Yıkılması Gereken Kaçak binayı Kurtarıyorlar

Fatih belediyesinin çok tuhaf uygulamalarına bir yenisi daha eklendi, Kaçak kat atılmış, Komşu parsellere tecavüz edilmiş bir inşaatı yıkması gerekirken Ak'lama kararı aldılar.

Yıkılması Gereken Kaçak binayı Kurtarıyorlar
14 Aralık 2015 - 07:16


Mülkiyeti Vakıflar Bölge müdürlüğüne ait, Daha önce Fatih belediyesinin hizmet binası olarak kullandığı  İskenderpaşa mahallesi Ahmediye Caddesi no:30 da ( 2006 da 23. parsel üzerindeki bina, Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ olan İlim Hizmet Araştırma Derneği’nin 25 yıllığına kiraladıktan sonra yenilenirken Kaçak kat atılması, arka cepheden başkalarının perseli işgal edilerek büyütülmesi nedeniyle davalık olmuştu.

 

Fatih belediyesi bu binanın kaçak bölümlerini yıkması gerekirken Binanın kaçak katlarına rağmen Arka cepheden işgal edilen parsellerin hak sahiplerine hisse verilmesi gibi Tarihinde hiç uygulanmamış bir yöntemle Hukuk cinayeti denilebilecek bir uygulamayı maalesef Fatih belediyesi meclisinden geçirdi.

 

Bu hizmet anlayışı ile Fatih belediyesinin hizmet kaygılarında hak ve hukuk olmadığı, Açık seçik ranta hizmet anlayışı ile görev yaptığı anlaşılmıştır.

Bu uygulama sanıyorum ki belediyecilik tarihine örnek uygulama olarak geçecektir.



30.12.2014 TARİHİNDE KONU OLAN KAÇAK İNŞAAT HAKKINDAKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

 



 

 

Daha önce yaptığımız haber sitemizin dün hack'lenmesi nedeniyle silinmişti,

Burada Engin Belli arkadaşımızın ilgili haberini sizlerle paylaşıyoruz



 

Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ olan İlim Hizmet Araştırma Derneği’nin 25 yıllığına kiraladığı, önce yıktığı sonra 5 kat olması gerekirken 7 kat inşa ettiği ve nihayetinde 11 parsel sahibinin ortak kullanım alanı olan 23. Parseli işgal eden kaçak binaya Fatih Belediye Meclisi’nden izin çıktı.

 



 

Şikayetler, Açılan davalar fayda etmedi, Ruhsatsız Kaçak katlı, Komşu parsele ve yeşilalana tecavüz içeren yapılaşma bitti, Zaten biten kaçak yapılara sembolik bir ceza keserek sözde meşrulaştırılıyor

 

Fatih Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan 3. Oturumu geçtiğimiz Cuma gerçekleştirildi. Meclise, Belediye Başkan Yardımcısı ve 1. Başkan Vekili Hasan Suver Başkanlık yaptı. Ak Parti Grubuna Yahya Atıcı ve CHP Grubuna Soner Özimer Grup Başkan Vekilliği yaptı.

 

 

6 MADDE İÇİN 65 DAKİKA MESAİ YAPTILAR

 

Oturumda gündem olan 6 gündem maddesi için 65 dakika mesai yapan meclis üyeleri arasında maddeler kıran kırana tartışıldı. CHP Grubunun muhalefet görevini tam olarak yerine getirdiği Fatih Meclisi’nde 5. Madde en yoğun tartışılan gündem maddesi oldu.

 

Tartışma yaşanan 5. madde de yapımı sırasında tartışmalara neden olan İskenderpaşa mahallesi Ahmediye Caddesi no:30 da ( 2006 da 23. parsel İmar – Hukuk Komisyonunun ortak maddesi ) bulunan Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ olan İlim Hizmet Araştırma Derneği’nin 25 yıllığına kiraladığı, önce yıktığı sonra 5 kat olması gerekirken 7 kat inşa edilen ve daha sonradan 11 parsel sahibinin ortak kullanım alanı olan 23. Parseli işgal eden binanın mevcut hali ile kabulü söz konusuydu.

 

CHP’li üye Coşkun YEŞİLYURT ve CHP Grubu

 

HAZIRLADIĞINIZ PLANLARA NİÇİN UYMUYORSUNUZ ?

 

İlgili gündem maddesi ile ilgili söz alan  CHP’li üye Coşkun YEŞİLYURT  önce 2016 yılının tüm Fatihlilere hayırlı olmasını diledi ve sözlerine şu şekilde devam etti : “ 1/1000’lik İmar Planları ile ilgili revizeler geldiğinde insan sormadan edemiyor. Durmadan değişikler için tadilat maddeleri geliyor. Bu planları siz yaptınız niçin uymuyorsunuz bu planlara ? Bugüne kadar 300 karar almışız. Bora Bey çok titiz ve komisyonda da çok hassas davranıyor. En az 250 kez yazdık bu itirazları reddettik. Yeşil alan azaltıcı olduğu için uygun görmedik. Yeşil alan azaltıcı mı? Evet !.. Donatı alanlarını mı azaltıyor ? Evet !..  Uygun olmayan bu yapının imar planlarına aykırılığı var mı ? Var !.. Bu kararı uygun görmüyoruz.”

 



 

PLANLAR AYET DEĞİL DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR !..

 

CHP’li Yeşilyurt’a cevap Ak Partili üye ve Komisyon Başkanı Bora Selim’den geldi. Bora Selim : “ Planlar hazırlanırken kamu kurum ve kuruluşlarından görüş alırız. Planlar bu görüşler dikkate alınırken hazırlanır. Planlar askıya çıktıktan sonra vatandaşlar parselleri ile ilgili itirazlarını dile getirir. Biz de gelen itirazlar ile ilgili  1/5000 ve 1/1000 ‘lik planlara bakılarak yeni bir çalışma yapılabilir. Planlarımız ile ilgili köklü değişiklik yapmadık, düzeltmeler tadilatlar yaptık. Bunu da bu kapsamda görmek gereklidir. Vatandaşlar yıllarca uğraşsa bile kamu yararı sağlanamaz. Biz bunu çözmüş oluyoruz.” dedi.

 



 

KOMŞULAR RAHATSIZ HAYIR DİYECEĞİZ !..

 

Tecrübeli Siyasetçi CHP Grup Başkan Vekili Soner Özimer ise Ak Partili Şehir Plancısı Bora Selim’in sözleri üzerine söz alarak : “ Bora Bey teknik olarak izah etmeye çalıştı. Ama siyaseten konuşmak gerekirse bu yapı Aksaray’da bulunan bir binadır. İlim Yayma Vakfı ile bağlantılı İlim Hizmet Araştırma Derneği ‘ne 25 yıllığına kiraya verilen bir bina. Bu yapı kaçak olarak biten bir binadır. 5 katlı bir bina 7 kat olarak yapıldı. Her tarafından tutun yine elde kalıyor. Şikayetler var ve komşu bina sakinleri rahatsız. Bu rapora hayır diyoruz. “ açıklamasını yaptı.

 



 

11 PARSEL SAHİBİ DURUMDAN RAHATSIZ

 

İlim Hizmet Araştırma Derneği ‘ne 25 yıllığına kiraya verilen bir binanın ortak kullanım alanı olan parsel arasında kalan park alanına tecavüz etmesinden komşu parsel sahipleri rahatsız. Komşular parsel sahipleri “söz gelimi biz dairemizi satmaya kalktığımızda arka cephede ki boşluk olan yeşil alan park olan alan olmadığı için fiyatı düşüyor. Bizim onayımız alınmadan hakkımız resmen gasp ediliyor. Parsel içi alanlar ile ilgili bu binanın kaçak olarak yapıldığını defalarca Fatih Belediyesine ilettik ama bina mühürlüyken yapı büyüdü. Üstelik 5 kat olması gereken bina 7 kat oldu dahası 8 metreye yakın 23. Parsele tecavüz etti. Bizim hakkımızı CHP savundu ama salt çoğunluk Ak Parti’nin elinde. Artık hukuk mücadelesi vereceğiz ama bina bitmiş durumda nefes alacak alanımız kalmadı. Bunun insanlık ile hak ile ne ilgisi var anlamadık. Vakıftan Mustafa Bey ile ve Fikret Bey ile görüşmelerimiz oldu. Mağduriyetinizi giderelim dediler ama bizim mağduriyetimizi gidermek için onların bu binayı ortak kullanım alanı olan 23. Parsele yapmaması ile olur. “ açıklamasını yaptılar.

 



 

MECLİSİ TAKİP ETMEYE GELEN FATİHLİ AK PARTİ MAHALLE TEMSİLCİLERİ

 

Gündem maddeleri CHP’nin muhalefet şerhine karşı oy çokluğu ile oturumdan onay aldı. Meclis 4 Ocak 2016 tarihinde toplanmak üzere kapatıldı.

 



 

HABER: ENGİN BELLİ

 

ARALIK AYI MECLİS OTURUMLARINDAN CANLI GÖRÜNTÜLER

YORUMLAR

  • 0 Yorum