Eklemler,  Görme bozuklukları, Deri ilacı olarak kullanılıyor

Kırlangıç otu göz için nasıl kullanılır?
Kırlangıç otunun çayı, suyu, hülasası ve şarabı olmak üzere çeşitli kullanım yöntemleri mevcuttur. Göz için ve görme bozukluklarına karşı kullanımı: Bitknin taze yapraklarından elde edilen sıvı madde, göz kapaklarının kenarlarına sürüldüğünde göz yorgunluğuna, görme bozukluğuna, katarakta iyi gelmektedir.

Tıbbi Kullanımlar

Bu Avrasya bitkisi, kullanımlarını çevreleyen çok sayıda folklor hikayesiyle medeniyeti takip etti. Roma İmparatorluğu'nun zirvesinde popüler bir bitkiydi ve Orta Çağ'da egzama ve kan hastalıkları, körlük ve veba için saygı gördü. İmza doktrini hipotezi, dahili olarak alınan portakal özünün karaciğer şikayetleri için bir çare olduğunu öne sürdü. Hatta bir şifalı bitki yazarı, yaprakları ayağın altına, ayakkabıya koymanın sarılığa çare olduğunu ima etti. İlk bitki yazarlarının çoğu, bildirecek bazı dikkate değer sonuçlara sahipti. Ortaçağ şifalı bitki uzmanı Tabernaemontanus, kırlangıçların kırlangıçotu yapraklarını koparıp yavrularının açılmamış gözlerine sürdüklerini yazmıştır, bu da bitkinin göz hastalıklarının tedavisindeki değerinin bir göstergesi olarak alınmıştır (bu da 'yaygın adlarını açıklar'). wort' ve 'göz otu').

Meyve suyunun kullanım alanları şunları içerir: göz rahatsızlıkları, katarakt, gergin veya başarısız görme, kornea üzerindeki lekeler ve kanama veya ayrılmış retina. Maria Treben bitkisel 'Tanrı'nın Eczanesinden Gelen Sağlık' adlı kitabında yaprak saplarının nasıl toplanıp nazikçe yıkanacağını, ardından ıslak gövdenin parmakların arasında ezilmesini ve günde 2-3 kez kapalı göz kapaklarına meyve suyunun nasıl uygulanacağını anlatıyor. Suyu uygularken, gözlerin dinlenmesine izin vermek için birkaç dakika kapalı olarak uzanın, böylece bitkinin şifa işini yapması için zaman kalır. Göze sürülmese de göz kapağına sürüldüğünde göze fayda sağlar. Maria ayrıca yatmadan önce yıkanmış, hafifçe ezilmiş yaprakların kapalı göz kapaklarının üzerine yerleştirilmesini ve katlanmış, yumuşak bir bezle yerinde tutulmasını tavsiye etti. Göz üzerine kullanırken bitkinin çiçek saplarının kullanılmaması gerektiğini belirtiyor.

Bir süre önce bir hanımefendi, Maria Treben'in katarakt için yazdığı kitaba göre kullanmak için daha büyük bir calendine istedi. Bugün, tam zamanında, tam bu bitkiyle ilgili bilgilerimi toplarken, 79. doğum günü olduğunu ve bu bitkiyle ilgili deneyimini bana anlatmak istediğini söylemek için beni aradı. Uzmanı, katarakt nedeniyle gözlerinin bozulmasından endişelenmiş ve lens takması gerektiğini söylemişti. Ancak şimdi, yaklaşık 6 aydır bu bitkiyi kullandıktan sonra, uzmanı gözlerinin iyi olduğunu söyledi. . Ayrıca, ehliyet ve göz testini çok iyi bir şekilde geçmekten heyecan duyuyordu. Bitkinin özü göze kaçarsa acıtabileceğinden, otu göz kapaklarına uygularken dikkatli olunması konusunda uyardı. Yapraklardan elde edilen özsuyu günde 2-3 defa siğil, nasır, tinea, uçuk, saçkıran, kistlere, ülserler ve cilt kanserleri. Bitkiyi kullanırken dikkatli olun, çünkü portakal özü giysileri ve cildi lekeleyebilir ve hassas ciltlerde yanma hissine neden olabilir. Hassas bölgeler için meyve suyuna elma sirkesi karıştırılabilir.
Kaynak için tıklayınız

YORUMLAR

  • 0 Yorum