Park-Bahçelerde Asayiş Güvenlik

İstanbul’un Parkları Ne kadar Güvenli? Parklarda Güvenlik Önlemleri Ne Durumda, Güvenlik Kameraları Var mıdır?

Park-Bahçelerde Asayiş Güvenlik
26 Nisan 2016 - 09:12

CHP’li İBB Meclis Üyesi Berke Merter hazırladığı yazılı soru önergesi ile İstanbul genelinde ki Parklar da yaşanan olumsuzluklar ve Parklar da ki güvenlik durumlarını sorguladı. 

 

Parklar da olumsuzlukların yaşanmaması, vatandaşların gönüllerince dinlenmesi ve çocukların güvenli olması gerekliliğine dikkat çeken CHP’li Berke Merter önergesinde şunlara değindi: “İstanbul genelinde ki parklarda yaşanan olumsuzlukları tespit etmek ve olası olaylarda daha çabuk müdahale etmek için güvenlik ve güvenlik kameralarına ihtiyaç mutlaka vardır. 

Parklara giden çocuklarımıza ve ailelerimize daha huzurlu ve güvenli ortam sağlamak belediyelerimizin de görevleri arasında olmalıdır. Ayrıca madde bağımlılarının da parkları mesken tuttukları bilinmektedir. 

 



 

Suça meyilli ve uygunsuz davranışlarda bulunanlar veya bulunmak isteyenler için güvenlik ve güvenlik kameralarını görmeleri suça yönelik caydırıcı rol oynadığı da bilinmektedir. 

Aslında önemli olan olay gerçekleşmeden gerekli önlemleri alıp anında müdahale etmek öngörüsü ile çalışmalar yapılırsa; Ailelerimizin daha rahat etmesi, kadınlarımızın, çocuklarımızın gönüllerince parklarımızı kullanabilmesi için parklarımızda güvenlik önlemlerin alınması ve kamera sisteminin olması elzem duruma gelmiştir” sözlerine yer vererek şu soruları sordu: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan parklarda güvenlik önlemleri var mıdır? Güvenlik kameraları var mıdır? İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan Parklar kaç adettir? Hangi parklarda Güvenlik ve Güvenlik kamerası vardır? Hangi parklarda Güvenlik ve Güvenlik kamerası yoktur? Olumsuzlukların yaşandığı Parklarda vuku bulan olaylar nelerdir? Gerekli tedbirler ve önlemler alınmış mıdır?

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2016 yılı Nisan ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Mehmet Berke Merter, Hasan Tapan ve Muzaffer Şahin’in imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önergesi:

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına

 

Konu: İstanbul genelinde ki parklarda yaşanan olumsuzluklar ve parklardaki güvenlik durumları hakkında.

 

Son zamanlarda yaşanan cinsel tacizlerin yanında uyuşturucu gibi başka olumsuzlukların yaşandığı ve bundan sonra da yaşanacağı malumdur. İstanbul genelinde ki parklarda yaşanan olumsuzlukları tespit etmek ve olası olaylarda daha çabuk müdahale etmek için güvenlik ve güvenlik kameralarına ihtiyaç mutlaka vardır. Parklara giden çocuklarımıza ve ailelerimize daha huzurlu ve güvenli ortam sağlamak belediyelerimizin de görevleri arasında olmalıdır. Ayrıca madde bağımlılarının da parkları mesken tuttukları bilinmektedir. Suça meyilli ve uygunsuz davranışlarda bulunanlar veya bulunmak isteyenler için güvenlik ve güvenlik kameralarını görmeleri suça yönelik caydırıcı rol oynadığı da bilinmektedir.

 

İstanbul'daki semt parklarında özellikle akşam saatlerinde gruplar halinde serseri tipli insanlar toplanmakta, bağırarak birbirleriyle küfürlü bir şekilde konuşup oturdukları yerde her türlü olumsuz davranışlar yaptıkları, parklardaki banklara, çöp kutularına zarar verdikleri, yoldan geçen insanlara da özellikle bayanlara sözlü tacizlerde bulundukları bilinmektedir.

 

Aslında önemli olan olay gerçekleşmeden gerekli önlemleri alıp anında müdahale etmek öngörüsü ile çalışmalar yapılırsa; Ailelerimizin daha rahat etmesi, kadınlarımızın, çocuklarımızın gönüllerince parklarımızı kullanabilmesi için parklarımızda güvenlik önlemlerin alınması ve kamera sisteminin olması elzem duruma gelmiştir. Güvenlik önlemleri alınması ile parklarda bulunan bankların, çöp kovalarının, çocuk oyun takımlarının ve ağaçlarında zarar görmesinin önüne geçilmiş olunur. Bu kapsamda sormak gerekirse;

 

1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan parklarda güvenlik önlemleri var mıdır? Güvenlik kameraları var mıdır?

2. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan Parklar kaç adettir?

3. Hangi parklarda Güvenlik ve Güvenlik kamerası vardır?

4. Hangi parklarda Güvenlik ve Güvenlik kamerası yoktur? Neden?

5. Olumsuzlukların yaşandığı Parklarda vuku bulan olaylar nelerdir? Gerekli tedbirler ve önlemler alınmış mıdır?

YORUMLAR

  • 0 Yorum