Fener Balat Projesine Amerikadan Destek
Amerikalı Fransız Sanatçı JR-ART İstanbulun yok edilmek istenen tarihi dokusunu korumak için bir dizi eylem gerçekleştirdi.
20 Mayıs 2015 - 06:30
FENER BALAT AYVANSARAY'IN TARİHİ DOKUSUNA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ULUSLAR ARASI EYLEM.
ULUSLAR ARASI SANATÇILAR FENER BALAT YOK OLMASIN DİYE ÜLKEMİZE GELMİŞ , BELEDİYENİN DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ PROTESTO ETMEK İÇİN BU ESERLERİ UYGULAMIŞLAR
TEBRİK EDERİZ
Newyorklu Fransiz sanatci JR-ART İstanbul'da. Dikkat çeker eserleri, Yok edilmek istenen Tarihi mekanlara uyguladı.
Bu uygulamalar nedeniyle Fener Balat Ayvansarayı ziyaret edenlerin sayılarında patlama bekleniyor.
by foto, JR-ART'ın duvar resimleri Fatih belediyesini rahatsız etmiş ve İzinsiz uygulama yapıldığı gerekçesi ile soruşturma başlatılmış.
Yerel derneklerin ve Bütün mahallelinin sahip çıktığı destek verdiği bu eserlerin nasıl imha edileceği merak konusu!
Belediye bu eserleri yok etmeye kalkışırsa büyük tepki alacağı muhakkak., Seçim öncesi zor ama seçim sonrası Fatih belediye başkanı Mustafa Demir'in ilk işlerinden biri bu olacağa benziyor.
.jpg)
Geçen haftadan beri merakla kesfettigim duvar resimlerinin sanatçısına bugün Balat'ta denk geldim!
Newyorklu Fransiz sanatci JR, Havana, LA, Cartagena ve Berlin'den sonra İstanbul'da.
.jpg)
by foto: Social Animals / JRSA Proje kapsaminda Balat'ta 7 ayrı noktaya farklı resimler yapıldı. Aynı zamanda Tarlabaşı, Galata ve Haliç Tersanesi de seçilmiş bölgelerden. Haftasonu hepsi tamamlanmış olacak.
.jpg)
FENER BALAT DERNEĞİ BAŞKANI HASAN ACAR
FENER-BALAT KÜLTÜR MİRASLARINI KORUMA YAŞATMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİMİZİN JR.ART'IN BALAT FENER PROJESİNE DESTEK VEREREK GÜZEL BİR ÇALIŞMA ÖRNEĞİ SUNULMUŞTUR.
.jpg)
Artık JR aklını nasıl çalmıştırdıysa karadan girişi başaramayınca denizden kuşattik
İstanbullu Eski bir balıkçı Ali ve İstanbul'u çok seven eşi Şükran'ın yardımlatıyla başardık, Bu yapıştırmayı, Haliç kenarında, Eski Taşkızak tersanesinde bir uygulama
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
JR, “Wrinkles Of The City” ile İstanbul’da
ISTANBUL’74’ün her yıl düzenlediği Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali-IST. Festival (Istancool) kapsamında Türkiye’ye gelen JR, 2013’te başlattığı “Wrinkles of the City” projesinin son ayağını İstanbul olarak belirledi. Her aşaması kaydedilerek bir film haline getirilecek olan proje şimdiye kadar Cartagena, Şangay, Los Angeles, Berlin ve Küba’da gerçekleştirildi.
Balat, Tarlabaşı gibi semtlerde çalışmalara başlayan aktivist sanatçı, sokaklarda sergilenen işlerinin çarpıcılığıyla, herkese ulaşıyor. İstanbul’un farklı noktalarında çalışmalarına ekibiyle devam eden sanatçıyı takibe almak için Instagram hesabına göz atmanızı öneriyoruz.
“The Wrinkles of the City” Projesi
Prestijli TED (Yaymaya Değer Fikirler) Ödülü’ne layık görülen ünlü sanatçı JR tarafından dünyanın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirilen “The Wrinkles of the City”, özel bir tarihe sahip şehirlerin dahil edildiği, dünya çapında bir sanat projesi olarak tanınmaktadır. Proje, gerçekleştirdiği şehirlerde yaşayan yaşlı halkın portre fotoğraflarını, dev ölçeklerde kamu alanlarına taşıyarak, yaşlanma sürecini ve bu sürecin hem insanların hem de şehrin kimlik anlayışını nasıl etkilediğini samimi ve etkili bir şekilde anlatmaktadır. JR’ın Berlin’de bulunan işleri için buraya tıklayın.
*Görseller JR’ın Instagram hesabından alınmıştır.







YORUMLAR