Abdullah Gözaydın

Abdullah Gözaydın

Fatih'in Demokratik Geleceği
fatihten@gmail.com

Adımın Anlamı ve modern analizi

25 Haziran 2015 - 20:51


Modern analizler konusunda pek ciddi düşüncem yok, Lakin adımın anlamı konusunda yazılanları görünce bunu paylaşmak zorunda kaldım.

AYRİYETEN TERAZİ BURCUNDA DOĞMUŞ OLMAM AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE EK DESTEK OLDU

 

Allah cc. tarafından İnsanın kaderi iki şekilde takdir olunur.

1- Külli iradenin hayatımıza etkileri, Ana-Babamız, Simamız, Beden yapımız, Rızkımız, İmtihan şeklimiz-şartlarımız gibi birçok etken Allahın keyfiyeti ile yaratılır.

2- Cüz-i irademizle verdiğimiz kararlar, Rızkımız konusunda tedbirlerimiz, Davranışlarımız, Niyetlerimiz (Allah cc. Bunları Kalû Belâ'da ezeli ilmi ile bilmiştir.) Kulun ameli niyetidir.



“Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yok; fakat kalplerinizin bile bile yöneldiğinde günah vardır.” (Ahzab 33/5) “Allah, sizi yeminlerinizdeki rastgele söylemelerinizden, boş amaçsız sözlerden dolayı sorumlu tutmaz; fakat kalplerinizin kazandıklarından sorumlu tutar...” (Bakara 2/225) 

“Göklerde ve yerdekilerin hepsi Allah'ındır. İçinizdekileri açığa vursanız da gizleseniz deAllah ondan dolayı sizi hesaba çeker; sonra dilediğini affeder, dilediğine de azap eder...” (Bakara 2/284) “De ki: İçinizdekini gizleseniz de, açığa vursanız da Allah onu bilir.”(Âl-i İmran 3/29; ayrıca 33/54) “Allah, gözlerin hain bakışını ve kalplerin gizlediğini bilir.”(Mümin 40/19; ayrıca Ahzab 33/51) 

 

 

Abdullah İsminin Anlam Analizi

 

Abdullah isminin analizini yaptık ve sonuçları sizin için derledik!

 

Karakterinizin en belirgin özelliği inatçılık. Lakabınız "keçi". Size zorla birşey yaptırmak imkansız! Kendi hayatınıza dair kararların sadece size ait olmasını istiyorsunuz. Bu nedenle sizi uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsunuz. Bu da zaman zaman hata yapmanıza ve üzülmenize sebep oluyor. İnatçılığınızın dışında ailenize bağlı bir insansınız. Sizin için en değerli kişi anneniz. Onun davranışlarını örnek alıyorsunuz. Özgüveniniz ve liderlik yeteneğiniz toplum içinde saygın bir yere sahip olmanızı sağlıyor. İnsan ilişkilerinde yakaladığınız başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsunuz. Çalışkanlığınız ve azminiz size tüm kapıları açtırıyor. Karşı cinste aradığınız özellikler ise "sadakat ve dürüstlük"

 

Abdullah İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri

 

Abdullah isminin kader sayısını bulurken aşağıdaki tablodaki rakamları izlemelisiniz. Abdullah isminin her harfine karşılık bir kader rakamı belirlenmiştir. Bunların toplamı Abdullah kader sayısını verir.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A B C-Ç D E F G-Ğ H İ-I

J K L M N O-Ö P Q R

S-Ş T U-Ü V W X Y Z

 

 

a (1) + b (2) + d (4) + u (3) + l (3) + l (3) + a (1) + h (8) = => 2+5 = 7

 

Kader sayınız 7. Şimdi kader sayınıza göre numeroloji yorumunuzu okuyabilirsiniz.

 

Abdullah Numeroloji Analizi

 

Tam bir filezof gibisiniz. Ruhsal hayat, maneviyat ve fikir alışverişine çok düşkünsünüz. Çok değişken bir yapınız var. Etrafınıza soğuk davranmaktan kaçınmalı ve biraz daha yakınlaşmalısınız. Yalnızlıktan uzak durmalı ve hayatınıza biraz güzellik katmalısınız.

Abdullah İsminin Analizi

 

Abdullah isminin analizi baş harflerinin taşıdığı anlam ile ilgilidir.

 

HARF ANALİZ

A Olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir.

B Önsezi duygusu çok kuvvetlidir. Herşeye umutla yaklaşır ve en kötü durumlarda bile umudunu yitirmez.

D Çok hırslıdır ve zorluklara karşı göğüs germeği sever. Güc temsilcisidir.

U Durağan bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder.

L En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.

L En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.

A Olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir.

H Monoton bir yaşam tercih eder. Sakinlik en belirgin özelliğidir.

Gizil gücünüz akıl gücü ve gözlemle ilintilidir. Yalnız kaldığınızda, kendinizi dışlanmış hissetmemelisiniz. Gizil gücünüzü iç sesinizi bulmak için kullanın. Akılcı, mantıklı, ilginç bir insansınız. Sahip olduğunuz akıl gücünüzü insanlara yardımcı olmak için kullanmalısınız. Tinsellikten daha çok dünyevi işlerle uğraşmak sizin için daha yararlı olacaktır.

 

İfadenizi, önsezi ve ilhamla ortaya koyacaksınız. Altıncı hissinizi kullanarak tinsel bir kılavuz olabilirsiniz. Maddi ve manevi dünya arasında bir köprüsünüz. Mümkün olduğu kadar maddi dünyayla bağlantılı olun. Duygusallığınızın hayatınızı mahvetmesine izin vermeyin

Abdullah İsminin Anlam Yorumu

 

İsimler kendisini taşıyan kişiye bazı özellikler kata. Abdullah isminin sizi anlatan, kişiliğinizi yansıtan bazı özellikleri vardır.

Abdullah İsmi Caiz Mi?

 

Abdullah İsmili Ünlüler

 

Abdullah Gül: Abdullah Gül, (d. 29 Ekim 1950, Kayseri), Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. cumhurbaşkanı. Bu görevinden önce 2002 yılında Başbakan olarak 58. Türkiye Hükûmeti’ni kurdu. 

Abdullah: Abdullah, Allahın kulu anlamına gelen Arapça kökenli bir isimdir. Abdullah sözcüğüyle aşağıdakilerden biri kastedilmiş olabilir:

Abdullah Öcalan: Abdullah Öcalan, (d. 4 Nisan 1949; Ömerli, Halfeti, Şanlıurfa), PKK’nın kurucusu ve ilk lideridir. 28 Nisan 1999’da Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesine göre vatana ihanet suçu gereğince hakkında idam cezası istenmiştir. 

Abdullah Ercan: Abdullah Ercan, (d. 8 Aralık 1971, İstanbul), Türk eski millî futbolcu, teknik direktör.

Abdullah Avcı: Abdullah Mucip Avcı (d. 31 Temmuz 1963, İstanbul, Türkiye) Türk futbolcu ve teknik direktör.

Abdullah Çatlı: Abdullah Çatlı (1 Haziran 1956, Nevşehir – 3 Kasım 1996; Susurluk, Balıkesir), ülkücü mafya lideri, uyuşturucu kaçakçısı, derin devlet ajanı ve kontrgerilla mensubu. 

Abdullah Oğuz: Abdullah Oğuz (d. 17 Haziran 1958, İstanbul) Türk yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı.

Abdullah Durak: Abdullah Durak (1 Nisan 1987, Niğde) Kayserispor’lu Türk millî futbolcudur.

Abdullah Cevdet: Abdullah Cevdet Karlıdağ, (d. 9 Eylül 1869, Arapgir, Malatya;Osmanlı Devleti – ö. 29 Kasım 1932, İstanbul; Türkiye) Siyasetçi, düşünür, göz hekimi, şair, çevirmen. 

 

Abdullah İsminin Arapça Yazılışı

 

ابدولاه

 



 

DİĞER BİR KAYNAKTA ABDULLAH ADI TANIMI

 


Abdullah adı ne demektir? 

Abdullah isminin isimler sözlüğünde ki karşılığı nedir?

Abdullah İsminin Anlamı Nedir?

Allah'ın kulu anlamına gelmektedir.

 

Abdullah İsminin Özellikleri

Kökeni: Arapça

Cinsiyeti: Erkek

Abdullah İsminin Analizi Sonucu

Yüksek algılama, mantıklı karar verme yetisine sahip, önsezileri güçlü olan, azimli ve hırslı, davranışlarında temkinli hareket eden aceleci olmayan, sanata yatkın olan, fakat tüm bunların dışında hayattan sert dersler alan bir isim enerjisine sahiptirler.

Abdullah İsminin İstatistikleri ve Yaygınlığı

ABDULLAH Türkiye’de en çok kullanılan 50. isim (… 48. zafer, 49. mahmut, 50. abdullah, 51. erkan, 52. ümit, …). Ülkemizde yaklaşık her 342 kişiden birinin adı ABDULLAH ve ismin yaygınlık oranı binde 2.92.

ABDULLAH adının yaygınlık oranının Türkiye’nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 04-05-2013 04:21 itibariyle yaklaşık 224,664 kişinin isminin ABDULLAH olduğu ve ABDULLAH isimli kişi sayısının her yıl ortalama 3471 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

Abdullah İsminin Numerolojisi Nedir?

 

A= 1

B= 2

D= 5

U= 25

L= 15

L= 15

A= 1

H= 10

_____+

74

 

 

Abdullah İsmi İle İlgili Örnek Akrostiş Şiirler

Abdullah İsmi İçin 1.Akrostiş Şiir

ABDULLAH’tır adım benim

Budaktan gözümü sakınmam

Dimdik dururum korkmadan

Umudumu hiç kaybetmeden

Laftan sözden korkmam

Lafı tam yerine söylerim

Almam mazlumun ahını

Haksızlığa hiç dayanamam

 

 

Almışım elime valizi

Bağlatmamışım yine kendimi

Dünya bir yana sen bi yana

Uzaklara gidelim hadi…

Lal olmuşum ne fayda

Lütfumu bulamadıktan sonra

Allah’a dua etmişim her dakika

Hamd olsun yinede görmüşüm seni yanımda