Süleymaniye'de dev proje Seçimlerden sonra başlıyor

İBB-KİPTAŞ ve Fatih Belediyesi işbirliğiyle, 2006 yılında yenileme alanı ilan edilen Süleymaniye'de yenileme projesi hayata geçiriliyor.

Süleymaniye'de dev proje Seçimlerden sonra başlıyor
09 Mart 2015 - 08:23

SÜLEYMENİYE, VEFA, KÜÇÜKPAZAR BÖLGESİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA YAPILAN PROJE, SULUKULEDE OLDUĞU GİBİ MEVCUT MÜLK SAHİPLERİ PROJEDEN ÇIKARILIYOR.

2006 Yılından beri proje alanında parsel toplayan İBB Kiptaş %66 oranına ulaştığında bölgede dilediği projeyi rahatlıkla uygulayabilecek.

 

5366 sayılı yasanın Çöküntü alanlarının yenilenmesi/ 6306 sayılı yasanın Afet bölgelerinde Dönüşüm maddelerinin kullanılacağı projede halen mülkünü KİPTAŞ'a satmayanlar bir şekilde devre dışı bırakılacak, Mülkler acele kamulaştırma yoluyla vatandaşın elinden alınarak, Avan proje maketlerinde gördüğümüz şekliyle Ada bazlı hayata geçirilicek gibi görülüyor.

Semti çok iyi bildiğimiz için Maket avan projedeki şekilde uygulanacak olursa, Burası da Sulukule ve Ayvansaray Türk mahallesi gibi Yenileme değil açık seçik DÖNÜŞÜM projesi ortaya çıkacaktır.



 

Toplam 131 bin metrekare alanı kapsayan Süleymaniye yenileme alanında 319'ı tescilli tarihi eser, 26'sı anıt eser olmak üzere toplam 732 bina bulunuyor. 2 yıl içerisinde bitmesi öngörülen proje sonrasında, bölgedeki bakıma muhtaç tarihi eserler yenilenecek, Halen bakımsızlıktan yıkılan tarihi sivil mimarlık örneği ahşap evler betonarme malzeme ile yenilenecek, Sulukulede olduğu gibi ahşap cephe giydirmesiyle "tarihi yaşatıyoruz" diyecekler.



Süleymaniye yenileme alanı hakkında bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir "

 

Türkiye'nin gözbebeği olan Fatih'in günlük kararlarla yönetilemeyecek kadar önemli bir yer olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir "Tarihi 8500 yıl önceye kadar giden Fatih bölgesi, 1600 yıl üç büyük medeniyete başkentlik yapmıştır. Fatih bizim vitrinimizdir ve atmış olduğumuz bu adımlarla, Cumhuriyet'in 100'ncü yaşına, layık olduğu değerde girecektir. 

Biz Fatih Belediyesi olarak, şehrimizi hem deprem güvenliği konusunda emin, hem estetik, hem sağlıklı, hem de tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak, yarınlara hazırlıyoruz. 



Yenileme kararları, bölge halkının yaşam koşullarını iyileştirmeyi de amaçlamaktadır. Planlanan projeler hayata geçtiğinde, riskli binalar yenilenmiş, tarihi eserler korunmuş ve bölge sakinleri sosyal donatı alanları olan sağlıklı, güvenli, kısacası çağdaş yaşam koşullarına kavuşmuş olacaklar; kent ve kent sakinleri birbiriyle bütünleşecektir" şeklinde konuştu.



SARIBEYAZIT CAMİİNİN KARŞISINDAKİ BU BİNALAR ÇOCUKLUĞUMUZUN GEÇTİĞİ ARSA ÜZERİNE KONDURULMUŞ, bU ARSANIN ALTINDA BİZANS MAHZENİ VARDI, LİMON DEPOSU OLARAK KULLANILMAKTAYDI.1970 YILLARDA BURAYA İŞ HANLARI YAPILDI, ZEMİN TAHRİP EDİLDİMİ BİLMİYORUZ. FAKAT EDİLMEDİYSE BU PROJE İLE BURALAR TALAN EDİLECEĞE BENZİYOR









YORUMLAR

  • 0 Yorum