Fatih'te Dönüşüm projeleri hayata geçiyor

Yıllardır yazıyoruz çiziyoruz Fatih ilçemizde bize yaşam hakkı verilmeyecek diye endişelerimizi paylaştık.. Bize inanmak istemeyenlere artık somut belgelerimiz var. Şimdiye kadar yenilenen mahalleler otel Rezidans olmuştu, Artık konut dönüşümleri de başlatılıyor.

Fatih'te Dönüşüm projeleri hayata geçiyor
07 Ekim 2016 - 12:44

Fatih belediyesi kendi binamızı yenileyerek 2-3 misli fiyatla bize satmaya hazırlanıyor.

İLK UYGULAMA ALİ KUŞÇU MAHALLESİNDE

 

Fatih belediyesi Fuaye salonunda sergilenmeye başlanılan proje maketleri ile gelecekteki fatihi gözlerinizle görebileceksiniz.

Fatih belediyesi geçerli imar planlarında H:9.50 mt. irtifa görülen proje alanındaki maket avan projede 4 -5 tam kat 1 çatı katı görülüyor. Fatih camii siluetini etkileyecek böyle bir yapılaşma koruma kurulundan nasıl  onay aldı?

 

Fatih Alikuşçu mahallesi 1446-1447-1448-1449 adalar birleştirilerek devasa bir site inşaatı planlanmış, Proje maketi Belediye salonlarında teşhir ediliyor, Bu 4 adada yaşayan vatandaşların, Ticaret yapan esnafın Ne kiracısı Ne mülk sahibinin projeden haberi yok.



Önemli Not: Proje alanındaki adaların önemli bir kısmı vakıflar genel müdürlüğü mülkiyetinde, 2008 tarihli yeni vakıf kanunda mülk satışının yapılamayacağını, devredilen mülklerin geriye verilmesi gerektiği yazılı iken buradaki vakıf mülkleri hangi yasa ile projeye dahil edildi.

Muhalefetin acilen bu konuyu araştırması, Gerekiyorsa konuyu idare mahkemesine  götürmesini diliyoruz




VAKIFLAR KANUNU

Kanun Numarası               : 5737

Kabul Tarihi                      : 20/2/2008

Yayımlandığı R.Gazete     : Tarih: 27/2/2008 Sayı : 26800

Yayımlandığı Düstur         : Tertip : 5  Cilt : 47  Sayfa:

Vakıf kültür varlıklarının devri

MADDE 30 – Vakıf yoluyla meydana gelip de her ne suretle olursa olsun Hazine, belediye, özel idarelerin veya köy tüzel kişiliğinin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları mazbut vakfına devrolunur.


5366 Sayılı yenileme yasası ve 6306 sayılı Afet yasası depreme karşı dayanıksız olduğu raporu verilen binaların Yenilenmesi, Güçlendirilmesini emrederken, Bu işi öncelikle mülk sahiplerinin yapmasını öngörmesine rağmen Fatih belediyesinin Rantsal hırsları sonucu önce Neslişah ve Hatice sultan Mah. "SULUKULE " projesinde bu hak eski mülk sahiplerine verilmedi.

 

Binlerce kişi kendilerine verilmeyen yenileme hakkı nedeniyle mülkünü satmak zorunda bırakıldı (Buradaki hukuksuz dayatmalar dava konusu oldu, AİHM tarihinde ilk defa iç hukuk bitmemiş bu davayı kabul etti).

 

Akabinde Ayvansaray Tokludede çevresindeki bütün adalar üzerinde Fatih belediyesinin yapmış olduğu Otel projesi hayata geçirildi, Mahalle bazında otel görmüş olduk.

 

Yedikule konaklarında da böyle uygulama yapıldı, Yeşil alanlar Bostanlar hiçbir ön karar alınmadan bütünleşik site yapıldı.

 

Fatih belediye başkanı Sayın Mustafa Demir Eski Fatih sınırlarında Otelleşmeye izin vermiyeceğiz şeklinde açıklamalar yapsa bile Fatih bölgesinde Eminönü gibi otelleşeceği görüyoruz.

 

Aşağıda örneklerini gösterdiğimiz uygulamalar belediyenin doğru söylemediğini ortaya koyuyor.



 

Endişemiz gerçekleşti, Konut bölgesinde yoğun yapılaşma örneği bu projede görmüş olduk, 

Fatih Alikuşçu mahallesi 1446-1447-1448-1449 adalar birleştirilerek devasa bir site inşaatı başlatılıyor.

Fatihte iktidardan böyle bir bilgi edinmemizin imkanı yok, Fakat muhalefet çeşitli komisyonlarda bu projeleri görüşüyor fakat basına bu konuda bilgi belge vermemekte iktidar partisinden daha iddialı. Muhalefetin İktidarı neden koruduğunu anlamak ve hak vermek mümkün değil.

 



 

Fatihin her tarafında bu şekil uygulamalar yapılacağına artık emin olmuş olduk..

En kısa zamanda fatih halkının mülkü Yapılan böyle projelerle ya otelcilere sunulacak, Yada kendi binamızı 2-3 misli fiyatla bize satılacak..  Bu uygulamaları dün durduramadık, Bu OHAL'de hiç durduramayız diye inanıyorum.



Yukarıdaki geçerli son imar planında 1446 adanın (Vakıf Malı) bir kısmı üzerinde görülen SOSYAL KÜLTÜREL TESİS ALANI  Proje maketinde görülmüyor, Bu imar tadilatı ne zaman yapıldı, Burası vakıflar müdürlüğünden nasıl ne zaman alındı (Muhalefete duyurulur) Kulağınızın üzerinde yatmayın lütfen



 



 

Geçerli imar planlarında H:9.50 metre olan yükseklik Uygulamada  Zemin altı 2, zemin üstü tam 5 kat,1 çatı katı olarak planlandığı görülüyor.

Bu ne anlama geliyor?

Artık Belediyede kaçak inşaat yapmaya başladı Anlamına geliyor....

 



 

Fatih otelleşmeyecekmiş diyorlar Bizde bunlar nedir diye soruyoruz, Bunlar gibi neler var neler!



 

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Abdullah Gözaydın
    6 yıl önce

    Bu proje için çinde bir firmaya projeler gönderilmiş, Projelere göre firma bire bir ölçekli düşünülen dönüşümün maket ve video animasyon filmini yapmış
    Fatih belediyesi bu proje için önemli masraf yapmış, Uygulanmayacak bir dönüşüm için neden bu denli masraf yapılsın?
    Şimdi belediyeye gitseniz böyle bir proje yok, Yada projeden vaz geçtik diyecekler, detaylı bilgi vermeyecektir
    TMMO başkanı Eyüp Muhçu geçenlerde yaptığı bir yazılı basın açıklamasında çevre bakanlığının hazırladığı 67 maddeden oluşan bir torba yasadan bahsetti.
    Tapu güvencesinin kaldırılarak Konut sertifikası diye yeni bir uygulama getirildiğini söyledi
    ve bu torba yasa 16 nisandan sonra gündeme geleceğine inanıyoruz
    Zaten Evet çıkarsa Cumhurbaşkanının kanun çıkarma konusundaki yetkileri arasında acele kamulaştırma, sahillerin imara açılması, kentsel dönüşüm ilan etme, gibi yetkileri olacak ve Cumhurbaşkanının çıkardığı kanunlar hakkında mahkemeler karar veremeyecek, TBMM 361 vekilin itirazı ile durdurulabilece
    Durum bundan ibarettir

  • Bu olay ne zaamn faaliyete gececek
    6 yıl önce

    Bu olay ne zaman faaliyete gececek

  • İsmail Doğramacı
    7 yıl önce

    Fatih halkı Fatih belediyesinin afey yasasını kullanarak neler yapabileceğini hesap edemiyor.rnSulukule Rant projesinden ibret almadı, Onlar Roman hak ettiler gibi savunmaya girdiler.rnSüleymaniye Küçükpazar projesinde halen binlerce mülk sahibi mağdur edildi, edilmeye devam ediyor. KİPTAŞ satın alamadığı parseller hakkında Fatih belediyesi adına dava açıyor kimsede tın yok.rnKomşunun derdi ile dertlenmezseniz yarın o bela sizide bulacaktır. söylemedi demeyin