.

Kıymetli insan ve aynı zamanda bana göre, bir ermiş olan, Dr. Mehmet Sakarya için bu hatıramı yazmak ihtiyacı, sayfanızı okuduktan sonra duydum.

Yıl 1965 veya 1966 on onbir yaşındayım, babam Mahmutpaşa’da işportacı pek varlıklı değiliz, çok hastayım ayaklarım davul gibi şişti ve kalbim iyi çalışmıyor.

Doktorların teşhisi kalp romatizması ilerlemiş bir safhada tedavisi zor masraflı pek ümitli değil ve ben yürüyemiyorum.

Komşularımız Ayvansaray’da bir deli doktoru olduğunu, ona gitmemizi parayla işi olmadığını, sadece inanmak gerektiğini söylediler, bizde gittik.

Doktor bana baktı ve iki sene evine tedaviye gelmem gerektiğini ve ilaçları inanarak içmem gerektiğini söyledi ,ilaçlar,aspirin, sandos, coral,gibi çok sıradan ilaçlardı.
Akşam eve gidince bir krize girdim ve çok fenalaştığımı annem söyledi.
Bunun üzerine annem doktor hakkında ileri geri konuşup reçeteyi bir başka Doktora göstermek için aldığında reçetenin silindiğini görmüş.
Sabahleyin doktora tekrar gittiğimizde, doktor anneme bir daha kötü kelimeler hakkında kullanmamasını tavsiye etti, Nerden bilmişti?.

Dün akşam çok kötülediğini.
Ve annemi hiç muayene etmeden, 7 kere annemin ameliyat olduğunu vücudunun dengeli çalışmadığını söyledi.
Benim bu hastalık yüzünden sünnet olamadığımı seneye iyileştiğimde kirvem olacağını söyledi, bir sene sonra ben çok iyileştim.

Yürümeye başlamıştım, benim sünnet düğünümde kirvem doktorumdu. Zaman,  zaman beni eve ziyarete geldiğinde, annem ne yemek sevdiğini sorduğunda, İki yumurtadan başka bir şey istemediğini hatırlıyorum.

 

Doktor artık akrabamızdı, ben gençlik yıllarımızda azda olsa doktorun ziyaretine giderdim.
Askere giderken, evlendim, çocuğum olduğunda 17 veya18 sene önce bir gün ziyaretine gittiğimde muayenehanesi boştu camdan baktım ve camı tıkırdattım, Geldi kapıyı açtı beni içeri aldı, bir müddet konuştuktan sonra elini öpüp ayrıldım, bana artık çalışmadığını çok yorgun olup ihtiyarladığını söyledi.

Bir yıl sonra tekrar doktoru ziyarete gitmek istedim evine telefon edip müsait olup olmadığını öğrenmek istiyordum, eşi bana doktorun iki sene evvel öldüğünü Söyledi.
 Edirnekapı mezarlığında yattığını ve adresini verdi.
Allah rahmet eylesin, bu insan evliya değilse nedir?
Tedavim iki yıl sürdüğü için çok mucizeler gördüm.

Bu yazıyı internet sitenizdeki evliya doktor yazısını okuduktan sonra yazma ihtiyacı duydum herkese selamlar,

Nail TANGÜLÜ info@antikipek.com

BENZER YAZILAR:
Nail TANGÜLÜ'nün Hocamızla olan Hatırası

Doktor Mehmet Remzi Sakarya ve Abdullah Gözaydın
Vahye Göre Yeniden İnşa, Nesrin Zerey

 

 

YORUMLAR:--------------------------------------------------------------------------------
Abdullah Gözaydın: Sayın Nail  Tangülü, Yukarıdaki duygularınızı ve hayat hikayenizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz, Muhterem Doktor hocamızın himmetinden istifade eden çok tanıdığı vardır. Buradan hikayelerini paylaşarak hocamızın unutulmamasını sağlamak görevimiz olduğunu düşünüyorum, Teşekkür ederim.

Dip Not: Yazınızda "Deli doktoru" tabiri kullanmışsınız, Siz daha iyi bilirsiniz, Benim bilgim, Basit yöntemlerle ve Dua ile tedavi ettiği, fazla ücret almadığı, Olmayandan istemediği için kendisine "Deli" derlermiş, Tabiiki akli sorunları olan hastaları da tedavi ederdi. Allah rahmet eylesin.

Haber, Yorum, Resim göndermek için İrtibat: fatihten@gmail.com