CHP ve MHP’den vatandaşlara çağrı!

Kurulda iç güvenlik paketinin görüşmelerinde söz haklarının gasp edildiğini belirten, CHP ve MHP tüm vatandaşlara destek ve mücadele çağrısında bulundu

CHP ve MHP’den vatandaşlara çağrı!
21 Şubat 2015 - 17:01

TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın muhalefetin bütün itirazlarına rağmen oku-oylat taktiği ile görüşmelere devam etmesi, muhalefetin ‘söz hakkımız gasp edildi’ tepkisine neden oldu. MHP ve CHP milletvekilleri birer basın toplantısı düzenledi.

 

TBMM'de 'çete' tartışması...

 

HUKUKA AYKIRI

MHP’li Oktay Vural, “Bugün malesef çoğunluk iradesi, namus ve şeref üzerine ettikleri yemini ayaklar altına alarak, despotça, kendisini saraya bağlı hisseden, maddeler üzerinde talep ettiğimiz söz hakkı gasp edilerek, milletin hukukuna aykırı işlem yapılmıştır” dedi.

 

CHP'li Orhan Düzgün'ün merdivenlerden düşme anı!CHP’li Orhan Düzgün’ün merdivenlerden düşme anı!

 

SAVCILARA SESLENDİ

Vural, milletin sesinin kısılmaya çalışıldığını söyleyerek, “Muhaberat devletine geçiş için kılıf aranmaktadır. Fiili bir darbe girişimde bulunulmuştur. Savcılara sesleniyorum Anayasayı ilga ederek TBMM’yi yok sayan bir yönetim vardır” dedi.

 

TBMM Genel Kurulu'nda kavga

 

TÜRK MİLLETİNİ DAVET EDİYORUZ

MHP’li Yusuf Halaçoğlu ise bundan sonra AKP Grup Başkanvekilleri ile hiçbir şartta irtibat kurulmayacağını belirterek, yaşananları “demokrasiye karşı darbe” olarak değerlendirdi. Yasanın PKK’nın isteği üzerine yapıldığını belirten Halaçoğlu, “Bu milli mücadeleye bütün Türk milletini davet ediyoruz” dedi.



Meclis'te 'Bel'am' tartışması!

BAŞBAKANIN ÖZEL HAYATI TEHLİKEDE

CHP’li Engin Altay: Saray vesayetine teslim olunmuştur. Erdoğan ve Davutoğlu “ya geçecek ya geçecek” diyerek Parlamentoyu tehdit etmiştir. Allah’ın kulluğundan Recep Tayyip Erdoğan’ın kulluğuna devşirilmek istenmektedir. Saray diktatörlüğüne yasal zırh hazırlanmaktadır. Bu yasa herkesin, başbakan da AKP milletvekilleri de dahil, özel hayatı, hakları saraydaki diktatörün iki dudağına teslim edecektir. Bu yasaya karşı bütün vatandaşlarımızı desteğe ve duyarlılığa çağırıyoruz…



 

Altay ayrıca AKP Grubu ile ilgili “Eşkiyalarla müzakere olmaz. Kanunu ayaklar altına alan insanlarla bizim bir işbirliğimiz olmaz…” dedi.

 

Oktay Vural'ın gözleri doldu

 

DİRENE DİRENE…

HDP milletvekilleri ise Başkanlık Divanı önünde oturma eylemi yaptı ve “Direne direne kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz…” sloganları attı. TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan gerginlikler üzerine Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı yerini Sadık Yakut’a bıraktı

 

AKP'li Bostancı'dan pisuvar benzetmesiAKP’li Bostancı’dan pisuvar benzetmesi

 

MHP’li Oktay Vural, “Bize günlerdir bu eziyeti yaşatanların, darbecilerin Allah belasını versin” diye beddua etmesine AKP sıralarından “Amin” denilirken, “Allah 17 Aralıkçıların, rüşvetçilerin belasını versin” sözlerine yanıt verilmedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum