Mehmet Görmezden 'dekolte ve tecavüz' yorumu

Ancak dinden çıkmasını gerektirecek bir sözü veya davranışı söz konusu olmadıkça her Müslümanın arkasında namaz kılınabilir.

Mehmet Görmezden 'dekolte ve tecavüz' yorumu
16 Şubat 2015 - 06:49

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "İslam dininde hem kadına hem de erkeğe kendi cinsiyetini insanlığın önüne geçecek şekilde teşhir etmede eleştiriler, yasaklar söz konusudur. Ama bunlar hiç bir zaman ne taciz ne de tecavüze mazeret olarak gösterilemez" dedi.

 

 

Görmez, Çin İslam Cemiyeti Başkanı Hilalunddin Chen Guangyan ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, gazetecilerin, "Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’in, ’dekolte giyen kadınlarla’ ilgili sözlerinin" sorulması üzerine, her türlü taciz ve tecavüzün İslam öğretilerine ve ilahi dinlere göre insanlığa karşı işlenmiş en ağır suçlardan biri olduğunu söyledi.

 

Taciz ve tecavüzün sadece kadınlara karşı değil, tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirten Görmez, şunları kaydetti:

 

"Bu konuyu, Türkiye ’de hiçbir din adamının, hiçbir ilahiyat hocasının basına yansıdığı şekilde ifade etmiş olmasına ihtimal vermiyorum. Nitekim bu açıklamayı yapan hocamız da böyle demediğini, yanlış anlaşıldığını açıkça ifade etti. İslam dininde hem kadına hem de erkeğe kendi cinsiyetini insanlığın önüne geçecek şekilde teşhir etmede eleştiriler, yasaklar söz konusudur. Ama bunlar hiç bir zaman ne taciz ne de tecavüze mazeret olarak gösterilemez. Hiçbir kadim kaynağımızda dahi bunu ima eden herhangi bir bilgi kırıntısına rastlamak mümkün değildir."

İslam dininde suçların, bütün insanlığa karşı yapılan, Allah’a karşı yapılan, hem Allah’a hem insanlığa karşı yapılan suçlar olarak tasnif edildiğini anlatan Görmez, "Tecavüz sadece kadına değil, hem bütün insanlığa karşı hem de Allah’a karşı işlenen ağır suçlardan ve günahlardandır" diye konuştu.

 

BAŞSAVCILIK İNCELEME BAŞLATILDI 

Öte yandan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’in açıklamalarıyla ilgili inceleme başlattı.

 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Prof. Dr. Çeker’in çeşitli basın yayın organlarında yer alan sözleri üzerine inceleme kararı aldı.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın talimatıyla Prof. Dr. Çeker hakkında inceleme başlattıklarını bildirmişti. 

 

DİYANET YAYINLARINDA KONUYA DEĞİNİLEN FETVALAR


Diyanet;Tecavüzcüden de İmam olur. 

En Takvanızı (İlim-İhlas-Amel) İmam yapın diyen İslama İhanet Diyanetten gelirse?

 

İşte Diyanet'in tecavüze bakışı bu

Tüm Türkiye Özgecan'a ağlıyor. Diyanet ise 'tecavüzcüden imam olur' diye fetva veriyor. 

Kadına yönelik şiddet tırmandıkça tırmanıyor. 

En son Tarsus'ta 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, tecavüze uğradı, öldürüldü ve yakıldı. 

Tüm yurtta binlerce kadın cinayetlere ve şiddete son demek için sokağa çıktı. 

Peki bu arada hükümet ne yapıyor? 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sanıklar hadım edilsin dedi

Peki ya Diyanet İşleri Başkanlığı? 

1 milyon liralık makam aracına binen, yolsuzluğun hırsızlık sayılmayacağına fetva vererek aklayan, İslami temayüllere aykırı şekilde fetva veren Diyanet İşleri Başkanlığı ise sessiz kalmak bir yana adeta tecavüzcüleri savundu. 

Habertürk gazetesinin haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı, mahkûmların cezaevi vaizlerine yönelttiği sorulara verilen yanıtları kitaplaştırdı. 

Kitapta, kaçak elektrik ve su kullanılarak yapılan ibadetin sevabının azalacağı, ölüm orucunun haram olduğu, hapis cezasının kul hakkından kurtarmayacağı gibi cevaplar var. 

Verilen en çarpıcı yanıt ise tecavüzcülerden imam olup olmayacağına dair yöneltilen soruya verilen yanıt. 

Sadece Müslümanlığın yaygın olduğu ülkelerde değil, tüm dünyada din görevlilerinin küçük çocuklara yönelik cinsel istismarı önemli bir sorunken, Diyanet İşleri Başkanlığı imamların çocuklara cinsel istismarını adeta cesaretlendiriyor. 

İşte Diyanet'in yanıtı: TECAVÜZCÜDEN İMAM OLUR MU? Her Müslüman gibi, imamlık yapan kimsenin de Allah’ın yasak ettiği şeylerden uzak kalması esastır. Ancak dinden çıkmasını gerektirecek bir sözü veya davranışı söz konusu olmadıkça her Müslümanın arkasında namaz kılınabilir.

 

İslamın Temizlik ve Güzel ahlaktan ibaret olduğunu beyan eden Resulullah sav., Kendisini günahlardan alıkoymayan ibadet ancak yorgunluktur diyen Resulullah, Büyük günahları işlemeyi adet edinenlerin imanlı sayılamayacağını söyleyen Resulullah ve Kuranı kerimde nice lanetlemelere kulak tıkayan Diyanet fetvacıları, Nüfus cüzdanındaki İslam ibaresinden başka İslam ile ilgisi olmayan bir hayat yaşayanlar hakkında, Zulüm, Yalan, haramla harman olanlar hakkında tek kelime edemezken Nasıl İslam adına fetva verebiliyorlar anlamak mümkün değil.

Diyanet cinayet ehlinin elinden kurtarılmadıkça Toplumun İslam dini hakkında doğrudan Kurandan ve sünnetten beslenmesi sağlanmadıkça Diyanete İslam Üst kurulu dememiz mümkün değildir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum