Fatih belediye başkanlığı kendi yaptığı planları ciddiye almıyor.

Tarihi yarımada Fatih ilçemiz hukuksuz dönüşüyor, yasadışı yenileniyor. ŞEHRİN TARİHİ KİMLİĞİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR FATİH CAN ÇEKİŞİYOR

Fatih belediye başkanlığı kendi yaptığı planları ciddiye almıyor.
20 Ocak 2015 - 15:41

Halen geçerli 1/5000 ölçeki ve 1/1000 ölçekli nazım imar planlarının müsaade etmediği uygulamalar aleni yapılıyor.

 

Fatih belediyesinin İnternet sitesinde yayınlanan 1/1000 ölçekli nazım imar planlarının büyük bölümü "Yenileme alanı" gerekçesiyle kapatılmış, Vatandaşa bilgi verilmiyor, Belediyeye gidenlerinde yeterli bilgi alamadığı şikayetlerini sık sık duyar olduk.



Bu arada el altında Eminönü, Sirkeci yayalaştırma projesini öğrenenler meydana cepheli binaları kaptı ve hızla otelleştirmeye devam ediyorlar.

Fatihte ne yapılmak isteniyor. 



Son aylarda ulusal basına yansıyan haberlere göre Fatihin tarihi kimliğini yok eden Yenikapı Yalı mahallesi ve çevresi Avan projesi nitelik açısından sekiz asırlık kültür mirası bir şehre yakıışmıyor derken, Şök bir şekilde Eminönü-Sirkeci-Cankurtaran yenileme Azan  projesi ile karşılaştık, Zaten  Yedikule konakları, Sulukule projesi, Ayvansaray Toklude Türk mahallesi projeleri Fatihin manevi ve tarihi kimliğine yakışmayan uygulamalardı.



Şimdi açıklanan projeler akıl tutulması var dedirtecek cinsten.

17 Aralık yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasından bir şekilde kurtulan Fatih belediyesi yetkilileri artık hukuku teferruat saydıklarını uygulamaları ile görüyoruz.

Fatihin her tarafından gördüğümüz Kaçak yapılaşma, Otelleşerek fonksiyon değişiklikleri hiçbir şekilde saklanmaya gerek duymayacak şekilde uygulanıyor.

 

BU İMAR PLANI SANA-BANA,

Ya rantçılar, fırsatçılar için uygulanan planları hayata geçene kadar bizim öğrenmemiz mümkün değil herhalde



Ulusal medyadan öğrendiğimize göre:

Tarihi Yarımada’nın "Koruma Amaçlı" İmar Planı’na göre tarihi hanlar ve garlar otel oluyor; parklar "otopark"a dönüştürülüyor, otoyollar genişliyor, anıt eserlerin yanı başında inşaat yapmak kolaylaşıyor. şeklinde atraf olduğumuz uluslararası hukuk artık ciddiye alınmıyor.

Koruma kurulları varlıklarını sürmekte zorlanırken Yeni ihdas edilen Yenileme kurulları ile artık belediyeler dilediğini sorgusuz sualsiz yapabiliyor.

Anıt eser surlara bir iki metreya kadar otel yapılıyor, Surlara kapılar açılıyor, Sur dişbine 12.50 binalar dikliyor, Vatandaşın şikayetlerine komedi filimlerinde görülmeyecek kadar enteresan gerekçelerle takipsizlik, Suç oluşmadı gerekçesi ile soruşturma açılmasına gerek yoktur kararları verilebiliyor.

 

Artık ne yapılacak bilmiyoruz, Bu gün bir toplantıda ne yapıyorsun ki diye soran arkadaşa verdiğim cevap

Hukuken yapılabilecek herşeyi yaptık, Yapılacak tek şey kaldı.....

TAKSİM MEYDANINDAKİ ANITA ÇIKIP KENDİMİ YAKMAK KALDI DEMEK ZORUNDA KALDIM.

 

Fatihin yeni uygulanan hukuksuz işlerden yüzlerce örnek gösterebilirim, işte burada birkaç örnek sunduk, sunmaya devam edeceğiz

YORUMLAR

  • 0 Yorum