Fatih Belediyesi Zabıta Hizmeti Taşarön personelle yapılıyor

Fatih Belediyesi Zabıta Hizmetlerinde yasadışı olarak 657 Tabi olmayan Sözleşmeli Personel Çalıştırıyor

Fatih Belediyesi Zabıta Hizmeti Taşarön personelle yapılıyor
07 Aralık 2014 - 03:20

Fatih belediyesinin bu  uygulamaları, Anayasa’nın 128., 657 sayılı, Devlet Memurları Kanunu’nun 4.,5 ve 4737 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 4. Maddelerine aykırılık teşkil ettiğini görmekteyiz

 

Fatih belediye yetkililerine soruyoruz; Belediyelerin 657 ye tabi olmayan kişilerin ZABITA olarak büro dışında ZABITA kıyafeti giydirip görev yaptırması Kanuna Uygunmudur. 

Kanuna göre; Büro içerisinde sözleşmeli kişiler görevlendirilebilir lakin dışarıda görev zabıta kıyafeti ile verilemez.

Kamu kurum ve kuruluşlarında, hizmet satın alma yoluyla görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, belediyelerdeki zabıta teşkilatlarının görevlerini yürütmek üzere görevlendirilmesi, Danıştay tarafından hukuka uygun görülmemekte ve bu şekilde görevlendirme yapan idarecilerin yargılanması gerektiği yönünde Karar vermektedir.



(EMSAL KARAR) Kaldırım ve yol işgallerinin önlenmesi, seyyar satıcı ve dilencilerin engellenmesi gibi kamu gücünün kullanılmasını gerektiren ve memur eliyle görülmesi gereken zabıta kontrol ve denetim hizmetlerinde görevlendirildikleri düşüncesinden hareketle, Belediye Başkanı hakkında isnat edilen eylemin, hakkında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğu kanaatine vararak, yapılan itirazın kabulüne ve İçişleri Bakanının soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararının kaldırılmasına karar verilmişti.

Buda demek oluyorki 657 ye tabi olmayan zabıtaların dışarıda kestiği cezada imzası var ise YOK Hükmündedir..

 

Bu amaçla Genelge yayımlanmış

Bakanlık konuyla ilgili yayımladığı genelge’de özetle şu görüşlere yer veriyor “Belediyelerin genel idare esaslarına göre yürüttükleri asli ve sürekli kamu hizmetlerinin yerine getirilmesiyle görevli birim yetkililerinin 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memuru olmaları gerektiğinden "İmar Müdürü" veya "Fen İşleri Müdürü" kadro unvanları gibi birim yetkilisi kadro unvanları esas alınarak sözleşmeli personel çalıştırılamayacağı, mühendis, mimar ve tekniker gibi kadro unvanlarına ilişkin görevlerde tam zamanlı sözleşmeli personel olarak istihdam edilen kişilerin ayrıca birim müdürü ve üstü yönetici kadroları tarafından yürütülmesi gereken işlerde görevlendirilemeyeceği, kendilerine birim müdürü ve üstü yönetici kadrolarına ilişkin imza yetkisinin verilemeyeceği ve bu yöndeki ihtiyaçlarının 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesinin altıncı fıkrası kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar arasından yapılacak geçici görevlendirmeler yoluyla karşılanabileceği mütalaa edilmektedir”

 

KONU HAKKINDA BİR VALİLİK KARARI

Kocaeli Valiliği’nden 24 Haziran tarihinde yayınlanan genelgeyle Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri mevzuata uygun personel çalıştırılmasıyla ilgili olarak genelge yayınlandı.

 

Kocaeli Valiliği’nin ‘Mevzuatlara Uygun Personel Çalıştırılması’ başlığı ile yayınladığı 6702 sayılı genelgede, Bazı belediyelerin hizmet alımı suretiyle alınan personele çeşitli unvanlar vererek çalıştırıldığı duyumları aldıkları ve bununda Anayasa’nın ilgili kanunlarına aykırı olduğuna değinildi.  Valilik genelgesinde ise şu ayrıntılara yer verildi; 

 

KANUNA UYGUN PERSONEL ÇALIŞTIRIN

“Bazı belediyelerimizin hizmet alımı suretiyle aldıkları personele unvanlar vererek çalıştırdıkları konusunda Valiliğimize bilgiler gelmektedir. Hizmet alımı şeklinde çalıştırılan personelin  bu şekilde görevlendirilmesi Anayasa’nın 128., 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4.,5 ve 4737 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 4. Maddelerine aykırılık teşkil ettiği değerlendirilmektedir. 

Anayasa’nın 128. Maddesinde “Devletin kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişiliklerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları, kamu hizmetlerinin gerektirdiği asliye ve sürekli görevler memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür” 

657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu’nun 4. Maddesinde “Kamu hizmetleri memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçiler eliyle gördürülür” ve 5. Maddesinde “Bu kanuna tabi kurumlar 4. Maddede yazılı, dört istihdam şekli dışında çalıştıramazlar” 

4737 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 4. Maddesinde “Hizmet: bakım ve onarım, taşıma, haberleşme, sigorta, araştırma, geliştirme, muhasebe, piyasa araştırması, anket, danışmanlık, tanıtım, basın ve yayın, temizlik, yemek hazırlama ve dağıtım, toplantı, organizasyon, sergileme, koruma ve güvenlik, mesleki eğitim, fotoğraf,  film, fikri ve güzel sanat, bilgisayar sistemlerine yönelik hizmetler ile yazılım hizmetlerini taşınır ve taşınmaz mal ve hakların kiralanmasını vb diğer hizmetlerini” ifade eder hükümleri bulunmaktadır. 

 

Özellikle 4737 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 4. Maddesinde hizmet alımlarının hangi konularda yapılacağı açıkça ifade edilmiştir. Hizmet alımı yoluyla alınan personele kanunda belirtilen kanunlar dışında çalıştırılması mevcut mevzuat hükümlerine göre mümkün görülmemektedir. 

Bu nedenle tüm belediye başkanlarımızın, belediyelerinde çalıştırılan personeli yukarıda açıklanan anayasa ve kanun hükümlerine uygun çalıştırılıp, çalıştırılmadıklarını tekrar gözden geçirerek mevzuata aykırı uygulamalara son vermeleri hususunda gereğini önemle rica ederim”

Kocaeli Valisi Ercan TOPACA

 

TARAF GAZETESİNDE FATİH ZABITALARI



Fatih Belediyesi taşeron zabıta çalıştırıyor 

Fatih Belediyesi 200’e yakın zabıta memurunu taşeron olarak çalıştırıyor. Devletin asli görevi olan zabıta memurluğunu taşeron olarak yapan 12 işçi işten atıldı

 

Fatih Belediyesi’nin 200’e yakın zabıta memurunu taşeron olarak çalıştırdığı ortaya çıktı. Burada resmi zabıta memuru sayısı ise 45 civarında. İş Kanunu’nun 2. maddesine aykırı olarak, devletin asli görevi olan zabıta memurluğunu taşeron firma çalışanı olarak yürüten ve kısa bir süre önce de işten atılan 12 zabıta memuru yaşadıklarını Taraf’a anlattı.

 

Zabıtalardan biri 33 yaşındaki Fırat Albay. İşten atılan 12 işçi adına konuşan Albay, 2009 yılında işe başlamış. PEYTEM Sosyal Hizmetler Limited Şirketi çalışanı olduğunu ise maaş bordrosu aldığında öğrenmiş. Albay bu süreci ve sonrasını şöyle anlattı: “Zabıta yardımcı personeli olarak işe girdim ancak dört yıldır resmi zabıta görevlerini icra ediyorum. Bu süre zarfında ben de dahil hepimiz bölge şefliği yaptık, telsiz kullandık, tebligat yazdık, polis tutanağı ile dilenci aldık, resmi kıyafet giydik.” Fırat Albay, taşeron işçi oldukları için diğer zabıtaların yarısı kadar ücret aldıklarını da sözlerine ekledi.

 

ŞİKAYETÇİ OLAMIYORUZ

 

Her şeyin kılıfına uydurularak yapıldığını dile getiren Albay, “Tehlikeli işler yapıyoruz. Seyyar satıcıların tezgahlarını kaldırmaya gittiğimizde kavga çıkıyor. Parmağı kırılan, kafası yarılan arkadaşlarımız var. Ancak bizim rapor almamız, şikayetçi olmamız mümkün değil. Seyyar satıcı şikayetçi olduğunda ise bizim gibi taşeron olan zabıtalar mahkemeye çıkamayacağı için Belediye bünyesindeki zabıta memurları hakim karşısına çıkarılıyor” şeklinde konuştu.

 

MESAİ ÜCRETLERİ İŞÇİLERE ÖDENMEDİ 

 

Çoğu zaman 15 saat ve mesai ücreti almadan çalıştığını dile getiren Albay, “Akşam 17:00’de mesaimin bittiği zaman telsizle amirlerden ikinci bir emre kadar çıkış yok emri geliyor. İtiraz etme şansımız yok. Bazen gece saat 04:00’te bile yıkıma gidiyorduk” dedi. Ayrıca AKP’nin bütün mitinglerine istemeseler de götürüldüklerini dile getiren Albay, miting listeleri hazırlandığını, izin gününde olsalar bile mitinge gitmelerinin zorunlu olduğunu söyledi.

 

SEÇİM KURBANLARI

 

İşten atılma sebeplerinin de yerel seçim dönemindeki iş vaatleri olduğunu ifade eden Albay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim döneminde belediye, insanlara belediyede işe alma vaatlerinde bulundu. Seçimlerden sonra da onları almak için bizi çıkardılar.” İşe dönüş davası açtıklarını söyleyen Albay, hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. 

 

İşçilerin avukatı Metin Parlak isi konuyla ilgili şunları söyledi: “Burada asıl sorumluluk asıl iş verendedir. Bu nedenle sorumlu Fatih Belediyesi’dir. Tazminatları da Fatih Belediyesi ödeyecektir. Çünkü taşeron sürekli değişiyor. Son 3 yıldır bu firma ile çalışılıyor. Ondan önce başka bir firma vardı. Bu sebeple tazminat ödeme yükümlülüğünü Belediye karşılamak zorundadır” dedi. 

 

Devlet taşeron çalıştıramaz

 

Taraf’a konuşan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ekonomist-yazar Süleyman Yaşar, itfaiyecilik, zabıta memurluğu gibi devletin asli ve sürekli görevlerini taşerona yaptırmanın Anayasa’nın 128. maddesine aykırı olduğunu belirtti. Yaşar, “Devletin tam kamusal alanlarda taşeron çalıştırması mümkün değildir. Bu işleri yapan kişinin güvence altında olması gerekir ki kendini tehlikeye atsın” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yerel seçimlerden önce kamuda çalışan taşeron itfaiyeci ve zabıtaları kadroya alacağını söylediğini hatırlatan Yaşar, yasal olmayan bu çalışma biçiminin seçim vaatlerinde açıkça söylenebiliyor olmasının şaşırtıcı olduğunu belirtti. Yaşar, “Bütün bunların üstüne kadroya alacağı yerde bir de işten atıyorlar” dedi.

 

AYFER ÇALIKIRAN

TARAF

 

ZABITA HİZMET YÖNETMELİĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum