AKILLARIN DURDUĞU, SÖZLERİN BİTTİĞİ ZAMAN

   İlkel kabileler devlet olurken (eflatun-devlet) deneme yanılmayla yönetimler geliştirip halkın huzurunu, devletin selametini sağlamaya çalışırken,maalesef biz bu düşünceden  iki bin yıl uzakta kaldık, çünkü  mahkemeler çözüm yeri olması gerekirken, zaman zaman alınan kararlarla   teamüllere aykırı kararlar verilebilmektedir. son günlerde yargının verdiği bir karar  TBMM sini çözümsüzlüğe mahkum etmiştir. artık bu karar doğrultusunda TBMM asla cumhurbaşkanı seçemeyecektir, yapılacak seçimlerde 184 milletvekili olan parti meclisi kilitleyecek, kendi istediği olmazsa meclisi tekrar genel seçime götürecektir.halbuki mahkemeler çözüm üretilecek yerlerdir.
    Onlarca yıl evvel örneğini orta Amerika'da gördüğümüz 3.dünya ülkelerine döndürüldük, keşke bu çıkmaz  darbe ile olsaydı, hukuk adına olması çok acı çok kaygı verici, bu kararla demokrasilerde asla olmayan, azınlığın çoğunluğa hükmetmesi  şeklinde uygulama alanı zuhur etmiştir.
     Bu kararla medeni dünyadan koşar adım uzaklaşmaktayız, işin acı tarafı hukuksuzluk darbesine meydan verenlerin gerekçeleri bu milletin en azından %80 inin kutsal kabul ettiği değerlere muhalefet gerekçelerinden kaynaklanmaktadır.  bu aslında bu ülkenin %80 tercihinin iktidar olamayacağı anlamını taşır ki , bu durumda demokratik,çağdaş,hukuk devleti söylemlerinin bu ülkede konuşulması artık abesle iştigal olmuştur.
     Olan olmuştur , Laiklik ve çağdaşlık gibi manası Türkçemizde muğlak olan kelimelerin arkasına sığınarak açıkça söyleyemediklerini kuş diliyle söylemeyi adet edinenler, Anayasa mahkemesini etkileyerek TBMM nin çalışmasının önünü kestikleri için olağanüstü erken seçime gidiyoruz.
    Hayırlı olsun, halkı basiretsiz, ileriyi görmez sananlar bu seçimlerde gereken cevabı alacaklar. akıllanacaklar mı sanıyorsunuz , Hayır, Asla; görüyoruz ikinci ağızlardan seslendirdikleri düşüncelerini ,Bunlar %90 da gelseler bazı şeyler yapamazlar...! diyorlar. ve bunu söyleyenler hukuk adına söylediklerini iddia ediyorlar, çünkü bunların kafalarındaki hukuk anlayışı evrensel, medeni, çağdaş hukuk değil 12.eylül darbe hukuku. 
     Başımıza ne geldi ise zaten bu geleceği çok iyi bilenlerin yüzünden gelmekte. onların kanaatine göre toplum cahil düşünemez, biz onların yerine düşünürüz, toplum karar veremez biz onların yerine karar veririz, toplum yemez biz onların yerine yeriz, toplum eğlenemez biz onların yerine eğleniriz, biz bileniz onlar bilmeyen, biz kazananız onlar kazanamayan, bunları yakından tanıyanlarımız iyi bilirler ki, toplumu 2. sınıf görmeyi ahlak edinmişlerdir. bu nedenle toplumsal kalabalığın içine girmezler. Evleri,mahalleleri,çarşıları,eğlence yerleri,alışveriş mekanları farklıdır,zevkleri,modaları farklıdır, halkın benimsediği bir şey onlar için demodedir, kısacası ayrı dünyaların insanlarıyız.
   Bu anlayışın tarih boyunca var olduğunu görmekteyiz, bu anlayışa gereken disiplini getirenler kalkınmakta huzurlu yaşamaktalar, bunların başıboş kalması toplumsal kaos demek olduğunu görüyoruz.
    Gelin artık hukuksuzluğu hukuk ,adaletsizliği adalet ,haksızlığı hak yapanlara karşı gereken birlikteliği yaşayalım, kınanacakları kınayalım, şikayet edilecekleri şikayet edelim ve davamızın arkasında duralım, takdir edilecekleri takdir edelim, sahip çıkılacaklara sahip çıkalım, başımıza getirilmeyi hak edenleri önder yapalım ve orada kalmaları için fedakarlık yapalım.
     artık bana dokunmayan yılana dua etmekten vazgeçelim, yılanı ormana kovalım, ülkemizde huzur içinde yaşamak bizim hakkımız, bu hakkımızdan lütfen vazgeçmeyelim, hayatı iyi okuyalım yarınlarımızda yanılmaya zaman yok, ülkemiz çok dar bir zaman geçidinden geçmektedir .
    Vatandaş olarak görevlerimizin bilincinde olalım, takım tutar gibi değil, ilaç alır gibi bilinçli tercihlerle ülkemizin yarınları için elimizi gücümüzün yettiği kadar taşın altına koyalım.
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN


DTP ne yapmak istiyor
Hasım hasımı ateşe atar, dost başta tutar .
Hortlayan nağmeler .
Merkez Bankasının Uyarısı.
Ülkemizde on yıllardır uygulanan senaryolar yine sahnede !
AKILLARIN DURDUĞU, SÖZLERİN BİTTİĞİ ZAMAN
Gece yarısı açıklamasına bizden anında cevap 27.02.2007
YÜZ BİN KİŞİYİ MEYDANLARA TOPLAYARAK REJİME MEYDAN OKUYANLAR !
KİMLER AĞLIYOR...?   KİMLER GÜLÜYOR...?
"demokrasiyi çaresizliğe götüren Erkan Mumcu"