Kapalıçarşı Esnafına Fatih Belediyesinden Dayatma

İstanbul Kapalıçarşı Yenileme Avan Projesi bu gün Fatih belediyesi meclisinde Chp'nin Ret, Akp'nin Evet oyları ile kabul edildi.

Kapalıçarşı Esnafına Fatih Belediyesinden Dayatma
09 Ocak 2015 - 17:59

Kapalı Çarşı Projesi Yangından mal kaçırır gibi meclis gündemine getirildi.

Bugün 16.30 da toplanan Fatih belediye meclisi gündemindeki 17 madde içinde Kapalıçarşı yenileme projesi yoktu, Meclis üyeleri son maddeyi geçirene kadar Kapalıçarşı projesi gizlendi. Ve Başkan Hasan Suver meclis oturumunu kapattı.

Tutanakların yazılması beklenirken süpriz bir şekilde Kapalıçarşı yenileme avan projesi Okan Erhan Oflaz tarafından meclise getirildi, Kapanmış meclise bu projeyi görüşün talimatına Chp gurubu karşı çıktı. 



Sayısal çoğunluğuna sığınan Meclis Akp gurubu, Sanki meclis hiç kapanmamış gibi gündem oluşturup Kapalıçarşı projesini ek gündeme aldılar..

11 yıldır meclis üyesi olan Bazı deneyimli meclis üyeleri  böyle bir uygulamayı hiç görmediklerini itiraf ettiler.

Chp gurubu böyle baskın dayatma ile bu teklifi kabul edemeyeceklerini, Önerinin Şubat ayı gündemine alınmasını istedi, Chp isteği oylandı kabul edilmedi.



Teklif üzerine Akp adına Sözcü Yahya Atıcı, Chp adına Soner Özimer, Arada İmardan sorumlu başkan yardımcısı Okan Erhan Oflaz meclisi kısaca bilgilendirdi.

Teklife karşı olmadıklarını açıklayan Soner Özimer, Kapalıçarşı esnafı ile görüştüklerini, Belediyenin burada yönetimi eline almak istediğini, bunu ise Rant endişeleri nedeniyle kabul edemez bulduklarını söyledi.

 

Aşağıdaki videomuzda Meclis görüşmelerini ve CHP sözcüsü Soner Özimer ile yaptığımız özel ropörtajı izleyebilirsiniz



KAPALI ÇARŞI HAKKINDA

Kapalıçarşı İstanbul kentinin merkezinde yer alan dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biri. Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan ve 1461 yılında temeli atılan Kapalıçarşı, 45.000 m²'lik kapalı alan üzerine kurulmuş, 64 cadde ve sokağı, 16 hanı, 3.600 dükkânı ile labirent şeklinde konumlanmış bir merkez. 



Geçmişte burası her sokağında belirli mesleklerin yer aldığı ve bunların da, el işi imalatının (manifaktür) sıkı denetim altında bulundurulduğu, ticari ahlak ve törelere çok saygı gösterilen bir çarşı idi. Günümüzde de yorgancısından, halıcısıdan, terlikçisinden, fesçisinden tutun da mücevhercisine, aktarına kadar her çeşit ticaret birimi yer alıyor. 



 

İLGİLİ VİDEOMUZ AŞAĞIDA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları