Zorlu Center, Dünya Emlak Fuar'ında (MIPIM)
Bütün dünyada yerel halkı mağdur eden Rantsal dönüşümler nedeniyle bu yılda Cannes Emlak Fuarında karşı eylemler yapılacak.
11 Şubat 2014 - 08:23
Zorlu Center, Dünya Emlak Fuar'ında (MIPIM) en iyi kentsel dönüşüm ve alışveriş merkezi finalisti oldu!
Bütün dünyada yerel halkı mağdur eden Rantsal dönüşümler nedeniyle bu yılda Cannes Emlak Fuarında karşı eylemler yapılacak.
Daha önce Fatih belediyesi Gedikpaşa ticaret merkezi projesi ile Cannet Emlak fuarına katılmış, Birincilik almıştı. O gün bu gün Gedikpaşa projesi gündemden düşürülmüş, haberleri ve gelişmeleri duyulmaz olmuştu.
Sanıyoruz proje burada toptan müşteri buldu, uygulama için seçimlerin geçmesi bekleniyor.
Küresel tepki guruplarına Türkiyeden Kent Suçları platformu destek veriyor, Bu platform üyelerinin bu yılki fuara katılarak Enternasyonal barınma hakkı ihlalleri nedeniyle eylem çağrısı yaptı.
Bu Fuar'a karşı Avrupa'nın dört bir yanından aktivistler eylem düzenleyecek. Türkiye'den de katılım bekliyorlar. Gidemesek de buradaki rezil projeleri ifşa eden bir metni kaleme alıp gönderelim oradaki protestolarda okunsun diye gruplara iki hafta oluyor, yazdımdı ama tık çıkmadı. Zorlu çıktı hadi buyuralım şimdi!
Cannes'da MIPIM yakınlarında sembolik 1 mahkeme kurup kent suçlarını yargılayacaklar.Birileri gitse ya da en azından 1 metin yollasak?
Sevgiler / Cihan
http://www.prnewswire.com/news-releases/mipim-awards-2014-finalists-surge-in-residential-development-submissions-241170431.html
BEST SHOPPING CENTRE
Center 66
Wuxi, China
Architect: Aedas
Developer: Hang Lung Properties
Emporia Shopping Centre
Malmo, Sweden
Architect: Wingardhs arkitekter
Developer: Steen & Strom Sverige AB
Poznan City Center
Poznan, Poland
Architect: Bose International Planning & Architecture, Pentagram Architects
Developer: TriGranit Development Polska Sp. Z o.o.
Zorlu Center
Istanbul, Turkey
Architect: Emre Arolat (EAA) & Murat Tabanlioglu (Tabanlioglu Architecture)
Developer: Zorlu Property Group








YORUMLAR