Süleymaniye projesinde yenileme nasıl olacak?

Molla Şemseddin Gürani Camii Camii Sokağı eski görünümleri, semtin çevresinden eski fotoğraflar KİPTAŞ ın hayata geçirmeye çalıştığı Ada bazlı yenileme projesi hukuka aykırı

Süleymaniye projesinde yenileme nasıl olacak?
08 Mart 2016 - 06:27

Fatih ilçemizin tamamı SİT alanı olduğu için 5366 sayılı yasaya göre Tarihi binalar Aynen korunması gerekiyor.

 

Fatih belediyesinin yaptığı Avan proje maketlerinde 66 yıllık hayatımın geçtiği bu sokaklar açık seçik devşiriliyor, Sulukule, Ayvansaray Türk mahallesinde olduğu gibi Süleymaniye yenileme projesinin de akıbeti Dönüşüm.! olacağa benziyor.

Bu konuda hukuku çalıştırmanın artık imkanı yok gibi, Belediyeler dilediğini yapıyor, Şikayetler bir şekilde akamete uğratılıyor.

 

Molla Şemseddin Gürani Camii Camii Sokağı No:11/A bina 1887 yılında böyleydi



 

Eski Mülk sahipleri tarafından yapılmak istenen yenileme girişimleri Bölgeyi Rantsal alana çeviren KİPTAŞ ve Fatih belediyesi İpe un sererek engelliyor.

Küçükpazarda mevcut mülk sahipleri tarafından 5366 sayılı yenileme yasası gereğince yenilenmek istenen binalar hep mahkemelik olmuş Belediyelerimiz yenilemeye müsaade etmiyor.

Süleymaniye Vefa Küçükpazar bölgesi Ada bazında dönüşüm projeleri ile KİPTAŞ tarafından yapılmak isteniyor

Mevcut mülk sahiplerine 5366 sayılı yenileme kanunu şartlarını kullanmalarına izin verilmiyor.

 

Molla Şemseddin Gürani Camii Camii Sokağı No:11/A bina 2014 yılında böyle

 



 

Avan proje Uygulama projesine uygun yapılırsa, Molla Şemseddin Gürani Camii Camii Sokağı No:11/A bina 2017 yılında böyle yapılacak. Tabiiki burada önemli bir ayrıntı var, Eski bina ahşap, Belediyelerin Fatihte geçmiş ahşap olup şimdi ahşap kaplama betonarme bina yapımı oda oldu, Bunun örneklerini Ayvansaray Türk mahallesinde ve Sulukule projesinde görüyoruz.

 



 

Avan proje maketlerinde havadan ve karşıdan görünümü böyle



YORUMLAR

  • 0 Yorum