Fener'de Büyük Yangın Çevreye dehşet saçtı

Fener Yıldırım caddesinde, Koruma altındaki, Tarihi tescilli ahşap binalar bilinemeyen bir nedenle gece yarısı yanarak yıkıldı. Binaların sahipleri binaları kendi kaderine terk etmişti.

Fener'de Büyük Yangın Çevreye dehşet saçtı
11 Mayıs 2015 - 16:05

Fener Yıldırım caddesi üzerinde, yıllardır bakımsız bırakılan ve çökme tehlikesi olan 2. Derece tarihi tescilli ahşap binalar nedeni bilinmeyen şekilde geceyarısı yanmaya başladı,

Bu metruk evlerin hemen bitişiğinde, Büyük masraf edilerek onarılan bir evde bu arada yanmış oldu.

 

Yangına Fatih, Beyoğlu, Şişli ve Bayrampaşa'dan itfaiye ekipleri sevk edildi. 

 



Yıldırım caddesindeki yol yenileme çalışması nedeniyle İtfaiye araçları yangın olan sokağa girmekte zorlandı.  

Fatih belediyesinin Yenileme kararı aldığı, Bakanlar kurulundan onaylanan yenileme Avan projesi Semt derneğinin açtığı dava sonucu iptal edilmişti, Fatih belediyesi daha sonra bölge için acele kamulaştırma kararı çıkartı. Dernek itiraz ederek bu acele kamulaştıma kararını da iptal ettirdi.

 



Genel seçimler öncesi Fatih belediye başkanı Mustafa Demir Fener Balat Ayvansaray projesinden vaz geçtiklerini, Sadece 3 ada da, Gönüllülük esasına göre projeyi uygulayacaklarını mecliste itiraf etmişti, Sözkonusu üç adadan biri bu ada.

 



 

Yıldırım caddesinde yanan binaların şimdiki hali





Bu gün Yıldırım caddesindeki yangında yanan binaların malikleri Projeye ortak olmak için satın almışlardı, Proje iptal edilince binaları kendi haline bıraktılar.

Geçen aylarda bir tanesi Mürselpaşa caddesi üzerine çökmüştü, Her an ölümlü kazaya davetiye çıkaran metruk binalar yıkılmıyordu.

 



Vatandaşların şikayeti, Belediyenin ve mülk sahiplerinin Amaçları mahalleyi çöküntü alanı ilan etmek, Bu nedenle metruk binaları yıkmıyorlar, Çöküntü alanı ilan edildiğinde diledikleri projeyi yapabilecekler. 

 



Sulukule projeside Çöküntü alanı oluştu gerekçesiyle uygulama fırsatı bulmuşlardı, Şimdi Süleymaniye projesinde aynı gerekçe ile kamulaştırma kararları çıkardılar.

 

fatih belediyesinin yıldırım caddesinde hayata geçirmeye çalıştığı proje detayları aşağıdaki linkte

http://fatihhaber.com/fatihhaber/f-bprojeyildirim.htm


 



 

Fener Balat Ayvansaray derneği sözcüsü Çiğdem Şahin paniğe kapılarak feryat ediyor. Bu yangıların tesadüf olmadığını iyi biliyor



 

Yıldırım caddesinde yok olmayı bekleyen yeni potansiyel kurban binalar

İlçemizde SİT kuralları Kaçak inşaatlara tanınan "Görmezden gelme" hakkı uygulanmadığı sürece bu tarihi binalarımız tek tek yok olacak , yerlerine yenileme adı altında Sulukulde olduğu gibi ahşap kaplama BETONARME binalar yapılacak , ve Tarihi koryoruz diyecekler.

Hayatımız yalan üzerine kurulmuş farkındamıyız?



YORUMLAR

  • 0 Yorum