FATİHTE TEMİZ EL ÇALIŞMASI
Yerel seçimler yaklaşırken patlak veren Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmaları odağına oturan Fatih belediyesi yetkilileri 30 Mart yerel seçimlerin stratejisini de belirlemiş oldu.
18 Eylül 2012 - 09:35
Ülkede ve Fatih’te gündem Yolsuzluk ve Rüşvet olunca, Muhalefet partileri, bazı sivil toplum kuruluşları çeşitli sloganlar ve eylemlerle Fatih belediye başkanlığını protesto yağmuruna tutuyor.
Geçen ay Fatih MHP mensubu birçok partilinin katıldığı bir eylem , Belediyeyi Temizliyoruz eylemi ile başkanlık binasının etrafını deterjanlı su ile temizledir.
Aynı gün Ulusal basının gündemine oturan eylem büyük ses getirdi.
Son bir aydır birçok meydanda gerçekleştirilen Başkan Mustafa Demir istifa imza kampanyası biteceğe benzemiyor.
2014 yılının ilk belediye meclis toplantısı 6 Ocakta gerçekleştirildi. 8-10 ocakta devam etti.
6 Ocak tarihli Meclisteki toplantıda bir vatandaşın elindeki A4 abatlı bir dosya kâğıdına yazılmış, “Mustafa Demir istifa” yazısı meclis başkanı Yahya Atıcı tarafından kabaca bir ihtarla engellenmeye çalışması tepkiye neden olmuştu.
Eylemini sürdürmek isteyen vatandaşın üzerine AKP meclis üyelerinin yürümesi, CHP ve SP meclis üyelerinin ortamı yatıştırmak için araya girmesi uzun süreli tartışmalara sebep oldu.

AKP meclis üyelerinin olayı namus meselesi haline getirmesi sonucu aşırı tepki koyması, hakaretler tehditler ederek, Bu olayın dışındaki siyasi söylemlere gidilmesi sonucu bu sefer CHP-AKP tartışmasına dönüştü. AKP’li meclis üyelerinin ağır hakaret sözleri ulusal medyada haber oldu.
10 Ocak günkü toplantıda AKP üyesi özür dilemiş olsa bile olan olmuştu.
Çeşitli siyasi partilerin, STK’ların, Sosyal medya guruplarının değişik, enteresan eylemlerine şahit oluyoruz.
İnternet ortamında en acımasız şekilde karşılıklı ithamlarla devam eden eylemler bir başka şekilde kaldırımlarımıza yansıdı.
İtalyadaki Temiz Eller operasyonundan ilham aldığını sandığımız bir gurup, Fatihin kaldırımlarına Beyaz el işareti şeklinde boyuyor.
Üzeri yazısız olan bu işaretlerden bazıları üzerine, Sonradan gelen bazı muziplerce MHP Başkan Adayı Metin Ör-el şeklinde yazıldığını gördük.
Bakalım büyük emek verilen bu eylem ne kadar sürecek, Altından nasıl bir sürpriz çıkacak bekliyoruz.
Dileğimiz odur ki, Siyasi tahammüllerimiz engin olsun, Hoşgörülü, eğlenceli bir kampanya olsun, Karşılıklı inatlaşma olmadan, kalp kırmadan vatandaşın tercihi sandığa yansımış olsun.
Geçmiş seçimlerde gördüğümüz Belediye temizlik işçilerinin dahi bayrak-afiş-pankart toplama girişimlerini inşallah bu seçimde görmeyeceğiz.
Elbette çevreyi kirletmemeye de ayrıca itina gösterelim, Propaganda yapacağız diye çevreye rahatsızlık vermeyelim
11 Ocak Cumartesi günü Kocamustafapaşa meydanında gerçekleşen bazı uygulamaları sakıncalı buluyoruz. O gün AKP’nin üye çalışması, MHP ve SP’nin broşür dağıtımı, Kocamustafapaşa Platformunun ise basın açıklaması ortamın gerileceği endişesi oluşturdu.
Ve emniyet güçleri yoğun bir kalabalık polisle meydanı ablukaya aldı, Hiçbir taşkınlık olmadı, lakin ses kirliliği ile meydanın doğal sakinlerinin rahatsız olduğunu gördük.
Hayırlı, Huzurlu, Demokratik bir seçim için özveriden kaçınmayalım inşaallah








YORUMLAR